Paniek in Rafah: bommen lichten nachthemel op, doden en gewonden vullen ziekenhuis

Zondagnacht heeft het Israëlische leger zware bombardementen uitgevoerd op Rafah. In de zuidelijke stad aan de Egyptische grens bevinden zich meer dan een miljoen gevluchte Palestijnen.

 

Meer krantenkoppen in België

100 jukeboxen uit voormalig museum leveren maar liefst 400.000 euro op tijdens veiling: “Biedingen kwamen uit alle hoeken van de wereld”

Alle honderd jukeboxen en evenveel toebehoren uit een museum in De Panne zijn in het Nederlandse veilinghuis Dutch Auction Company verkocht. Het was de grootste collectie jukeboxen die ooit werd geveild. “De biedingen kwamen uit alle hoeken van de wereld”, blikt Richard Singh terug. Zoveel bracht de veiling in totaal op, de gemeente De Panne zal daarvan geen cent zien.<br

Lees meer »

Koperdieven stelen tientallen meters aan kabels van werken in Ekeren

In Ekeren hebben koperdieven tientallen meters aan koperen kabels gestolen. Die lagen al klaar ter voorbereiding van werken en nieuwe straatverlichting in de wijk Mariaburg. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. "Niemand heeft iets gehoord of gezien. Het zullen mensen zijn die weten wat ze doen", zegt districtsschepen Marc Elseviers (N-VA).

Lees meer »

Trump zet zegereeks voort in Michigan, Missouri en Idaho

Donald Trump heeft zaterdag zijn zegereeks in de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen voortgezet met winst in de caucussen van Missouri en Idaho. Dat hebben Amerikaanse media gemeld. Eerder op de dag kreeg Trump al een ruime meerderheid van de stemgerechtigden op de Republikeinse partijconventie in Michigan achter zich.

Lees meer »

Rijbewijs 15 dagen kwijt en dagvaarding voor de rechter: parket Leuven controleert in maart streng op gsm’en achter het stuur, ook fietsers worden beboet

Wie zich in maart in het gerechtelijk arrondissement Leuven waagt aan gsm’en achter het stuur, zal streng gestraft worden. Het parket houdt een actiemaand waarbij bestuurders die betrapt worden, meteen 15 dagen hun rijbewijs moeten afgeven en later ook voor de rechter verschijnen. Ook fietsers zullen een geldboete moeten betalen.

Lees meer »

NMBS opent nieuwe fietsparking aan station Gent-Sint-Pieters, nu 14.000 plaatsen

Vandaag opent aan het station Gent-Sint-Pieters een ondergrondse parking voor meer dan 900 fietsen. Eerder opende de NMBS op de gelijkvloerse verdieping een overdekte parking voor zo’n 1.100 fietsen. De nieuwe fietsenparkings kaderen in de vernieuwing van het station Gent-Sint-Pieters. In totaal zijn er nu 14.000 plaatsen voor fietsen en brommers, overdekt en niet overdekt. Op termijn moeten dat 17.000

Lees meer »

Ze was zelf even wereldnieuws, nu gaat Bo Van Spilbeeck (65) met pensioen

VTM NIEUWS neemt opnieuw afscheid van een coryfee. Journaliste Bo Van Spilbeeck is begin deze maand 65 geworden en gaat met pensioen. Donderdag is haar laatste werkdag en neemt ze afscheid van de redactie. Vanavond tijdens de nieuwsuitzending van 19 uur blikken de collega’s terug op haar carrière, die teruggaat tot de begindagen van het VTM NIEUWS in 1989.

Lees meer »

Poetin waarschuwt Europese landen over troepen in Oekraïne: “We hebben wapens die doelwitten op hun grondgebied kunnen raken”

Als Europese landen troepen zouden sturen naar Oekraïne, dan zou dat "tragische gevolgen" kunnen hebben. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd in zijn jaarlijkse toespraak voor de natie. "Zij moeten begrijpen dat we wapens hebben die doelwitten op hun grondgebied kunnen raken." Hij waarschuwde zelfs voor een nucleair conflict.

Lees meer »