POLL. Eén duidelijke favoriet volgens de statistieken, maar wie ziet u de Champions League winnen?

Na een break van twee maanden gaat de Champions League vanavond weer van start. Met Manchester City en Real Madrid komen meteen twee topfavorieten voor de eindzege in actie. Wie steekt volgens u begin juni de Beker met de Grote Oren in de lucht? 

Meer krantenkoppen in België

“Gebroken pols, hersenschudding en tanden door lip”: Beernems schepen en federaal parlementslid Vicky Reynaert (Vooruit) komt zwaar ten val in parlement

Beernems schepen en federaal parlementslid voor Vooruit Vicky Reynaert maakte een zware valpartij in het parlement. Reynaert werd met een ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis in Brussel. Ze moet minstens tot 15 maart revalideren, al vraagt het herstel van haar verwondingen misschien meer tijd. “Dit was een schoolvoorbeeld van hoe je slecht kan vallen”, reageert ze telefonisch.
The post “Gebroken

Lees meer »

Horecafamilie Cousaert laat hun restaurants op de Markt over: “Geen familiale opvolging”

Acht jaar na de start van hun uitbating van Grand Café Belfort en Café Français laat de bekende horecafamilie Cousaert beide restaurants over. “We willen het wat rustiger aan doen en zullen ons terugplooien op ons hotel-restaurant Weinebrugge in Sint-Michiels”, zegt Nadia Cousaert, die de zaken met haar schoonbroer runde.
The post Horecafamilie Cousaert laat hun restaurants op de Markt

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen, willen we daarvan gebruikmaken.” Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag na een bevraging van alle Vlaamse partijen over migratie.

Lees meer »

Valse ziektebriefjes te koop online: kan je werkgever je ontslaan als je zo’n briefje gebruikt?

Je kan online heel makkelijk een vals ziektebriefje kopen. Dat heeft ‘VTM Nieuws’ zelf vastgesteld. “Deze website schept zelfs op dat ze marktleider zijn voor online ziektebriefjes”, klinkt het in onderstaande reportage. En het gaat allemaal heel simpel. “Enkele vragen invullen volstaat al.” Maar als je betrapt wordt, kan het gebruik van zo’n ziektebriefje grote gevolgen hebben, waarschuwen experts.

Lees meer »

Gewezen marktkramer Albert Verhaeghe (77) uit Geluwe is overleden

In Geluwe is Albert Verhaeghe (77) overleden. Hij woonde er in de Parklaan op de wijk Witte Poort. Samen met zijn echtgenote wijlen Myriam Vandamme waren ze destijds tientallen jaren marktkramers en verkochten koekjes. Myriam trad hiermee in de voetsporen van haar vader. Albert hielp zijn echtgenote en combineerde dat met zijn job bij de firma Galloo in Menen.
The

Lees meer »

Bpost-CEO sluit herstructurering niet uit na einde krantencontract: “We doen er alles aan om zoveel mogelijk jobs te behouden”

Als bpost in de toekomst minder kranten kan bezorgen, valt een herstructurering niet uit te sluiten. Dat heeft de nieuwe CEO Chris Peeters gezegd in de bevoegde Kamercommissie. "Maar we gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk volume en zoveel mogelijk jobs te behouden", zegt hij. Peeters deed ook zijn toekomstplannen voor het bedrijf uit de doeken.

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

Het lagerhuis van het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, mits een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

VTI Torhout maakt oorlogsmonument voor Eernegem: “Het resultaat is aangrijpend”

Op 20 oktober 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden twee Nieuw-Zeelandse piloten bij een verkenningsvlucht met hun Spitfire-vliegtuigen boven Eernegem neergehaald. Ze liggen op het kerkhof van die gemeente begraven. Zopas hebben de leerlingen van het vijfde jaar vormgevingstechnieken van het Torhoutse VTI een monument in cortenstaal gemaakt ter nagedachtenis van de omgekomen militairen.
The post VTI Torhout maakt oorlogsmonument

Lees meer »