Het Taylor Swift-effect: Super Bowl 2024 meest bekeken uitzending in Amerikaanse geschiedenis

Het Taylor Swift-effect (34) is groot. De 58ste editie van de Super Bowl, de grootste jaarlijkse sportwedstrijd in de Verenigde Staten, is gemiddeld door ruim 123 miljoen mensen bekeken. Dat meldt het Amerikaanse televisienetwerk CBS. Daarmee is het de meest bekeken uitzending in de VS sinds de maanlanding in 1969. 

Meer krantenkoppen in België

Gemeentebestuur Middelkerke ontving 60 klachten over nieuwe dienstregeling De Lijn

De voorbije weken liepen bij het gemeentebestuur van Middelkerke een 60-tal klachten binnen van inwoners over de nieuwe dienstregeling die De Lijn invoerde op 6 januari. Het grootste probleem situeerde zich aan de halte Leffinge Dorp waar scholieren ‘s morgens niet meer op de overvolle bus richting konden stappen.
The post Gemeentebestuur Middelkerke ontving 60 klachten over nieuwe dienstregeling De

Lees meer »

LIVEBLOG SAMYN. Opgave topfavoriet De Lie na valpartij

Na de Vlaamse openingsklassieker afgelopen weekend staat vandaag de Waalse GP Le Samyn, op het programma. Tevens ook de eerste wedstrijd van de Lotto Cycling Cup. Na zijn sterke passage in de Omloop is Arnaud De Lie (21) de topfavoriet. Boekt hij zijn eerste zege van het seizoen? Volg het op de voet via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Vrouw krijgt geen 760.000 euro schadevergoeding voor pijn na auto-ongeluk: ze kon wél grote kerstboom weggooien

In de Ierse stad Limerick heeft de rechtbank een schadevergoeding van meer dan 760.000 euro afgewezen. De 36-jarige Kamila Grabska eiste dat bedrag van een verzekeringsmaatschappij, omdat ze sinds een auto-ongeluk last heeft van voortdurende nek- en rugpijn. De rechter seponeerde de zaak nadat ze een actiefoto te zien kreeg van de vrouw, die een stevige kerstboom de lucht in

Lees meer »

“Deze herinnering moest blijven leven”: Ollie Olifant verwelkomt voortaan de bezoekers van Sportcentrum Hernieuwenburg

Het olifantje stond jarenlang bij het ondiepe badje van het openluchtzwembad in Wielsbeke, dat in 2021 definitief dichtging. Vorige week kreeg Ollie zijn finale bestemming toegewezen, vlakbij het nieuwe (indoor) zwembad in Sportcentrum Hernieuwenburg.
The post “Deze herinnering moest blijven leven”: Ollie Olifant verwelkomt voortaan de bezoekers van Sportcentrum Hernieuwenburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Assisen Scalpelmoord – “Hij heeft haar gewoon gefolterd”

Op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43) heeft de moeder van Jill Himpe (36) verklaard dat het slachtoffer doodsbang was van haar ex-vriend. Bovendien denkt Caroline Deman dat de beschuldigde op 5 november 2019 mogelijk de intentie had om haar ook te vermoorden.
The post Assisen Scalpelmoord – “Hij heeft haar gewoon gefolterd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Ongena (Open Vld) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open Vld-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat zei hij in ‘Villa Politica’ (VRT 1). Achter de schermen blijkt dat zo’n scenario effectief mogelijk is.

Lees meer »

Tom Ongena (Open VLD) wil natuurherstelwet tegenhouden met blokkeringsminderheid

Als het van Open VLD-voorzitter Tom Ongena afhangt, moet de Raad van de Europese Unie de natuurherstelwet tegenhouden. De wet werd gisteren/dinsdag nog goedgekeurd door het Europees Parlement, maar volgens Ongena moet onder de lidstaten op zoek gegaan worden naar een blokkeringsminderheid. Dat heeft hij woensdag gezegd in Villa Politica (VRT 1). Uit indiscreties blijkt dat daarvoor inderdaad pogingen ondernomen

Lees meer »

Theatervoorstelling over het leven van Chopin op unieke locatie in de Broeltorens

De afdelingen Woord en Muziek van het Conservatorium Kortrijk slaan de handen in elkaar voor een unieke muziektheatervoorstelling rond Frédéric Chopin. De leerlingen brengen zijn levensverhaal aan de hand van woord en muziek in de Ingelburgtoren (Broeltoren kant Broelkaai). De voorstelling gaat door op dinsdag 27 februari en woensdag 28 februari telkens om 18.30, 19.30 en 20.30 uur.
The post

Lees meer »