VN: ‘Een op de vijf rondtrekkende dieren met uitsterven bedreigd’

20:13 Een groeiend deel van de migrerende diersoorten op aarde ziet zijn aantallen slinken of is met uitsterven bedreigd, waarschuwt een nieuw VN-rapport. Vooral beschermde zeedieren, van steuren en roggen … 

Meer krantenkoppen in België

“Let op uw smartphone als er Roma-vrouwen in uw buurt zijn”: aanzetten tot racisme of uiten van een opinie?

Wordt Dries Van Langenhove vervolgd voor het aanzetten tot racisme? De KU Leuven diende klacht in tegen het gewezen Kamerlid na een lezing woensdagavond aan de universiteit. Hij zei onder meer dat mensen meer op hun smartphone en portefeuille letten als er Roma-vrouwen in de buurt zijn. Maakt de klacht kans? En wat riskeert Van Langenhove als hij vervolgd wordt?

Lees meer »

Warm voorjaar door einde El Niño meldt WMO, maar is dat wel zo voor België? “Recent onderzoek vertelt heel ander verhaal”

De meteorologische lente is officieel van start gegaan, en veel mensen kijken uit naar meer zon en drogere perioden. Op wereldschaal verwacht men deze lente alvast hogere temperaturen, meldt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) vandaag. Dat komt door het weerfenomeen El Niño dat op zijn einde loopt. Maar is dit ook het geval voor België? Of is er net een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Moskou zegt landing Oekraïense special forces te hebben afgeweerd in zuiden Oekraïne

In verschillende Europese landen leidt de opvang van Oekraïners tot discussie. In onder meer Ierland, dat kampt met een woningtekort, is de opvang recent versoberd en in het Verenigd Koninkrijk is nauwelijks zicht op het aantal vluchtelingen dat op straat leeft. De Ierse regering maakte eind vorig jaar bekend dat de Staat nieuwe vluchtelingen uit het Oost-Europese land nog maximaal

Lees meer »

Lucio Aquino mag gevangenis met enkelband verlaten

Lucio Aquino kreeg maandag te horen dat hij met een enkelband naar huis mag. De Maasmechelaar zit sinds mei vorig jaar in de gevangenis voor zijn overleveringsdossier in een Italiaans onderzoek naar de maffiaclan ‘ndrangheta. Hij mag wellicht woensdag of donderdag naar huis.

Lees meer »

EU-verbod op wegwerpverpakkingen: geen hotelshampoo, mayonaisezakjes of folie rond je broodje meer

De onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten hebben maandagavond een akkoord bereikt over het reduceren van verpakkingsafval. Zo moeten meer verpakkingen recycleerbaar worden en worden bepaalde wegwerpverpakkingen zoals die van verse groenten en fruit verboden tegen 2030, meldt het Parlement. Het doel is om het verpakkingsafval in de EU tegen 2040 met minstens 15 procent te reduceren in

Lees meer »

“We hopen op verwondering”: Luc Tyteca en Leentje Vandenhoudt uit Koksijde hebben eigen museum met 1.200 (!) dierenschedels en 30 skeletten

Het begon met een schedel van een hond, vandaag 40 jaar later tonen biologen Luc Tyteca (62) en Leentje Vandenhoudt (63) hun collectie met maar liefst 1.200 dierenschedels en 30 skeletten in hun eigen natuurkundig museum MuseOs in Koksijde. Van een oerrund van 120.000 jaar oud tot een schedel van een potvis die 450 kilo weegt. Het is ronduit indrukwekkend.

Lees meer »