De Champions League is terug! Dit zijn de achtste finales, met vooral topduel van Openda tegen Real Madrid

Het beste voetbal van de planeet is terug. De achtste finales in de Champions League kunnen we omschrijven als aperitiefjes voor wat daarna in de lente komt. Voor Loïs Openda wacht een tripje naar Real Madrid. 

Meer krantenkoppen in België

“Voor haar verjaardag gekregen van Filip”: koningin Mathilde pakt uit met ‘papegaaienbroche’ van 60.000 euro

Of het ‘overdreven’ is, daarover lopen de meningen uiteen, maar koningin Mathilde (51) weet hoe ze de aandacht moet trekken. Tijdens de herdenkingsmis in Laken waren alle ogen gericht op haar opvallende broche. Een juweel dat niet alleen van immense waarde is, maar ook een verhaal vertelt over liefde en invloed. Onze koninklijke mode-expert Jelka Van Duyse achterhaalde de afkomst

Lees meer »

Goudsmid Emma (23) is nieuwe voorzitter Jong Unizo

De 23-jarige Emma Baert volgt co-voorzitters Arthur De Veene en Maxime Arslijder op. Emma – dochter van Expo-directeur Chris Baert – combineert werk met haar studies grafische vormgeving. “Als zelfstandig juwelier-goudsmid heb ik twee merkjes opgebouwd: Embrace en RAE.” Emma organiseert daarnaast samen met drie vrienden ‘Nouvelan’ op oudejaar. De geboren en getogen Waregemse toont
The post Goudsmid Emma (23)

Lees meer »

Exotische roots, blauw bloed of eerste transvrouw: één van deze vijf wordt volgens ons Miss België

Liefst 32 dames, slechts één kroon. Maanden van voorbereiding komen zaterdag 24 februari tot een einde met de grote finale in Plopsaland De Panne. Wie van de finalistes neemt de titel van Emilie Vansteenkiste (22) over? Wordt het Lennie Blockmans (25) en krijgt ons land zo een eerste transvrouw als Miss België? Of gaat Parnian Robatsarpooshi (22), die als kind

Lees meer »

Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal de Chaplin zeker missen”

Thomas Ghesquiere, een vaste waarde binnen het jeugdhuis, trekt de deur van ‘den Chaplin’ gedeeltelijk achter zich dicht. Thomas was jarenlang voorzitter en werkte het voorbije jaar nog mee als bestuurslid. “Ik ben inmiddels 27 jaar. Het is nu aan de nieuwe generatie om het jeugdhuis draaiende te houden.”
The post Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal

Lees meer »

Hooggerechtshof behandelt Trumps claim over presidentiële immuniteit

Het Amerikaanse Hooggerechtshof stemt ermee in om te onderzoeken of Donald Trump op het moment van de bestorming van het Capitool nog van presidentiële immuniteit genoot. De beslissing is een succes voor Trump, die probeert het begin van een mogelijk proces over het beïnvloeden van de verkiezingen van 2020 zo lang mogelijk uit te stellen.

Lees meer »

OPROEP. Wie viert op 29 februari voor het eerst hun verjaardag?

2024 is opnieuw een schrikkeljaar. En dat is goed nieuws voor wie op 29 februari verjaart, want na 4 jaar kunnen zij opnieuw hun verjaardag vieren. Maar kinderen die op 29 februari 2020 geboren werden, kunnen dit jaar pas voor het eerst hun verjaardag vieren op de exacte datum van hun geboorte. Ken jij iemand die dit jaar voor het

Lees meer »