“Negen keer sneller dan geluid”: onderzoek toont volgens Oekraïne aan dat Rusland hypersonische raket heeft ingezet

Rusland heeft voor het eerst tijdens de oorlog tegen Oekraïne een hypersonische Zircon-raket ingezet. Dat meldt het Oekraïense Instituut voor Forensisch Onderzoek. Directeur Oleksandr Ruvin zegt dat de raket op 7 februari werd gebruikt bij het bestoken van Kiev. Poetin dreigde er de voorbije jaren mee “dat geen enkel land een even krachtig wapen heeft” als de Zircon. 

Meer krantenkoppen in België

Cocaïne aangetroffen in locker Sven Pichal in VRT-gebouw

Er loopt nu ook een onderzoek naar drugsfeiten tegen de voormalige radiopresentator Sven Pichal. In de nasleep van het onderzoek naar het bezit van beelden van kindermisbruik werd in zijn persoonlijke locker in de gebouwen van de VRT een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen.

Lees meer »

Nu bakfietsen van Babboe veiligheidsproblemen blijken te hebben: waar heb je als Belgische consument recht op?

Terwijl de Nederlandse bakfietsenfabrikant Babboe in eigen land al weken onder vuur ligt, maken ook klanten in België zich grote zorgen. De voorbije jaren zijn de frames van honderden fietsen gebroken. Het bedrijf kan de veiligheid van een aantal modellen niet garanderen en roept de fietsen daarom terug. In Nederland mogen de fietsen voorlopig niet meer verkocht worden. Maar waar

Lees meer »

PC Izegem vreest voor de toekomst na afbraak Iso: “Vooral duidelijkheid nodig”

Geert Vanhaverbeke, voorzitter van Petanqueclub Izegem, vreest voor de toekomst van zijn club als zaal Iso in augustus afgebroken wordt. “Omdat we dan niet meer binnen kunnen spelen en dan naar De Perelaar moeten. De beste oplossing? Een nieuw gebouw langs de Rijksweg.” Schepen Virginie Derumeaux wil helpen zoeken naar de beste oplossingen. “Maar alle betrokken partijen zullen moeten samenwerken.”<br

Lees meer »

Samenwonend, getrouwd en zelfs een verhuis naar Spanje: welke koppels uit ‘Hotel Romantiek’ zijn nog steeds samen?

In het recentste seizoen ontstond er geen enkel koppel, maar dat is hoogst uitzonderlijk. In ‘Hotel Romantiek’ spat de liefde doorgaans van het scherm. Maar wat na de opnames? Hoe vergaat het de koppels nu? Na vijf seizoenen contacteerden wij alle paren die de liefde vonden dankzij het programma. Wie is nog samen en wie moet toch alleen verder? “We

Lees meer »

Johan en Marie-Rose zetten na 40 jaar punt achter ijzerwarenwinkel

Het zal wennen worden in Ardooie wanneer Johan Vandeputte (64) en Marie-Rose Bossuyt (65) straks hun zaak in de Stationsstraat stopzetten. Vier decennia waren ze voor vele dorpsgenoten het vertrouwde gezicht van ijzerwarenwinkel Boudewijn.
The post Johan en Marie-Rose zetten na 40 jaar punt achter ijzerwarenwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »