Woelige verkiezingen storten Pakistan in nog meer chaos

12:50 Vanuit zijn cel leidde de Pakistaanse ex-premier Imran Khan zijn partij naar een verkiezingszege. De stembusgang lijkt de chaos in het land echter alleen maar te hebben aangewakkerd. 

Meer krantenkoppen in België

Olga Leyers na jaren in de luwte opnieuw op tv in ‘Celebrity Masterchef’: “Dit is een folieke dat ik mezelf gun”

Het is al vijf jaar geleden dat we haar nog prominent in een tv-programma zagen, maar nu toont Olga Leyers (26) haar kookkunsten in ‘Celebrity Masterchef’. Is dit haar grote rentree naar het medialandschap, of wil ze toch vooral aan de bak met haar diploma rechten of in de kledingszaak van haar echtgenoot Giancarlo? “Ik denk heel erg na over

Lees meer »

Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021, waarmee Trump de anti-opstandclausule van het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet zou hebben overtreden.

Lees meer »

Schrikkelfeestnamiddag in oc de Stekke

Het is al een traditie dat de ouderenverenigingen en het lokaal dienstencentrum de handen in elkaar slaan voor een feestmiddag eind augustus. Op schrikkeldag donderdag 29 augustus nodigen dezelfde partners het publiek uit voor een tweede namiddag in het voorjaar. V.l.n.r. op de foto Lutgarde Quequin is voorzitter van Okra, Henk Vandenbroucke is de centrumleider
The post Schrikkelfeestnamiddag in oc

Lees meer »

Politiepatrouilles, metalen hekken en bewakingscamera’s: Russische autoriteiten staan op scherp voor begrafenis Navalny

Morgen wordt Aleksej Navalny (47), de grootste criticus van president Vladimir Poetin, begraven in Moskou. De Russische autoriteiten zijn zich al volop aan het voorbereiden op de uitvaart. “Agenten zijn begonnen met patrouilleren, er staan metalen hekken klaar en er zijn bewakingscamera’s geïnstalleerd”, klinkt het. Navalny’s weduwe Joelja Navalnaja vreest alvast voor arrestaties en schermutselingen tijdens het afscheid van haar

Lees meer »

Explosie aan stroommast legt gigantische Duitse Teslafabriek plat: minister gaat uit van aanslag

Een Teslafabriek in de buurt van de Duitse stad Grünheide werd vanochtend vroeg geëvacueerd, nadat een explosie had plaatsgevonden aan een elektriciteitsmast in de buurt van de fabriek. Sindsdien ligt de productie stil. De Duitse politie vermoedt dat het gaat om brandstichting door actievoerders die protesteren tegen de uitbreidingsplannen van de autofabrikant. Tesla verwacht niet dat de productie snel zal

Lees meer »

Ruim 100 Palestijnen gedood tijdens voedselbedeling na mogelijke aanval van Israëlische troepen – Israël zegt juist dat Gazaanse truckchauffeurs mensen overreden

Autoriteiten in Gaza zeggen dat Israëlische troepen het vuur openden op mensen die stonden te wachten op hulpgoederen. Er zouden daarbij 104 doden zijn gevallen. Dat zegt het Ministerie van Volksgezondheid in Gaza, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Medici melden ook tientallen gewonden. Israël ontkent de aantijgingen en zegt dat “de tragedie” de schuld is van Palestijnse truckchauffeurs die de

Lees meer »

Russische oppositieleider Navalny onder grote belangstelling begraven, 128 personen opgepakt volgens NGO

Hoewel er een massa volk op de been was, verliep de begrafenis van Aleksej Navalny (47) betrekkelijk rustig. Wel werden er volgens een NGO 128 mensen opgepakt in Rusland. De Russische opposant werd vorige week vrijdag vermoedelijk vermoord door het regime van president Vladimir Poetin. Joelia Navalnaja, de weduwe van Navalny, verbrak vandaag de stilte: “Ik weet niet hoe ik

Lees meer »

Nordin Behaeghel is spits bij Excelsior Zedelgem

Excelsior (1e) startte de competitie met nul op 15 en pakte vervolgens uit met een stevige remonte. Op 6 januari van dit kalenderjaar hervatte het kampioenschap. Na vier duels zonder oogst volgde een stuntzege in Boezinge. In Waregem gingen de jongens van Marc Calleeuw daarna zwaar de boot in. Zopas werd de zespunter in eigen huis tegen Moen met 0-1

Lees meer »

Een storm als een ander: tuimelkruid overspoelt Amerikaanse wegen en huizen

Duizenden ‘tumbleweeds’, in het Nederlands tuimelkruid of steppenrollers, overspoelen enkele steden in Utah en Nevada. Het is niet de eerste keer dat het invasieve onkruid in die regio rondvliegt, maar door hevig stormweer in het westen van de VS rolt er nu wel uitzonderlijk veel door de straten. Op beelden van bewoners is te zien hoe het tuimelkruid over autowegen

Lees meer »

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »

Minister Vandenbroucke wil betere behandeling voor endometriose: “Die taboesfeer moet eruit”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil snel een betere behandeling voor vrouwen met endometriose. Dat is een aandoening waarbij in de buikholte weefsel groeit dat lijkt op baarmoederslijmvlies. De ziekte veroorzaakt veel fysieke en emotionele pijn. Vandenbroucke wil iets veranderen aan de terugbetaling, maar ook aan een betere herkenning én erkenning van de ziekte.

Lees meer »