Nog geen uitspraak in beroepszaak volleybalcoach Gert Vande Broek, die geschorst werd voor psychisch grensoverschrijdend gedrag

Geen uitspraak, wel een tussenvonnis in de zaak rond Gert Vande Broek. De gewezen volleybalbondscoach werd voorbije zomer een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag. Hij ging daar toen tegen in beroep. Een uitspraak werd vandaag verwacht, maar er is om extra uitleg gevraagd. 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Silveer Debo en Alma Debrabandere

Silveer Debo (83) en Alma Debrabandere (79) mochten onlangs hun diamanten jubileum vieren. Samen met de kinderen en kleinkinderen werden ze op het gemeentehuis ontvangen.
The post Diamant voor Silveer Debo en Alma Debrabandere appeared first on KW.be.

Lees meer »

Donorcentrum van Rode Kruis krijgt stek aan K in Kortrijk

Na 14 jaar verhuist het Donorcentrum van Rode Kruis Vlaanderen Kortrijk van de Doorniksewijk naar een gloednieuwe locatie in het centrum van de stad: het winkelcentrum K-Kortrijk. Met de betere ligging hoopt Rode Kruis op een stijging van 10 procent van de donors. Op dit moment is er vooral een tekort aan plasma.
The post Donorcentrum van Rode Kruis

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: “Onderzoeksrechter vindt dat ze trucker niet dood wilden”

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Prinses Claire doet videogesprek met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook even Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »

Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Ruim 7.500 bezoekers en twee dagen lang zwoele sfeer en amusement. Wereldmuziekfestival Kokopelli in Gullegem was weer een topper en een feestje voor jong en oud. “Jammer dat de feestvierders op zondagavond al om 20.30 uur huiswaarts moesten nadat ze een ware zondvloed over zich heen kregen”, zegt communicatiemedewerkster Janne Debrouwere.
The post Gullegems wereldmuziekfestival Kokopelli eindigt in zondvloed

Lees meer »

Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant”

Vrijdagavond opent Lychee Garden de deuren langs de Meensesteenweg 578 in Roeselare. Sheng Long en Lidan Ju (allebei 46) vestigen zich met hun Chinees restaurant op een bekende locatie in Roeselare, namelijk het voormalige pand van restaurant ’t Vosken.
The post Lychee Garden opent de deuren in voormalig pand van ’t Vosken in Roeselare: “Geen traditioneel Chinees restaurant” appeared

Lees meer »

Maurice (96) kan dankzij ‘Bompa Bockie’ zijn achterkleinkind Shaniya (4) ontmoeten: “Het water sprong me in de ogen”

Hét emo-moment van de week? Dat komt op naam van Maurice Van Hoeck (96) uit het woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Hij werd in het Play4-programma ‘Bompa Bockie’ verrast door een bezoek van zijn kleindochter Wendy en haar drie kinderen, geregeld door Bockie himself. “Het was de eerste keer in acht jaar dat ik haar terugzag. En zelfs de eerste

Lees meer »