Schakelt Poetin versnelling hoger? “Rusland zet voor het eerst hypersonische raket in tegen Oekraïne”

Rusland heeft voor het eerst tijdens de oorlog tegen Oekraïne een hypersonische Zircon-raket ingezet. Dat meldt het Oekraïense Instituut voor Forensisch Onderzoek. Directeur Oleksandr Ruvin zegt dat de raket op 7 februari werd gebruikt bij het bestoken van Kiev. Poetin dreigde er de voorbije jaren mee “dat geen enkel land een even krachtig wapen heeft” als de Zircon. 

Meer krantenkoppen in België

Verdachte uit Ninove is amper 15 jaar: vier mensen opgepakt die aanslag planden en spraken over “gewelddadige acties”

Vanochtend heeft de federale politie vier mensen opgepakt in het kader van een onderzoek naar een jihadistische terreuraanslag. Dat bevestigt het federaal parket aan onze redactie. Het gaat om drie minderjarigen en één volwassene. De verdachten zouden het in gesprekken hebben gehad over Islamitische Staat (IS) en gewelddadige acties, melden bronnen dicht bij het onderzoek. Eén van de gearresteerden is

Lees meer »

Koperdieven stelen tientallen meters aan kabels van werken in Ekeren

In Ekeren hebben koperdieven tientallen meters aan koperen kabels gestolen. Die lagen al klaar ter voorbereiding van werken en nieuwe straatverlichting in de wijk Mariaburg. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. "Niemand heeft iets gehoord of gezien. Het zullen mensen zijn die weten wat ze doen", zegt districtsschepen Marc Elseviers (N-VA).

Lees meer »

BES Beernem lanceert nieuwe groepsaankoop

Na de sluiting van het oudste biobedrijf van Vlaanderen in Beernem, De Hogen Akker, gingen de klanten op zoek naar een alternatief voor hun biologische producten. Drie klanten sloegen de handen in elkaar en richtten de vzw Biobes Beernem op. Later groeide het initiatief uit tot een coöperatieve zonder winstoogmerk waar coöperanten en klanten terechtkunnen voor lokale, biologische producten.
The

Lees meer »

Kinderopvang en buurtbewoners geëvacueerd door gaslek in Beveren: “De kindjes hebben er gelukkig niet veel van gemerkt”

Nadat er een gaslek ontstond bij graafwerken in de Wijnendalestraat in Beveren bij Roeselare werden donderdagochtend enkele omliggende woningen en een kinderopvang ontruimd. De bewoners en de kinderen werden een tijdlang opgevangen in de nabijgelegen school De Bever waar de leerlingen wel nog in hun klas mochten blijven. Het lek werd snel gedicht waardoor het gevaar op korte tijd geweken

Lees meer »

Nieuw boek van Patrick (64) graaft dieper in op Raad van Vlaanderen tijdens WO I: “Een delicaat onderwerp”

De Raad van Vlaanderen pleitte tijdens de Eerste Wereldoorlog voor vernederlandsing en een onafhankelijk Vlaanderen, het leverde het merendeel van de leden de doodstraf op. In een nieuw boek gaat Patrick Libbrecht (64) uit Gullegem dieper in op die leden.
The post Nieuw boek van Patrick (64) graaft dieper in op Raad van Vlaanderen tijdens WO I: “Een delicaat onderwerp”

Lees meer »

Aster Nzeyimana en Lize Feryn zijn verloofd

“JAAAAA”, staat er in grote letters te lezen op de Instagrampagina van Lize Feryn. Zij is verloofd met VTM-presentator Aster Nzeyimana. Hij stelde de grote vraag op de laatste dag waarop hun pop-upwinkel van modemerk Mélange open was.

Lees meer »

Na gelekte Whatsapp-berichten reist Geri Halliwell naar Bahrain: “Schoonfamilie overtuigde haar om Christian Horner te steunen”

Voormalige Spice Girl Geri Halliwell (51) is vrijdag geland in Bahrein met een privéjet. Ze zal haar man en Red Bull-teambaas Christian Horner (50) daar ontmoeten voor de Grand Prix-race. Het lijkt erop dat, ondanks de beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag aan het adres van Horner en de gelekte Whatsapp-berichten, ze hem blijft bijstaan. Al was het haar schoonfamilie die Halliwell

Lees meer »

Overheid vordert 14.080 euro coronapremie terug van Hot Marijke: “Dit is discriminatie van de prostituees”

Heet van woede is Hot Marijke (37). Vlaanderens bekendste prostituee moet haar coronapremies terugbetalen, laat ze zelf aan HLN weten. Alles samen 14.080 euro, plus een boete. “In maart 2020 moést ik van de politie stoppen met werken. Nu zeggen ze dat ik onterecht een premie heb gevraagd”. Waarom doet de overheid dat? En waarom maakt het verschil als ze

Lees meer »