Ruim een vijfde van de rondtrekkende diersoorten dreigt uit te sterven, stelt eerste VN-rapport in zijn soort

Meer dan een vijfde van de rondtrekkende diersoorten in de wereld dreigt uit te sterven. En bijna de helft van de soorten gaat achteruit. Die alarmerende boodschap staat in een nieuw VN-rapport, het eerste dat specifiek de toekomst onderzocht van migrerende soorten zoals walvissen, trekvogels en zeeschildpadden. De menselijke impact is groot, maar er zijn oplossingen. 

Meer krantenkoppen in België

Metalband Millhaven stelt op 9 maart nieuwe plaat ‘Dualism’ voor in JOC Ieper: “Nog steeds ambitie om groter publiek te bereiken”

Metalband The Curse of Millhaven heet voortaan Millhaven. Met de naamsverandering en de kersverse plaat ‘Dualism’ onder de arm staan de ambitieuze Ieperlingen klaar om de volgende stap in hun carrière te zetten. “We duwen elkaar op repetitie en tijdens onze live performances naar een hoger niveau, en dat reflecteert zich in onze nieuwe muziek.”
The post Metalband Millhaven stelt

Lees meer »

“It’s a f*cking goal”: Spaanse pers spreekt over “schandaal” na sensationeel slot in Valencia-Real Madrid

Dol slot in het 2-2-gelijkspel tussen Valencia en Real Madrid. De Koninlijke stond na een halfuur 2-0 achter, maar sleepte dankzij een voortdurend geviseerde Vinicius Junior een punt uit de brand. Jude Bellingham dacht de 2-3 te hebben gemaakt, ware het niet dat de scheidsrechter al had afgefloten. Net ervoor liep Valencia-verdediger Mouctar Diakhaby een horrorblessure op.

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Vzw De Loods start nieuw verhaal in Poperinge: “Historisch pand is niet langer aangepast aan onze noden”

Vzw De Loods, het voormalige Huize Godtschalck vzw en Sint – Antoniusgesticht, staat aan de start van een nieuw avontuur. Ze verhuizen namelijk naar de Hoppestad. “Na een rijke en bovenal maatschappelijk geëngageerde geschiedenis, staat vzw De Loods op het punt hun historische wortels in Loker, Heuvelland, te verlaten om een nieuw verhaal en een nieuwe toekomst te schrijven in

Lees meer »

Het is ‘Super Tuesday’ in de VS: dit staat er te gebeuren

Het is ‘Super Tuesday’ in de Verenigde Staten, een belangrijke dag in de race om het Witte Huis. In vijftien staten zullen Democraten en Republikeinen vandaag tijdens voorverkiezingen kunnen stemmen op hun favoriete kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Dit staat er vandaag op het spel.

Lees meer »

Gent voorziet 70.000 euro voor bijsturingen aan pas vernieuwde Overpoort 

Gent heeft 70.000 euro om aanpassingen te doen aan de Overpoortstraat. De drukke as in de studentenbuurt is pas sinds 2022 heraangelegd, de werken kostten bijna 1 miljoen euro. Er komt al maanden kritiek op de nieuwe inrichting. Vooral de grote plantenvakken storen handelaren. "Studenten zien ze als vuilnisbakken", klinkt het bij horeca-uitbaters. "Bijsturingen zijn nodig, maar het voorziene budget

Lees meer »

Alles wat we nu weten over de vier opgepakte tieners die terroristische aanslag in België planden: “Tienerterroristen of stoerdoenerij?”

Planden vier tieners – tussen 15 en 18 – een terroristische aanslag in ons land? Die vraag proberen speurders te beantwoorden. De vier dweepten online alleszins met de Islamitische Staat en hadden het in hun chatgroepje over “gewelddadige acties”. Daarom viel de politie zondagochtend bij hen thuis binnen. Hier leest u alle feiten die we nu kennen op een rij.

Lees meer »

“Nu blijven knallen”: Van den Bergh herpakt zich net op tijd en stoot door op UK Open, Van Gerwen én Price uitgeschakeld

De UK Open, ook wel ‘The FA Cup of Darts’ genoemd, stelt niet teleur. Met de open loting na iedere ronde is het toernooi in Minehead een garantie op spektakel en verrassingen. Topfavorieten Van Gerwen én Price sneuvelden bijvoorbeeld al in de vierde ronde, ook Kim Huybrechts moest snel inpakken. Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker stelden niet

Lees meer »

Inaya (17) is één van de vele schoolverlaters en doet haar verhaal: “Er zijn veel stereotypen die totaal niet kloppen”

Inaya (17) is één van de vele leerlingen die de middelbare school hebben verlaten zonder diploma. De voorbije 10 jaar was het aantal schoolverlaters nooit zo hoog als nu. "De druk om perfect te proberen zijn, werd mij te veel", vertelt Inaya. "Ik wil vooral tonen dat niet elke schoolverlater uit het beroepsonderwijs komt of laaggeschoolde ouders heeft."

Lees meer »

Ronaldo heeft wel heel opmerkelijke uitleg voor obsceen gebaar dat hem wellicht duur komt te staan

Cristiano Ronaldo (39) heeft een vreemde uitleg gegeven aan zijn obsceen gebaar dat hem de voorbije dagen heel wat kritiek opleverde. “Deze viering straalt kracht en vreugde uit. Het is iets normaal in Europa”, vertelde hij ietwat verrassend tegen de disciplinaire commissie. Mogelijk krijgt de Portugees een schorsing van twee speeldagen, de uitspraak volgt allicht later vandaag.

Lees meer »