Pelletkachel raakt oververhit in Beernem

De bewoners van een huis in de Steenoven in Beernem merkten dat in de garage de afvoerbuis van hun pelletkachel roodgloeiend stond. Ze namen geen risico’s en alarmeerden de brandweer.

De spuitgasten koelden de buis langzaam af en deden een controle van de installatie tot het gevaar geweken was. De opvolging is voor een technicus. Schade was er niet en niemand raakte gewond. Na een kwartiertje was de zaak opgelost.

The post Pelletkachel raakt oververhit in Beernem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie zoekt al vijf dagen naar vermiste Dirk (54) na wandeling op Azoren: “Willen familie duidelijkheid verschaffen”

De Portugese politie zoekt al vijf dagen naar een Belg die vermist is geraakt op de Azoren. Dirk Denis (54) verdween tijdens een wandeling rond een kratermeer in een oude vulkaan op São Miguel. Ondertussen vrezen de lokale autoriteiten het ergste. “Het ziet er niet goed uit”, aldus woordvoerder Helder Madeiros (Comando Regional dos Açores).

Lees meer »

Vrouwenartsen uiten zelf kritiek op medicalisering van de menopauze

Serieuze kritiek op de hype van het moment: medicalisering van de menopauze. “Het narratief dat de menopauze een gezondheidsprobleem is dat moet worden opgelost door hormonen te vervangen, is niet wetenschappelijk bewezen”, schrijven experts in medisch vakblad The Lancet, kritisch voor hun collega’s. De menopauze wordt volgens hen te negatief voorgesteld omwille van commerciële belangen.

Lees meer »

LIVE. Begrafenis Navalny in Moskou

Aleksej Navalny wordt vandaag in Moskou begraven. De ordediensten zijn massaal aanwezig, want de uitvaart mag van het Kremlin geen massamanifestatie worden. Volg de gebeurtenissen hier live.

Lees meer »

20 leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes in Budalys

In het kader van De Week van de Piano trokken 20 leerlingen piano van Conservatorium Kortrijk naar Buda Kitchen in Budalys om er mini-recitals te geven. Ze speelden er klassieke muziek en pop-jazz voor ruim 160 aandachtige toeschouwers. Het Conservatorium vierde daarmee de aankoop van 4 nieuwe piano’s en 2 buffetpiano’s.
The post 20 leerlingen van het Conservatorium geven mini-concertjes

Lees meer »

Metalband Millhaven stelt op 9 maart nieuwe plaat ‘Dualism’ voor in JOC Ieper: “Nog steeds ambitie om groter publiek te bereiken”

Metalband The Curse of Millhaven heet voortaan Millhaven. Met de naamsverandering en de kersverse plaat ‘Dualism’ onder de arm staan de ambitieuze Ieperlingen klaar om de volgende stap in hun carrière te zetten. “We duwen elkaar op repetitie en tijdens onze live performances naar een hoger niveau, en dat reflecteert zich in onze nieuwe muziek.”
The post Metalband Millhaven stelt

Lees meer »