Noch bacterie, noch virus: wat zijn ‘obelisken’ die wetenschappers hebben ontdekt in onze darmen?

Dankzij technologische vooruitgang kunnen wetenschappers steeds dieper in het genetisch materiaal duiken dat ze terugvinden in allerlei omgevingen, inclusief dat van het microbiële leven in onze darmen. Een recente Amerikaanse studie beschrijft nu een geheel nieuwe klasse virusachtigen, die de onderzoekers ‘obelisken’ noemen, en die tot nog toe aan onze aandacht waren ontsnapt. “Het mogelijke effect op onze gezondheid is nog één groot vraagteken”, zegt professor Jelle Matthijnssens van KU Leuven. 

Meer krantenkoppen in België

Foorkramers schenken cheque aan Twoape

Op de Grote Markt kan de Kattenfoor nog bezocht worden tot en met zondag 3 maart. Traditiegetrouw toonden de foorkramers ook dit jaar weer hun hart door een goed doel te steunen. Bij de opening van de kermis werd een cheque van 1.000 euro overhandigd aan Twoape, een vereniging binnen het Jan Yperman Ziekenhuis die
The post Foorkramers schenken cheque

Lees meer »

IN BEELD – ‘The Great Latin Edition’ van ‘Feest mee’ was overdonderend succes in het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke

In het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke was er de ‘The Great Latin Edition’ van The Booking Agency. Het was een heel groot succes met een bomvolle zaal, lekker eten en veel ambiance.
The post IN BEELD – ‘The Great Latin Edition’ van ‘Feest mee’ was overdonderend succes in het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedrijven worden steeds klantvriendelijker omdat consumenten mondiger worden

Consumenten worden alsmaar mondiger en dwingen bedrijven op die manier om klantvriendelijker te worden. Zo verwachten klanten steeds vaker een goede service en ventileren ze hun klachten op sociale media. Michel Stevens is de oprichter van goCX, een bedrijf dat andere bedrijven bijstaat om klantvriendelijker te worden. "Sinds 2018 is er een evolutie, meer en meer bedrijven worden klantvriendelijker."

Lees meer »

Na gelekte Whatsapp-berichten: “Schoonfamilie overtuigde Geri Halliwell om echtgenoot Christian Horner te steunen tijdens Grand Prix”

Voormalige Spice Girl Geri Halliwell (51) is vrijdag geland in Bahrein met een privéjet. Ze zal haar man en Red Bull-teambaas Christian Horner (50) daar ontmoeten voor de Grand Prix-race. Het lijkt erop dat, ondanks de beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag aan het adres van Horner en de gelekte Whatsapp-berichten, ze hem blijft bijstaan. Al was het haar schoonfamilie die Halliwell

Lees meer »

KIJK. Exact 24 jaar geleden maakte piepjonge Elisabeth Lucie Baeten tv-debuut in VTM NIEUWS om schrikkeldag te vieren

De populaire influencer Elisabeth Lucie Baeten was al van jongsaf een haantje de voorste. Op deze schrikkeldag 29 februari herinnert ze zich dat in het jaar 2000 als kind al eens geïnterviewd werd door VTM NIEUWS. “Ik heb mijn hand heel hard opgestoken toen ze vroegen wie daarover iets wou vertellen. Ik heb de beelden sindsdien niet meer teruggezien, schrijft

Lees meer »

Russisch oud-president Medvedev toont kaart die toekomst van Oekraïne laat zien en er blijft niet veel van over

De Russische oud-president Dmitri Medvedev heeft tijdens een toespraak duidelijk gemaakt hoe hij het Oekraïne van de toekomst ziet. Veel blijft er niet van over: alleen een gebied van ongeveer 100 vierkante kilometer rond de hoofdstad Kiev. “Oekraïne is absoluut Rusland”, verklaarde hij. “Onze geostrategische ruimte is ondeelbaar sinds de tijd van de oude Russische staat.”

Lees meer »

Uitgerekend Vini Jr. scoort twee keer in dolgek gelijkspel tussen Valencia en Real, match overschaduwd door arbitrage en horrorblessure

Dol slot in het 2-2 gelijkspel tussen Valencia en Real Madrid. De Koninlijke stond na een halfuur 2-0 achter, maar sleepte dankzij een voortdurend geviseerde Vinicius Junior een punt uit de brand. Jude Bellingham dacht de 2-3 te hebben gemaakt, ware het niet dat de scheidsrechter al had afgefloten. Mouctar Diakhaby werd in de slotfase afgevoerd met een brancard.

Lees meer »