Premie voor elektrische wagen kan je vanaf vandaag aanvragen: zo werkt het

Het elektronisch loket waar je een premie kan aanvragen voor de aankoop van een elektrische wagen gaat vandaag (maandag) om 13 uur open. Hoe vraag je een premie aan, welke auto’s komen in aanmerking en hoeveel bedraagt de premie?

 

Meer krantenkoppen in België

Bond Beter Leefmilieu: “Vlaamse regering beoordeelt luchthavens Luik en Brussel met twee maten en twee gewichten”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) werkt met verschillende maatstaven voor de luchthavens van Luik en Brussel. Dat zegt milieuorganisatie Bond Beter Leefmilieu. Demir heeft verzet aangetekend tegen een milieuvergunning voor Liège Airport en verwijst daarvoor naar het gevaar voor gezondheid en milieu. Vorige maand leverde ze een omgevingsvergunning voor Brussels Airport af, waarbij ze verwees naar het evenwicht

Lees meer »

Experts maken analyse van Iraanse aanval: “Waarom gaven ze Israël vooraf een waarschuwing?”

De aanval die Iran de voorbije nacht uitvoerde met 300 drones en raketten, was uniek omdat Iran nog nooit in de aanval was gegaan tegen Israël vanop het eigen grondgebied. Dreigt hiermee een oorlog in de hele regio, en hoe kan de VS dat nog verhinderen? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf (VUB) en oorlogscorrespondent Robin Ramaekers (VTM) analyseren. “Dat Amerikaanse troepen de

Lees meer »

Meer dan 320.000 overnachtingen in Limburg tijdens de paasvakantie met Haspengouw als populairste regio

De provincie Limburg heeft er een mooie paasvakantie opzitten met een totaal van 323.000 overnachtingen. De populairste regio is Haspengouw waar het bloesemseizoen vroegtijdig is gestart. "Ook het warme weer heeft voor veel toeristen gezorgd, dat zien we vooral aan de last minute boekingen die gestegen zijn met 18 procent ten opzichte van vorig jaar", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en

Lees meer »

“Zijn herinnering levendig houden”: nieuwe editie van King’s Cup voor overleden Simon

Familie en vrienden van Simon ‘The King’ Dequeker zetten opnieuw hun schouders onder een nieuwe editie van het voetbaltoernooi King’s Cup. De jongeman nam zijn eigen leven op 6 februari 2018. De derde editie vindt plaats op het stedelijk sportcomplex ‘Don Bosco’ in Poperinge op zaterdag 11 mei. De opbrengst wordt opnieuw verdeeld over vzw ’t Schildpad en Overkop Poperinge.<br

Lees meer »

Doorgang Mandelbrug komende maand afgesloten voor verkeer

Omwille van een onderboring voor nutsvoorzieningen zal er vanaf 8 april tot en met 8 mei geen verkeer mogelijk zijn van en naar Wakken over de Mandelbrug. Ook het kruispunt Vijvedreef Wakkensteenweg zal afgesloten zijn.
The post Doorgang Mandelbrug komende maand afgesloten voor verkeer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waals minister van Mobiliteit Philippe Henry (Ecolo) wil opschorting van werken aan Leonardkruispunt: “Als het zo blijft, zal dit een communautair probleem worden” 

Waals minister van Mobiliteit Philippe Henry (Ecolo) wil de werken aan het Leonardkruispunt op de Brusselse ring laten opschorten, omdat ze extra verkeershinder veroorzaken. Henry vraagt samen Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) dringend overleg met het kabinet van Vlaamse bevoegde minister Lydia Peeters (Open VLD). "Als het zo blijft, zal dit een communautair probleem worden", klinkt

Lees meer »

Ze heeft een fortuin van 200 miljoen en vergeet hoeveel vastgoed ze heeft: het leven en werk van ‘momager’ Kris Jenner

Toegewijde moeder, gewiekste zakenvrouw en Hollywoods beste vriendin: zo kan je Kris Jenner (68) nog het best omschrijven. De mater familias van de succesvolle Kardashian-kliek is dan ook een bezig bijtje. Alleen vraagt die drukke agenda ook heel wat opofferingen van haar. Dat werd recent – toen haar zus overleed – nog maar eens pijnlijk duidelijk. “Ze is veranderd sinds

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke slaan de handen terug in elkaar voor ‘Zomerrevue’: “Slaap op je twee oren, het zal woke zijn”

Deze zomer brengen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) samen een humoristische ‘Zomerrevue’ voor jong en oud naar Plopsaland De Panne. Een show met livemuziek, hilarische sketches en een groots ensemble. Sidekicks Karen Damen (49) en Ruth Beeckmans (41) zullen Gert en James vergezellen op het podium van het Plopsa Theater. Aan reporter Jarne verklappen ze de eerste details:

Lees meer »

Degryse is streng voor Blessin en Riemer: “Voor het eerst dit seizoen valt hij uit z’n rol”

Union en Anderlecht, de nummers één en twee in het klassement gingen pijnlijk onderuit. Blessin en co verloren terecht van Cercle Brugge, Anderlecht werd weggeblazen door aartsrivaal Club Brugge. “Ik begrijp eerlijk gezegd Brian Riemer niet”, zo zegt onze analist Marc Degryse, die ook streng is voor Blessin: “Zo’n uitlatingen tonen aan dat hij de druk voelt.”

Lees meer »