“Negen keer sneller dan geluid”: onderzoek toont volgens Oekraïne aan dat Rusland hypersonische raket heeft ingezet

Rusland heeft voor het eerst tijdens de oorlog tegen Oekraïne een hypersonische Zircon-raket ingezet. Dat meldt het Oekraïense Instituut voor Forensisch Onderzoek. Directeur Oleksandr Ruvin zegt dat de raket op 7 februari werd gebruikt bij het bestoken van Kiev. Poetin dreigde er de voorbije jaren mee “dat geen enkel land een even krachtig wapen heeft” als de Zircon. 

Meer krantenkoppen in België

Dokters Combes en Declerk zetten zich in voor twee goede doelen: “Bekende veilingmeester leidt kunstveiling voor Oeganda”

De Knokse huisarts Laurence Combes organiseert in augustus een online kunstveiling voor twee liefdadigheidsprojecten in Oeganda. Ze krijgt daarvoor de hulp van Rob Michiels Auctions, het bekende Brugse veilinghuis.
The post Dokters Combes en Declerk zetten zich in voor twee goede doelen: “Bekende veilingmeester leidt kunstveiling voor Oeganda” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit landgoed verblijven Brad Pitt en Ines de Ramon: “Alleen al de oprijlaan is een kilometer lang”

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Nu ook blinde Barbie-pop op de markt

De bekende Barbie-poppen hebben nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij in zijn producten tonen. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »

Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award

Stad Waregem mag zich een gouden VIP2024-stad noemen. Met de VIP-campagne (Vlamingen in Parijs) wil Sport Vlaanderen de Olympische spirit overbrengen naar scholen, sportclubs, steden en gemeenten.
The post Lokale sportdienst wint gouden VIP2024 Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. De indrukwekkende slottijdrit van de drie tenoren: Pogacar zet bij eerste tussenpunt al meteen de toon, Vingegaard klopt Evenepoel nipt

Buitenaards, bovenmenselijk, exceptioneel, weergaloos,… Woorden schieten tekort om de prestatie van Tadej Pogacar te beschrijven. De Sloveen wou ook de laatste kruimels van deze Tour de France voor zich en won de slotetappe op fenomenale wijze. Al op het eerste tussenpunt werden de waardeverhoudingen met Vingegaard en Evenepoel duidelijk, daarna werd het verschil enkel groter. De volgorde van het eindpodium

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »

Jan Peumans wordt lijstduwer voor N-VA in Riemst, Dirk Jacobs is lijsttrekker

Jan Peumans wordt de lijstduwer voor N-VA in Riemst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het nieuws wordt bevestigd aan VRT NWS. Vanop dezelfde plek haalde hij bij de Vlaamse verkiezingen op 9 juni 22.000 persoonlijke voorkeurstemmen en raakte hij verkozen. Peumans zetelt momenteel in de gemeenteraad in Riemst. De lokale arm van

Lees meer »

Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek in Wervicq-Sud

De verschillende ramkraken de afgelopen weken in Wervik, Menen, donderdagnacht in Lauwe en zaterdagnacht in Geluwe zijn blijkbaar geen gevallen die alleen moeten worden gelinkt aan deze regio. Mogelijk sloeg dezelfde dader of bende immers ook toe in de apotheek Titeca, vlak over de grens in Wervicq-Sud.
The post Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek

Lees meer »