“Onnodige minachting”: speciale aanklager die Biden oud en vergeetachtig noemt, krijgt forse kritiek

Wat dreef speciale aanklager Robert Hur tot de “minachtende” toon over het geheugen van president Joe Biden? Democraten spreken van een “ongeoorloofde poging tot politieke beïnvloeding”.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden huwelijksgeluk voor Dirk en Marleen

Dirk Verhaeghe is geboren in Veurne in 1950. Zijn toekomstige bruid, Marleen Vanlerberghe, werd in Merkem geboren in 1954. Ze leerden elkaar kennen aan zee, in het restaurant van Hotel Louise in Koksijde. In 1974 gaven ze elkaar het jawoord en ze vestigden zich in Koksijde. Eerst in Koksijde-Bad, later in Koksijde-Dorp en uiteindelijk vonden
The post Gouden huwelijksgeluk voor

Lees meer »

Hamas-strijders hebben Israëlische vrouwen verkracht, stelt VN-rapport

Volgens de Verenigde Naties is er genoeg informatie om aan te nemen dat de Israëlische slachtoffers van de Hamas-aanval op 7 oktober verkrachtingen of groepsverkrachtingen hebben moeten ondergaan. Ook gijzelaars van Hamas zijn slachtoffers van seksueel geweld, schrijven de rapporteurs, waarbij het geweld tegen gijzelaars mogelijk nog altijd doorgaat.

Lees meer »

Zestiger aangehouden voor moordpoging, slachtoffer nog steeds kritiek

De gewelddadige schermutseling deed zich dinsdag rond het middaguur voor op de Broekemveldweg in Bilzen. Toen de politie werd gealarmeerd snelden ze ter plaatse. Zij troffen daar een ogenschijnlijk levenloze man aan. De hulpdiensten brachten de dertiger met spoed over naar het ziekenhuis. Hij verkeerde in levensgevaar en zijn toestand is volgens de laatste informatie nog steeds kritiek. Volgens getuigen

Lees meer »

Man (39) riskeert celstraf nadat hij parkeerwachter klap verkoopt

Een 39-jarige man uit Wervik riskeert zes maanden cel omdat hij een parkeerwachter een klap verkocht. De vrouw was tien dagen arbeidsongeschikt. De man rijdt zelf niet met de auto, maar sprak de parkeerwachter volgens zijn advocaat aan namens de samenleving om wat menselijker te handelen.
The post Man (39) riskeert celstraf nadat hij parkeerwachter klap verkoopt appeared first on

Lees meer »

Helft van Brugse vakantiewoningen is niet officieel geregistreerd: Airbnb’s worden misbruikt voor prostitutie in Brugge

Eigenaars van vakantiewoningen proberen de stop te omzeilen door zich niet te registreren bij Toerisme Vlaanderen. Uit onderzoek blijkt volgens toerismeschepen Mieke Hoste dat er op het boekingsplatform Airbnb dubbel zoveel woningen op de verhuurmarkt worden aangeboden als er officieel erkend zijn. Een aantal van die woonsten worden misbruikt voor prostitutie. Dat bevestigt het Brugs parket.
The post Helft van

Lees meer »

Beruchte boer alweer gelinkt aan moordzaak, deze keer die van advocate Claudia Van Der Stichelen: “Ze zullen van een kale reis terugkomen”

Er is dinsdag een nieuwe, hoogst opvallende man urenlang verhoord in het onopgeloste dossier van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen. Landbouwer Koen V.H., ooit verdacht van de moord op een vermiste topvolleyballer en een wandelaar, komt als getuige in het vizier van de speurders. Hij is de beschuldigingen kotsbeu: “Ze verdoen hun tijd.”

Lees meer »

Kim uit Temse doodverklaard in de plaats van zus Sharon uit Koekelare: “Menselijke fout bij het invullen van overlijdensakte”

Kim Van Heuckelom uit Temse werd door een administratieve fout doodverklaard in plaats van haar zus Sharon Van Heuckelom uit Koekelare, die begin februari overleerd in Hooglede. Bij het invullen van de overlijdensakte in Hooglede werden de namen van de beide zussen omgewisseld. “Het is een heel jammerlijke fout, die helaas voor Kim heel wat gevolgen heeft. Als gemeente willen

Lees meer »