In Wevelgem komt een nieuw bos en daar is noch boer, noch tuinder mee tevreden

Boer en buur verzetten zich in Wevelgem tegen de komst van een nieuw bos op landbouwgrond, aangekocht door Natuurpunt. “Dit is het beste voorbeeld van onze frustratie.”

 

Meer krantenkoppen in België

Expo in BKO in Gistel belicht gedeeld en betrokken ouderschap

Vrijwilligersorganisatie Home-Start Vlaanderen, het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van Odisee Hogeschool en de stad Gistel openden in buitenschoolse kinderopvang de Zonnebloem een foto-expo rond ouderschap. Je kan er nog tot 12 mei terecht.
The post Expo in BKO in Gistel belicht gedeeld en betrokken ouderschap appeared first on KW.be.

Lees meer »

De paradox van Manchester City: hoe de instincten van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku eigenlijk botsen met het ideaalbeeld van Guardiola

Mocht hij zijn spelers met een afstandsbediening kunnen controleren, dan drukte Pep Guardiola ongetwijfeld meermaals per match op de pauzeknop. Ook in een kwartfinale van de Champions League tegen Real Madrid. Een aantal van zijn spelers, waaronder ook twee Rode Duivels, voldoen niet helemaal aan zijn ideaalbeeld, maar in dienst van het genie sluit een topcoach compromissen. Ontdek hier waarom

Lees meer »

Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open

Het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is sinds vrijdag 19 april opnieuw geopend voor het publiek. De heropening wordt feestelijk ingezet met het tiendaagse toekomstfestival Over Morgen, getekend Wim Opbrouck.
The post Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vias wil marge voor flitsboetes fors verkleinen

De cruisecontrol instellen op zo’n 130 km/u en toch geen boete riskeren? Verkeersinstituut Vias vraagt dat de technische marge die nog steeds bestaat, fors lager wordt. “Snelheid meten kan nu zo veel nauwkeuriger. Als iedereen beter de bestaande limieten volgt, wordt het verkeer veiliger.”

Lees meer »

De man die een jaar dood lag in zijn Antwerpse herenhuis voor hij gevonden werd, krijgt een gezicht: “Markus was een doodbrave mens”

Vandaag wordt in Lint Markus Verschaeren (60) begraven, de man die al een jaar dood in zijn Antwerpse herenhuis lag voordat zijn stoffelijk overschot vorige week werd ontdekt. Maar hoe vereenzaamd de kunstminnende binnenhuisarchitect ook stierf, hij zal een waardig afscheid krijgen. “Marcus was geliefd, maar hij zonderde zich de laatste jaren helaas volledig af”, getuigen bedroefde vrienden bij HLN.

Lees meer »

Burgemeester Oostende sluit handelspand na reeks overtredingen: “Gaat om stripteasebar van ex Barbara Gandolfi”

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) heeft een handelspand in de Van Iseghemlaan gesloten. Het zou gaan om een stripteasebar die officieel wordt uitgebaat door Frédéric Vanderwilt, de ex van Barbara Gandolfi. Zij zitten beiden in de gevangenis op verdenking van seksuele uitbuiting. De zaak werd gesloten omdat er inbreuken zijn vastgesteld op het vlak van brandveiligheid.

Lees meer »

Fanfare van Mesen heeft een nieuwe voorzitter

Dirk Jengember (69) is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Fanfare van Mesen. Net als de vorige voorzitter Kimani Mylle bespeelt ook Dirk geen instrument. “Ik vervul vooral een ondersteunende rol.” Dirk heeft drie dochters van wie de tweeling Emily en Evelyn spelend lid is van de fanfare.
The post Fanfare van Mesen heeft een nieuwe voorzitter appeared first on

Lees meer »

“Kies zekerheid” moet kiezer overtuigen van CD&V: “We gaan niet toekijken en wachten op wat paringsdans N-VA en PS oplevert”

‘Kies zekerheid’. Dat wordt de slogan waarmee de CD&V op 9 juni naar de kiezer trekt. Dat heeft partijvoorzitter Sammy Mahdi zondag officieel bekendgemaakt op het verkiezingscongres van de partij in Mechelen. CD&V wil zich als ‘het enige geloofwaardige alternatief voor Vlaams Belang’ in de markt zetten. “We gaan ons na de verkiezingen niet in een hoekje laten zetten terwijl

Lees meer »

Eén op zes nieuwe tandartsen in België haalde diploma in Roemenië: “Met zo’n diploma word je zo goed als automatisch erkend”

Maar liefst 44 procent van de nieuwe tandartsen die vorig jaar een Riziv-nummer hebben aangevraagd, heeft zijn diploma in het buitenland gehaald. “Zo heeft één op de zes nieuwe tandartsen een Roemeens diploma. Bovendien is één op de tien Tunesiër, toch heeft niemand een Tunesisch diploma”, zegt Kamerlid Frieda Gijbels (N-VA).

Lees meer »