Biden oogt opnieuw verward tijdens persconferentie: “Wereld lacht met VS”

Na afloop van een overleg met de koning van Jordanië lijkt de Amerikaanse president Joe Biden kort het noorden kwijt te zijn. Wanneer hij het woord wil geven aan Abdullah II, is het voor de tachtiger zoeken naar waar hij moet staan. Biden heeft nog steeds niet opgeroepen tot een staakt-het-vuren, maar legde tijdens de persconferentie wel de nadruk op de “onvoorstelbare pijn” van de Palestijnen. 

Meer krantenkoppen in België

Politie arresteert twee flakkagebruikers na inval in leegstaand café in Diksmuide

De politie is donderdagochtend vroeg binnen gevallen in een leegstaand en onbewoonbaar verklaard café in het centrum van Diksmuide. Een buurtbewoner had verdachte lichtschijnsels opgemerkt. In het café werden een koppel opgepakt dat flakka aan het gebruiken was. Daarna volgde een sweeping met een speurhond en werd nog drugs aangetroffen. “We zetten keihard in om het probleem van flakka uit

Lees meer »

Eén dode bij manifestatie tegen regime in Syrië

In As-Suwayda, in het zuiden van Syrië, is woensdag bij een manifestatie tegen het regime een persoon om het leven gekomen en een andere gewond geraakt. Het gaat om de eerste dode sinds de protestbeweging in augustus 2023 op gang kwam in het zuiden van het land, meldt een plaatselijke ngo.

Lees meer »

Zorgen Doom, Ponette en Obasuyi voor West-Vlaams eremetaal op WK indooratletiek?

In het Schotse Glasgow vinden van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart de atletiek-wereldkampioenschappen indoor plaats. Met hordesprinter Michael Obasuyi (24) en 400 meter-lopers Alexander Doom (26) en Helena Ponette (24) zijn de West-Vlaamse medaillekansen niet onbestaande.
The post Zorgen Doom, Ponette en Obasuyi voor West-Vlaams eremetaal op WK indooratletiek? appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Premier De Croo pleit om rente op 260 miljard aan bevroren Russische tegoeden in ons land vrij te geven: “Kan 15 miljard opleveren”

Premier Alexander De Croo, de voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de Italiaanse premier Giorgia Meloni en de Canadese premier Justin Trudeau hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev, naar aanleiding van de tweede verjaardag van de Russische invasie. De Croo pleitte er voor het vrijgeven van de rente op in Europa bevroren Russisch

Lees meer »

Podcast DS Vandaag trekt op verkiezingscampagne (en op YouTube)

Op minder dan 100 dagen voor de verkiezingen, trekt onze dagelijkse podcast DS Vandaag op campagne. Elke vrijdag belichten we het belangrijkste politieke nieuws in de aanloop naar 9 juni. Omdat het zo belangrijk is. “De uitslag kan wel eens een heuse stresstest inluiden voor de democratie zelf”, zegt chef-politiek Jan-Frederik Abbeloos.

Lees meer »

Franse acteur Gérard Depardieu opnieuw aangeklaagd wegens seksuele agressie

Een decorontwerpster heeft vrijdag klacht ingediend tegen de Franse acteur Gérard Depardieu. De 53-jarige vrouw beschuldigt hem van seksuele agressie tijdens het draaien van de film ‘Les volets verts’ van Jean Becker in 2021. Dat bevestigt de advocate van de vrouw, Carine Durrieu-Diebolt, vandaag. Depardieu is in Frankrijk de voorbije maanden al vaker beschuldigd van seksueel geweld.

Lees meer »

Vlaming is na vier dagen enige deelnemer van zwaarste ultramarathon ter wereld: “Eén atleet had geen kleur meer in zijn vingers”

Vier dagen na de start van de 6633 Arctic Ultra, de zwaarste ultramarathon ter wereld in Canada, is onze landgenoot Chris Seynaeve (43) de laatste overgebleven deelnemer. Hij besloot dinsdagavond onze tijd om als enige nog verder richting poolcirkel te trekken. Zijn prestatie is extra straf omdat de regio het zwaarste weer in weken te verduren krijgt, met temperaturen die

Lees meer »

Hoe kijken wereldleiders naar de mogelijke terugkeer van Donald Trump?

Nu Donald Trump zo goed als zeker de Republikeinse voorverkiezingen wint, wordt de kans ook groter dat hij het opnieuw tot president van de Verenigde Staten schopt. Dat is het droomscenario van de Argentijnse president Javier Milei, die Trump afgelopen weekend nog breed glimlachend een knuffel gaf. Zijn ook andere wereldleiders, zoals Xi Jinping of Vladimir Poetin, even enthousiast over

Lees meer »

Zaak-Horner ontploft helemaal: anonieme bron lekt vermeende WhatsApp-conversatie van Red Bull-teambaas met jongedame

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. En die berichten, die wij konden inkijken, bevestigen dat er wel degelijk iets aan de hand was tussen de twee.

Lees meer »

KIJK. Trump haalt z’n beste moves weer boven op podium van verkiezingsrally in South Carolina

Ex-president Donald Trump (77) heeft zich op het podium van de verkiezingsrally in South Carolina weer van z’n beste kant laten zien. De Repubikeinse presidentskandidaat slaagde erin Nikki Haley in haar thuisstaat te verslaan. En dat maakt Trump duidelijk heel blij. Plots haalt hij zijn iconische dansmoves met gebalde vuisten weer boven. Niet veel later geeft hij ook nog een

Lees meer »