Spoedafdeling in ziekenhuizen wordt overspoeld: “Tot helft van patiënten hoort er niet thuis”

Het tekort aan huisartsen vertaalt zich in een stormloop op spoeddiensten van ziekenhuizen. “Hier is het elke dag pompen of verzuipen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Volledig appartementsgebouw in Blankenberge onbewoonbaar nadat aannemer door gevel gaat: “Zoeken oplossing voor getroffen bewoners”

In Blankenberge is een volledig appartementsgebouw onbewoonbaar verklaard. Dat gebeurde toen een aannemer tijdens de sloopwerken van een aanpalend pand dwars door de gevel ging. De schade is aanzienlijk, maar gewonden vielen er niet. Aanvankelijk was er sprake van vier verdiepingen, maar uiteindelijk bleek het volledige gebouw té grote schade te hebben opgelopen. Het gaat om tien verdiepingen.

Lees meer »

Na diagnoses van borst- en huidkanker ontvangt Sarah Ferguson eindelijk goed nieuws

Sarah Ferguson (64) – de voormalige echtgenote van prins Andrew – heeft eindelijk goed nieuws ontvangen. Ze onderging in januari een operatie voor huidkanker en de ziekte lijkt zich sindsdien niet meer te verspreiden. Ferguson kreeg het de afgelopen jaren al hard te verduren op gezondheidsvlak. Afgelopen juli kreeg ze de diagnose borstkanker, die ze inmiddels ook al overwonnen heeft.

Lees meer »

Joris De Loore houdt voormalig toernooiwinnaar Zizou Bergs uit achtste finales van Challenger Rijsel

Zizou Bergs (ATP-123) zal het challengertoernooi van Rijsel (120.850 euro) dit jaar geen tweede keer op zijn erelijst schrijven. De toernooiwinnaar van 2021, vierde reekshoofd op het hardcourt in Noord-Frankrijk, werd dinsdag in de eerste ronde met 4-6, 7-5 en 7-6 (7/4) uitgeschakeld door Joris De Loore (ATP-211) . Het Belgisch onderonsje duurde net geen drie uur.
The post Joris

Lees meer »

En plots halen ‘De expeditie: Groenland’ en co. meer dan een miljoen kijkers: hoe betrouwbaar zijn de kijkcijfers nog?

Van nog geen 150.000 kijkers naar meer dan een miljoen. Wie er de kijkcijfers van ‘De expeditie: Groenland’ op naslaat, ziet een opmerkelijke stijging. En het Play4-programma is niet het enige programma dat z’n kijkcijfers grote sprongen ziet maken. Maar kloppen die cijfers nog wel? En hoe worden ze gemeten? ‘De Morgen’ zoekt het uit.

Lees meer »