Grootste ziekenhuis van Alabama schort ivf-behandelingen op na beslissing Hooggerechtshof

De beslissing van het hooggerechtshof in Alabama om ingevroren embryo’s als levende wezens te beschouwen, heeft meteen verstrekkende gevolgen. Het grootste ziekenhuis van de Amerikaanse staat heeft beslist om voorlopig geen in-vitrofertilisatie (ivf) meer toe te passen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Belgische Staat wil boek over ‘de échte Ferry Bouman’ uit de handel laten halen”

De Belgische Staat wil het boek ‘Drugsbaron’ door middel van een kort geding uit de handel laten halen. Dat meldt ‘Crimesite.nl’. De zaak zou voor de rechtbank komen in Utrecht. Het boek vertelt het verhaal over drugscrimineel Janus Van Wesenbeeck (62). Die beweert dat het personage Ferry Bouman uit de Netflix-reeksen ‘Undercover’ en ‘Ferry’ op hem is gebaseerd.

Lees meer »

Dronken bestuurder (29) vlamt over rotonde en boort zich in woning: “De klap was oorverdovend”

Op de Paul Gilsonlaan in Ruisbroek bij Sint-Pieters-Leeuw heeft een bestuurder (29) uit het Brusselse zaterdagnacht een ware ravage aangericht. De man ging met zijn BMW rechtdoor op een rotonde en boorde zich in een woning. Niemand raakte gewond, maar de brandweer moest een groot gat in de gevel dichtmaken. De bestuurder legde een positieve alcoholtest af en reed duidelijk

Lees meer »

“Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en paars-wit schaakmat”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »

Meer dan 500 aanhangers van Gülenbeweging opgepakt in Turkije

In Turkije zijn 544 mensen opgepakt die worden verdacht van banden met prediker Fethullah Gülen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya dinsdag laten weten op X. Gülen wordt door president Recep Tayyip Erdogan beschouwd als de aanstichter van de couppoging van juli 2016.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Tevergeefse stormloop op tickets: paars-wit had Lotto Park twee keer kunnen uitverkopen

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Patisserie Courcelles sluit na bijna 37 jaar: “Ik ga mijn klanten missen”

De Doorniksestraat neemt binnenkort afscheid van een geliefde patisserie. Na bijna 37 jaar sluit Patisserie Courcelles de deuren op 15 juli. “We zagen hier kinderen en kleinkinderen passeren. Ook al wonen ze intussen in Gent, ze blijven terugkeren voor onze klaaskoeken, marsepein, bokkenpootjes en huisgemaakte melocakes”, vertelt zaakvoerder Valérie Demey (55).
The post Patisserie Courcelles sluit na bijna 37

Lees meer »

Kortrijk Warriors cricketclub krijgt extra trainingsfaciliteiten op Sportcampus Lange Munte

Met al 120 actieve leden blijft de Kortrijk Warriors cricketclub groeien, daar hoort een nieuwe cricketinfrastructuur bij. Op Sportcampus Lange Munte staan vanaf nu twee cricketkooien die het mogelijk maken om de worpen en slagen te oefenen. “Topspelers zochten afgelopen jaren andere oorden op omwille van beperkte faciliteiten. Zij zijn dankzij de extra trainingsfaciliteiten teruggekomen”, zegt voorzitter Addnaan Diwan Ali.<br

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Na wekenlang protest: Georgisch parlement keurt controversiële “Russische wet” goed

De Georgische regering heeft de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan goedgekeurd. De wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom ze kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »