VN-rapport: nieuwe uitstervingsgolf onder migrerende diersoorten

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Wordt Lies (20) uit Assebroek de nieuwe Miss Wellness Beauty? “Ik kijk enorm uit naar de finale”

Lies Van Wassenhove (20) uit Assebroek is finaliste voor Miss Wellness Beauty. “Schoonheidsspecialiste worden was mijn meisjesdroom. Sinds kort run ik mijn eigen schoonheidssalon”, zegt Lies, die ondertussen ook toegepaste gezondheidswetenschappen studeert aan hogeschool Howest in Brugge.
The post Wordt Lies (20) uit Assebroek de nieuwe Miss Wellness Beauty? “Ik kijk enorm uit naar de finale” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Didier Vandecasteele (59) legt eed af als korpschef bij zone Grensleie: “Geknipte persoon om Tony op te volgen”

Didier Vandecasteele (59) beoefent al een dikke zes maanden de functie van korpschef bij de politiezone Grensleie (voor Menen, Ledegem en Wevelgem). Maar maandag mocht hij dit officieel maken tijdens zijn eedaflegging in het politiecommissariaat van Menen.
The post Didier Vandecasteele (59) legt eed af als korpschef bij zone Grensleie: “Geknipte persoon om Tony op te volgen” appeared first on

Lees meer »

Man verkracht 13-jarig meisje, ouders voorkomen erger dankzij tracking-app: eerder al twee keer veroordeeld

Een 42-jarige man uit Eeklo riskeert 10 jaar cel voor het verkrachten van een 13-jarig meisje. Het openbaar ministerie eiste ook dat de man voor vijf jaar zou ter beschikking worden gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. “Hij werd al tweemaal eerder veroordeeld voor zedenmisdrijven tegen minderjarigen en pleegde deze feiten terwijl hij onder probatievoorwaarden stond na zijn laatste veroordeling”, klonk het.

Lees meer »

Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk heeft eerste jaar 342 slachtoffers opgevangen: “Jongste slachtoffer was 2 jaar, het oudste 86”

Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) in Limburg heeft op een jaar tijd 342 slachtoffers opgevangen. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het bericht is bevestigd aan onze redactie. Het centrum is een jaar geleden opgestart op de campus van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Mensen die verkracht, aangerand of ongewenst aangeraakt zijn, kunnen er terecht voor een aangifte,

Lees meer »

? HLN 1924: “De uitvinder van het vliegtuig is een oudstrijder die in den oorlog een oog verloren heeft”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Vliegtuig zonder schroef of motor door een invalied uitgevonden’ uit Het Laatste Nieuws van 29 februari 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis

Lees meer »

“Mooie erkenning voor ons werk”: drie pioniers Tieltse Perskring ontvangen nationale titel

De Tieltse Perskring is vanaf nu drie bijzondere titels rijker. Guido Defour, erevoorzitter, mag zich vanaf nu bij de Zilveren Palmen der Kroonorde rekenen, Rudi Ailliet en Ronny Neirinck ontvangen de Zilveren Medaille der Orde van Leopold II. “Het is een mooie erkenning voor ons werk.”
The post “Mooie erkenning voor ons werk”: drie pioniers Tieltse Perskring ontvangen nationale titel

Lees meer »

Veertien procent leerlingen verlaat secundair onderwijs zonder diploma

In het schooljaar 2021-2022 verliet 14,1 procent van de leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. Dat blijkt uit de administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Het gaat om schoolverlaters zonder kwalificatie met een beroepsfinaliteit of met een finaliteit van doorstroom naar het hoger onderwijs.

Lees meer »