DEBAT VAN DE DAG. Is een kortere zomervakantie een goed idee?

Verschillende politieke partijen pleiten voor een kortere zomervakantie, zo blijkt uit een rondvraag van HLN. In ruil krijgen leerlingen een extra week vrij tijdens de krokus- en herfstvakantie. Wat denk jij? Is een kortere zomervakantie een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden. 

Meer krantenkoppen in België

Antwerps Voka-baas Luc Luwel over stikstof, regeldrift en krimpende industrie: “Het zijn rare tijden, ik heb het nog nooit zo moeilijk geweten”

Strijdlustig is hij wel, Antwerps Voka-baas Luc Luwel. Maar heel optimistisch klinkt hij niet. “Het zijn rare tijden. Ik heb het nog nooit zo moeilijk geweten, met de oorlogen, de energiekosten voor de bedrijven die stukken hoger liggen dan in de VS, het onzekere vergunningenbeleid en de hemeltergende kommaneukers van Europa. De Europese administratie doet mij denken aan de Habsburgse

Lees meer »

Izegem onderzoekt bijenpopulatie: 83 soorten waargenomen, waaronder ook zeldzame soorten

De stad Izegem zet zich als Bijenvriendelijkste gemeente van 2024 al jaren in voor de bescherming van wilde bijen. Om na te gaan of het bijenvriendelijke beheer van de stad de juiste resultaten oplevert, liet de stad haar bijenbestand in kaart brengen. “Er werden maar liefst 83 verschillende bijensoorten waargenomen”, vertelt schepen van Groenbeleid Caroline Maertens.
The post Izegem onderzoekt

Lees meer »

Fiscale voordelen blijven groot in Belgisch voetbal

De Jupiler Pro League geniet jaarlijks 200 miljoen euro aan fiscale en RSZ-voordelen. Twee jaar geleden werd er na hevige politieke discussies nochtans fors gesnoeid in de korting op sociale bijdragen voor beroepssporters. Dat is al niet meer terug te zien in de cijfers, schrijft De Morgen maandag op basis van eigen onderzoek.

Lees meer »

Olieprijs voor eerst sinds november boven 80 dollar per vat

De prijs voor een vat van de Amerikaanse oliesoort West Texas Intermediate (WTI) is vrijdag voor het eerst sinds november boven de kaap van de 80 dollar (73,9 euro) uitgekomen. Redenen zijn de toegenomen geopolitieke risico’s en de aanhoudende productieverlagingen van de OPEC, het kartel van olieproducerende landen.

Lees meer »

Sneakermerk Skechers strijkt binnenkort neer in Steenstraat

Op de hoek van de Steenstraat en het Simon Stevinplein opent binnenkort een vestiging van het Amerikaanse sportschoenen- en kledingmerk Skechers de deuren. Skechers is een Amerikaans multinationaal schoenen- en kledingbedrijf, vooral gespecialiseerd in sneakers, sportieve vrijetijdsschoenen.
The post Sneakermerk Skechers strijkt binnenkort neer in Steenstraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw busje met aangepaste faciliteiten voor wzc Ter Linden: “Op die manier meer en meer voldoen aan de zorg van onze bewoners”

Donderdagavond, 29 februari, werden de sleutels van een nieuw busje officieel overhandigd aan het wzc Ter Linden in Veurne. Dat gebeurde tijdens een receptie met voorstelling van de sponsors die het mogelijk maakten dat dit aangepaste busje voor bewoners van het woonzorgcentrum kon betaald worden. TWS manager Geert Devloo was dan ook bijzonder fier dat er meer dan dertig sponsors

Lees meer »