Hevige rookontwikkeling door probleem met pelletkachel in woning in Leisele

De brandweer repte zich zondagvoormiddag naar de Lostraat in Leisele bij Alveringem voor wat aanvankelijk was gemeld als een woningbrand. Ter plaatse bleek de situatie veel minder ernstig.

Even voor 10.30 uur werden de brandweerposten Zuid-IJzer en Lo-Reninge opgeroepen voor een brandinterventie in de Lostraat, ter hoogte van het kruispunt met de Veurnestraat. De bewoners merkten veel rook en vlammen op bij de pelletkachel.

Bij aankomst van de brandweer was iedereen al in veiligheid. De pelletkachel werd naar buiten gebracht en met de brandweerladder werd de schouw gecontroleerd. De brandweer hoefde niet te blussen. Tijdens de interventie was de Lostraat even afgesloten voor het verkeer. (DM)

The post Hevige rookontwikkeling door probleem met pelletkachel in woning in Leisele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Damesvolley Waregem D verovert de titel in Promo 4 B: “Meer dan verdiend”

Op de slotspeeldag verzekerde Damesvolleybal Waregem D zich van de titel naar Promo 3. De ploeg van coach Irene Chanterie en Greet Cardoen zegevierde op het veld van VT Gullegem C, de derde in het klassement, met 0-3 (19/25, 20/25, 23/25).
The post Damesvolley Waregem D verovert de titel in Promo 4 B: “Meer dan verdiend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stef Bos gaat op zoek naar zijn ‘BLOUDRUK’ met nieuw album én tournee, én dat kan je meebeleven op zondag 16 juni in Concertgebouw Brugge

Stef Bos staat in 2024 stil en kijkt terug naar de afgelegde weg van muziek en woorden sinds 1990. Na zijn laatste tour en CD ‘Bitterlief’ besloot hij om regelmatig thuis achter de piano te kruipen en die hele weg sinds 1990 eens in kaart te brengen door al zijn teksten en akkoorden onder de loep te nemen.
The post

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. Onze reporter koopt undercover verboden snus in nachtwinkels: “50 milligram per zakje, da’s evenveel als 7 sigaretten tegelijk”

Het is verslavend, razend populair bij jongeren én sinds oktober verboden in ons land. ‘Snus’, of zakjes tabaks- of nicotinepoeder die je tussen je bovenlip en tandvlees steekt om nicotine binnen te krijgen. Toch kon onze reporter de drug doodeenvoudig in verschillende nachtwinkels krijgen. “In het illegale circuit zijn de dosissen vaak veel hoger.”

Lees meer »

Steden spelen belangrijke rol in verbeteren luchtkwaliteit: “Initiatieven zoals de LEZ nodig voor bescherming volksgezondheid”

Steden hebben een belangrijke rol te spelen in het verbeteren van de luchtkwaliteit: 97 procent van de stadsbewoners wordt blootgesteld aan concentraties fijnstof die als schadelijk voor de gezondheid worden beschouwd. Uit onderzoek over de impact van de lage-emissiezones (LEZ) is immers gebleken dat in steden met een LEZ vervuilende stoffen sneller dalen. Dat melden de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

Lees meer »

Kassa rinkelt opnieuw in Brugge, Club blijft ook op koers om ons land beste Europese coëfficiënt ooit te bezorgen

Een record geëvenaard! Na de zege van Club Brugge én de kwalificatie voor de halve finale van de Conference League staat België knap op 14.200 punten. Ons land evenaart zo het recordseizoen van vorig jaar, wat aantal verzamelde coëfficiëntpunten op één seizoen betreft. Maar er is meer, want Club beloont ook zichzelf. Blauw-zwart blijft immers cashen, het zit nu al

Lees meer »

Duo ontkent inbraak bij ondernemer en diefstal dure ring: “Ik gebruik bivakmuts tijdens mijn job”

600 euro cash, maar vooral een gouden ring met diamanten van 31.500 euro. Dat verdween op 28 september 2023 bij een inbraak in de woning van een ondernemer in Marke bij Kortrijk. Twee Nederlandse verdachten riskeren voor de rechtbank tot één jaar cel, maar ontkennen hun betrokkenheid.
The post Duo ontkent inbraak bij ondernemer en diefstal dure ring: “Ik gebruik

Lees meer »

FOD Sociale Zekerheid zet gebarentaalvideo’s online voor slechthorende of dove mensen: “Meest toegankelijke manier om informatie te verwerken”

De Federale Overheidsdienst (FOD) Sociale Zekerheid lanceert deze week tientallen gebarentaalvideo’s om slechthorende en dove burgers toegang te geven tot laagdrempelige informatie. Dat betreft dan alle sociale rechten die het federale niveau hen te bieden heeft: van voorwaarden voor erkenning tot tegemoetkomingen tot pensioenen.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Pro-Iraanse milities in Irak hernemen aanvallen tegen VS – “Israël schaalde aanval op Iran af na druk uit VS”

Zondagavond zijn vanuit het noorden van Irak raketten afgevuurd op een basis van de door de Verenigde Staten geleide anti-jihadistische coalitie in Syrië. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten werden de raketten afgevuurd richting de basis van Kharab al-Jir. Minstens een raket zou de basis geraakt hebben, een drone werd neergeschoten. De Amerikaanse president Biden heeft in een boodschap

Lees meer »