Staan we met nieuwe Europese begrotingsregels voor drastische besparingen zoals in de jaren 80 en 90? “We gaan het voelen als burgers”

Door nieuwe Europese begrotingsregels dreigt België de komende 7 jaar 27 miljard euro te moeten besparen. Een bittere pil die doet terugdenken aan de jaren 80 en 90 toen we van de regeringen-Martens en -Dehaene de broekriem moesten aanhalen om tot de euro te kunnen toetreden. Gaat die vergelijking eigenlijk op en staan we voor drastische besparingen? 

Meer krantenkoppen in België

Brugse politie klist ‘gaatjesboorder’ die bestelwagens viseert

Na intensief speurwerk slaagde de Brugse politie erin om op relatief korte termijn een dief te vatten die zowel in Brugge als Kortrijk inbrak in meerdere bestelwagens. Hij ging daarbij telkens op dezelfde manier te werk. In elke bestelwagen die hij viseerde, boorde hij een gaatje nabij het slot en ging daarna meermaals met kostbaar werkmateriaal aan de haal. De

Lees meer »

KIJK. Zeldzaam moment: Celine Dion woont Rolling Stones-concert bij met haar drie zonen en speelt even geluidstechnicus

Céline Dion (55) lijkt zich de laatste tijd wat beter te voelen, ondanks haar strijd tegen het stiff-person-syndroom. Niet alleen woonde ze een concert van de Rolling Stones bij met haar zonen, maar speelt ze ook even geluidstechnicus voor de rockband. “Het was ongelooflijk”, deelt ze tot slot bij een zeldzaam kiekje van haar kinderen op Instagram.

Lees meer »

Bart Deleu is koning bij Sint-Sebastiaan Geluveld

Op hun terrein op het kasteeldomein van Geluveld kwamen vijftien schutters samen om de traditionele koningsschieting van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Geluveld af te werken op woensdag 1 mei. Het duurde heel lang voor de koning bekend werd, want pas in de vijftiende ronde kon Bart Deleu de allerhoogste prijs naar beneden halen en mocht
The post Bart Deleu

Lees meer »

Mislukte staatsgreep in Congo live uitgezonden op Facebook

In Congo heeft het leger afgelopen nacht een staatsgreep weten te voorkomen. Dat meldt een woordvoerder in een korte toespraak op de staatszender. Verder vonden er ook verschillende arrestaties plaats. Opmerkelijk was dat er gelijktijdig met de aanval een livestream te volgen was op de Facebookpagina van de regeringstegenstander.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Fury gunt rivaal géén blik tijdens ‘face-off’, Zlatan Ibrahimovic heeft duidelijke voorkeur

Nog één keer slapen tot het megakamp in het boksen. Zaterdag nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Na de erg korte persconferentie van gisteren zijn er vandaag de wegingen. Volg

Lees meer »

130 per uur op snelwegen, strenger asielbeleid en besparingen bij openbare omroep: dit is al bekend over het Nederlandse regeerakkoord 

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Er wordt ook sterk ingegrepen op het vlak van migratie en er wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Sean ‘Diddy’ Combs zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op beveiligingsbeelden uit 2016, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse Vanity Fair.

Lees meer »

OVERZICHT. Undav bij 27 Duitse namen, geen Goretzka en Gnabry – Oekraïne, tegenstander van Duivels, geeft voorlopige selectie vrij

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.
The post JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke appeared first

Lees meer »