Man ter dood veroordeeld voor moord op bekende Iraanse regisseur en zijn vrouw

Een man is in Iran ter dood veroordeeld voor de moord op filmregisseur Dariush Mehrjui en zijn echtgenote, scenarioschrijver Wahideh Mohammadifar.

 

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum zet gratis schoonheidsinstituut op voor bewoners: “Hun genotsmomentje”

Het kamertje stond toch leeg, dus besloot Lindsy Wyseur (25) er een schoonheidsinstituut in te richten. Opmerkelijk, want dat kamertje bevindt zich in het woonzorgcentrum Sint-Camillus in Wevelgem. Haar klanten zijn de bewoners én die worden er gratis verwend. “Dankbaarheid schept veel voldoening.”
The post Woonzorgcentrum zet gratis schoonheidsinstituut op voor bewoners: “Hun genotsmomentje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laat je communie- of lentefeestfoto’s nemen bij de brandweer

Het communie- en lentefeestseizoen komt eraan en ook dit jaar krijgen feestvierders de kans om leuke foto’s te nemen bij de brandweer. Op zaterdag 23 maart en op zaterdag 13 april organiseert Hulpverleningszone Fluvia telkens tussen 10.30 en 15 uur een fotomoment in de brandweerkazerne van Kortrijk.
The post Laat je communie- of lentefeestfoto’s nemen bij de brandweer appeared first

Lees meer »

Wat betekent de Belgische aankoop van munitie voor Oekraïne? En voor ons?

België gaat voor 200 miljoen euro aan munitie kopen voor Oekraïne, via een Europese groepsaankoop. Daarnaast wordt er nog eens 334 miljoen euro om ander militair materieel te kopen. Dat heeft de federale regering beslist. Deze miljoenenuitgaven roepen allerlei vragen op: vandaar vijf vragen en antwoorden van Diederik Cops, onderzoeker bij het Vlaams Vredesinstituut, over deze grootschalige militaire aankopen.

Lees meer »

“Een perfect voorbeeld van kapitalistische bullshit”: dit is waarom TikTok plots muisstil is

Miljoenen video’s van dansers die hun beste moves tonen zonder muziek en zangers die lipsyncen zonder geluid. Wanneer TikTok-gebruikers tegenwoordig de populaire app openen, valt één ding meteen op: er heerst een oorverdovende stilte op het socialemediakanaal. Een gevolg van het conflict met Universal Music Group. De grootste platenfirma ter wereld trok vorige maand alle muziek terug van de app,

Lees meer »

KIJK. Alissa en Lara zien plots paddenstoelen verschijnen in huurappartement waar ze meer dan 1.500 euro voor betalen

Alissa Barton (32) en Lara Norbury (24), twee nichtjes uit het Verenigd Koninkrijk, deden in januari een wansmakelijke ontdekking in hun huurappartement. Achter hun televisie zien ze plots een paddenstoel uit de vloer komen. Op enkele weken groeien er niet een, maar tientallen paddenstoelen. De schimmel is zelfs zo erg dat de houten vloer ervan omhoog komt. “Volgens de eigenaar

Lees meer »

41 procent meer terreurdreigingen in 2023, zegt OCAD

Het OCAD, het Belgische orgaan voor dreigingsanalyse, heeft vorig jaar 332 meldingen ontvangen over terrorisme of extremisme, rechtstreeks of via partners. Dat is een stijging van 41 procent ten opzichte van 2022. Het OCAD wijt die vooral aan het Israëlisch-Palestijns conflict en de aanslag in Brussel.

Lees meer »

Dylan Vanholme stelde nieuwe liefde nog niet voor aan mama Wendy Van Wanten: “We hebben allemaal ons eigen leven”

Het gaat snel voor Dylan Vanholme (39) en zijn vriendin Amber Verleyen (30). Sinds ze vorige zomer hun liefde voor elkaar bekendmaakten, zijn samenwonen én samenwerken al afgevinkt. Het enige wat er nog niet van is gekomen, is een ontmoeting met (schoon)mama Wendy Van Wanten… In een dubbelinterview met ‘Dag Allemaal’ leggen ze uit waarom en praten ze uitgebreid over

Lees meer »

Uitgerekend Vini Jr. scoort in dolgek gelijkspel tussen Valencia en Real, match overschaduwd door horrorblessure Diakhaby

Dol slot in het 2-2 gelijkspel tussen Valencia en leider Real. De Koninlijke stond na een halfuur 2-0 achter, maar sleepte dankzij een voortdurend geviseerde Vini Jr. een punt uit de brand. Bellingham dacht de 2-3 te hebben gemaakt, ware het niet dat de scheidsrechter al had afgefloten. Mouctar Diakhaby werd in de slotfase afgevoerd met een brancard.

Lees meer »

Francois (78) is aan zijn appartement gekluisterd nadat dieven aan de haal gingen met scootmobiel: “Ze pakken mijn vrijheid af”

Francois Vansteenkiste (78) toert sinds twee jaar met een scooter rond in het centrum van Oostkamp. De zeventiger heeft twee knieprotheses en is zonder zijn scootmobiel niet mobiel. Dinsdagmiddag bleek plots dat zijn scooter was gestolen. “Dit is écht een laffe streek”, reageert Francois aangeslagen.
The post Francois (78) is aan zijn appartement gekluisterd nadat dieven aan de haal gingen

Lees meer »