Hevige rookontwikkeling door probleem met pelletkachel in woning in Leisele

De brandweer repte zich zondagvoormiddag naar de Lostraat in Leisele bij Alveringem voor wat aanvankelijk was gemeld als een woningbrand. Ter plaatse bleek de situatie veel minder ernstig.

Even voor 10.30 uur werden de brandweerposten Zuid-IJzer en Lo-Reninge opgeroepen voor een brandinterventie in de Lostraat, ter hoogte van het kruispunt met de Veurnestraat. De bewoners merkten veel rook en vlammen op bij de pelletkachel.

Bij aankomst van de brandweer was iedereen al in veiligheid. De pelletkachel werd naar buiten gebracht en met de brandweerladder werd de schouw gecontroleerd. De brandweer hoefde niet te blussen. Tijdens de interventie was de Lostraat even afgesloten voor het verkeer. (DM)

The post Hevige rookontwikkeling door probleem met pelletkachel in woning in Leisele is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

Jean Pierre speelt al 60 jaar accordeon voor zijn Ingrid

Jean Pierre Kindt en Ingrid Casteleyn zijn zestig jaar gehuwd: de perfecte gelegenheid voor Jean Pierre om op zijn accordeon nog eens alle registers open te trekken, want het is feest in de Brabantstraat. Al zestig jaar zijn Jean Pierre en Ingrid onafscheidelijk, maar ook zijn accordeon heeft de gelegenheidsmuzikant steeds bij de hand.
The post Jean Pierre speelt

Lees meer »

EXCLUSIEF. Thuis bij prinses Delphine: “Als je ziet waar ik enkele jaren geleden stond, is alles vrij positief uitgedraaid”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »

“Mijn geluk en gemis zijn onlosmakelijk verweven”: jaar na afscheid van Juliette bevalt Annelies van zoontje Clément

Annelies Segaert uit Kortemark verloor een jaar geleden haar toen 4-jarige dochtertje Juliette in amper een paar dagen tijd aan de gevolgen van sepsis. Toch werd Juliette een beetje onsterfelijk, nadat sociale media op vraag van Annelies overspoeld werden met roze hartjes, als ode aan #JuliettetjeKroketje. Zopas kreeg ze er een broertje bij, Clément. “Het voorbije jaar was een onwaarschijnlijke

Lees meer »