‘Grenzen verleggen is niet hetzelfde als grenzen overschrijden’: bondsparket Volley Vlaanderen vraagt in beroep bevestiging sanctie voor ex-bondscoach Gert Vande Broek

Zeven maanden nadat Gert Vande Broek schuldig werd bevonden aan psychisch grensoverschrijdend gedrag en voor een jaar uit al zijn functies werd ontheven, verscheen de ex-bondscoach van de Yellow Tigers vanavond in beroep opnieuw voor de tuchtraad van Volley Vlaanderen. Het bondsparket vroeg om de beslissing van eerste aanleg te bevestigen en de schorsing te handhaven. 

Meer krantenkoppen in België

Zware rellen in Nieuw-Caledonië door wetswijziging Frans stemrecht: al drie doden en honderden gewonden

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »

Jonge mountainbiker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilippe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

Opnieuw Jonathan Milan boven in de Giro. Ook al had de Italiaan de belangrijkste waaier gemist. Tevergeefs probeerde hij zich terug te knokken, alleen maar om terug te waaieren. Pas vijftien kilometer later kon Lidl-Trek het gat dichten. Ook een jonge mountainbiker, een vluchter die bijna verkeerd reed, felicitaties (“Dat is Franse klasse!”) van Calmejane voor zijn landgenoot Alaphilippe –

Lees meer »

Vrienden treffen gestolen wagen van Roeselarenaar aan in gracht: “Ze dachten dat er iets ergs gebeurd was met me”

Roeselarenaar Jasper Lensen werd in de nacht van zaterdag op zondag gewekt door vrienden die even voordien zijn wagen enkele honderden meter verder in de gracht zagen liggen. Een dief had omstreeks kwart voor 1 de Audi, die voor Jasper’s woning in de Groenestraat geparkeerd stond, gestolen.
The post Vrienden treffen gestolen wagen van Roeselarenaar aan in gracht: “Ze

Lees meer »

“Mijn relatie met Ella Leyers was een belangrijke levensles”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Verdient een BV veel geld, intieme bekentenissen over het vaderschap en het trauma van een scheiding: het zijn onderwerpen die bekende Vlamingen liever niet delen met het publiek. Toch lijken in podcasts al die remmingen weg te vallen. Onder meer Rik Verheye (37), Average Rob (33), Tom Waes (55) en Lotte Vanwezemael (31) laten het achterste van hun tong zien.

Lees meer »

“De Swal is het project waar ik het meest trots op ben”: Georges Pollentier stopt na 50 jaar als voorzitter Natuurpunt

Het jubileum van 50 jaar Natuurpunt Ruidenberg valt samen met 50 jaar voorzitterschap door Georges Pollentier. Dat gaat niet ongemerkt voorbij, want op zaterdag 1 juni om 19 uur is er in zaal Zuudhove, in de Ichtegemstraat 14, een voorstelling en zal Georges meteen ook de fakkel doorgeven aan de nieuwe voorzitter, Hans Verplancke.
The post “De Swal is

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Na maanden debat: Iran keurt weekend van twee dagen goed

Het Iraanse parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om het weekend uit te breiden naar twee dagen, vrijdag en zaterdag. Dat meldt het officiële Iraanse persagentschap Irna. De keuze voor zaterdag en niet donderdag als nieuwe vrije dag is grotendeels economisch.

Lees meer »