Tot 17.000 liter olie gelekt in grond en rivier in provincie Luxemburg

In het Luxemburgse Marbehan is sinds vorige week tussen 14.000 en 17.000 liter olie gelekt in de grond en in een rivier. Een analyse moet vaststellen hoe vervuild de gelekte olie is, aldus burgemeester Serge Bodeux.

 

Meer krantenkoppen in België

Explosie aan stroommast legt gigantische Duitse Teslafabriek plat: minister gaat uit van aanslag

Een Teslafabriek in de buurt van de Duitse stad Grünheide werd vanochtend vroeg geëvacueerd, nadat een explosie had plaatsgevonden aan een elektriciteitsmast in de buurt van de fabriek. Sindsdien ligt de productie stil. De Duitse politie vermoedt dat het gaat om brandstichting door actievoerders die protesteren tegen de uitbreidingsplannen van de autofabrikant. Tesla verwacht niet dat de productie snel zal

Lees meer »

HuisvandeMens vertoont documentaire ‘Addicted to life’ over het leven van paralympisch topatlete Marieke Vervoort

Op vrijdag 8 maart om 19.30 uur vertoont huisvandeMens in het Vrijzinnig Centrum Mozaïek in de Overleiestraat de documentaire ‘Addicted to life’. De film gaat over het leven van paralympisch topatlete Marieke Vervoort en belicht thema’s als levenseindebegeleiding, palliatieve zorg en euthanasie. Vooraf geeft LEIFarts Dr. Alain Cornet een beknopte uitleg over de euthanasiewetgeving.
The post HuisvandeMens vertoont documentaire ‘Addicted

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA richt het ‘Fonds Vrienden van BUDA’ op: “Méér cultuur voor mensen met minder”

Kunstencentrum BUDA bouwt haar sociale acties verder uit via ‘Fonds Vrienden van BUDA’, een sociaal fonds van BUDA-vrienden die ijveren voor ‘méér cultuur voor mensen met minder’. Speciaal voor deze gelegenheid werd nog één keer de film ‘Here’ van Bas Devos vertoond, overigens een coproductie van BUDA.
The post Kunstencentrum BUDA richt het ‘Fonds Vrienden van BUDA’ op: “Méér cultuur

Lees meer »

“Alles gebeurde met wederzijdse toelating”: voormalige directeur van ‘matrozenschool’ in Bredene hoeft niet naar cel voor seksdates met tieners

De voormalige directeur van ‘matrozenschool’ Koninklijk Werk Ibis in Bredene heeft twee jaar celstraf met uitstel gekregen voor zedenfeiten met minderjarigen. Philip D. (63) had tien jaar lang seksdates met tienerjongens en maakte daar ook beelden van. “Alles gebeurde met wederzijdse toestemming”, oordeelde de rechter. De advocaat van D. reageert opgelucht. “De rechtbank erkent dat seksdelinquenten wel degelijk behandelbaar zijn.”<br

Lees meer »

Memento Woordfestival palmt opnieuw drie dagen de Kortrijkse binnenstad in

Van 15 tot 17 maart vindt de negende editie van het Memento Woordfestival plaats. Drie dagen lang valt er van alles te beleven rond het thema ‘spelen’. Het is een organisatie van de openbare bibliotheek Kortrijk. Curator en Letterzetter van Kortrijk, Astrid Haerens, zette er samen met haar stadsdichterscollectief de schouders onder.
The post Memento Woordfestival palmt opnieuw drie dagen

Lees meer »

Druk kruispunt in Ichtegem even bezaaid met lading bier- en colaflesjes

Een man die in een aanhangwagen verschillende bakken met glazen flessen drank vervoerde, zag vrijdagmiddag een deel van zijn lading plots uitgestrooid worden op een druk kruispunt in Ichtegem. Mensen van het restaurant De Engel en een cateraar kwamen hem ter hulp.
The post Druk kruispunt in Ichtegem even bezaaid met lading bier- en colaflesjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kenny gaat op zoek naar de liefde op Honeymoon Island

Kenny Dieryck (31) uit Ieper is vanaf maandag te zien in het nieuwe seizoen van ‘Gestrand op Honeymoon Island’, waar hij gematcht werd aan Junie om daarna samen te overleven op een onbewoond eiland. Of het iets geworden is met Junie kan hij nog niet zeggen, maar hij blikt wel tevreden terug op zijn deelname.
The post Kenny gaat op

Lees meer »

Colruyt opent overgenomen winkels Match en Smatch als ‘Comarkt’

De supermarktgroep Colruyt gaat de komende dagen en weken het merendeel van de 57 Match- en Smatch-winkels die hij overnam van Louis Delhaize openen als ‘Comarkt’. Dat is een formule van Colruyt die tijdelijk gebruikt wordt vooraleer de winkels omgevormd worden tot hun definitieve winkelconcept, zo meldt Colruyt maandagochtend in een persbericht.

Lees meer »

“Noord-Korea stuurde al bijna 7.000 containers met miljoenen granaten naar Rusland”

Noord-Korea heeft de afgelopen maanden al zeker 6.700 containers met miljoenen artilleriegranaten naar Rusland gestuurd. Dat beweert de Zuid-Koreaanse minister van Defensie Shin Won-sik. Na de ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin (71) en zijn Noord-Koreaanse ambtgenoot Kim Jong-un (40) in september, zijn de wapenleveringen naar verluidt opgedreven. In ruil voor het oorlogsmateriaal krijgt Pyongyang voedsel van Moskou.

Lees meer »