Man ter dood veroordeeld voor moord op bekende Iraanse regisseur en zijn vrouw

Een man is in Iran ter dood veroordeeld voor de moord op filmregisseur Dariush Mehrjui en zijn echtgenote, scenarioschrijver Wahideh Mohammadifar.

 

Meer krantenkoppen in België

Mathieu van der Poel die “meer verwachtte van Tour”, wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar

De zeventienjarige jongen die donderdagavond in Oostende uit de zee gered moest worden, verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat meldt de politie van Oostende. Zijn elfjarige broer is aan de beterhand, maar verblijft wel nog in het ziekenhuis.
The post Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk klissen

Sinds deze zomer zijn de openbare toiletten aan het strand van De Panne tijdens de zomermaanden betalend. Met toegangspoortjes en camera’s hoopt de gemeente de netheid nog meer te garanderen en ook vandalisme tegen te gaan. Afgelopen donderdag was er voor het eerst een geval van vandalisme.
The post Politie kan daders van vandalisme bij betalend toilet op Zeedijk

Lees meer »

Italiaanse journalist in elkaar geslagen door neofascisten in Turijn: “Ze knepen secondelang mijn keel dicht”

"Ze smeten me tegen de grond en begonnen op me te trappen", getuigt Andrea Joly. De Italiaanse journalist uit Turijn is afgelopen weekend in elkaar geslagen door een groep neofascisten toen hij op een feest botste van de CasaPound, een extreemrechtse beweging die banden heeft met het fascisme van Mussolini. De video’s van het geweld circuleren online. "Hoor je bij

Lees meer »

‘Project 2025’: het ophefmakende document van 900 pagina’s waartegen Kamala Harris ten strijde wil trekken

Kamala Harris wil Donald Trump en zijn extreme "Project 2025" verslaan. Dat schrijft ze op X in een reactie op de terugtrekking van Joe Biden uit de presidentsrace. ‘Project 2025’ bevat enkele omstreden conservatieve agendapunten die Donald Trump kan doorvoeren als hij opnieuw president zou worden. Trump zegt dat hij daar niets van af weet, maar dat wordt door analisten

Lees meer »

Appie Mussa, die als blauwe vogel op het podium stond met Joost Klein, blikt terug op Songfestival: “Het was heel veel”

Appie Mussa (25) heeft het Songfestival en de diskwalificatie van zijn goede vriend Joost Klein (26) als een intense periode ervaren. De onlinevideomaker vond het “een rollercoaster”, vertelde hij in de Nederlandse versie van ‘De slimste mens’. Mussa was verkleed als blauwe vogel een onderdeel van de act van Joost op het Songfestival.

Lees meer »

Tadej Pogacar troeft Philipsen af in Nederlands Natourcriterium, blik gaat nu volledig op WK (en niet op Spelen)

Het zijn drukke dagen voor Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Zondag kroonde de Sloveen zich nog met veel overmacht tot eindwinnaar in de Tour de France, twee dagen later kwam hij in actie tijdens het Natourcriterium in het Nederlandse Surhuisterveen. Pogacar won daar voor Jasper Philipsen. Woensdag is er nog een huldiging in zijn thuisland, daarna is het tijd voor

Lees meer »

Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers goed presteren in Parijs”

Dat de Olympische Spelen in Parijs op vrijdag 26 juli officieel van start gaan, weet wellicht iedereen. Dat onze olympische roeiers al enkele jaren begeleid worden door de coach van de U13-meisjes van Mehoni Zuienkerke is ongetwijfeld minder bekend.
The post Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers

Lees meer »

Tien jaar vrijwilligerswerk bij politiezone Het Houtsche

Politiezone Het Houtsche werkt reeds tien jaar met vrijwilligers die een aantal informatieve taken van de agenten op zich nemen. Begin 2014 werd een oproep gelanceerd voor kandidaat-vrijwilligers en een 40-tal mensen toonden toen interesse. Er volgde een selectie en een screening van de kandidaat-vrijwilligers. Momenteel beschikt Het Houtsche over 15 vrijwilligers, waarvan 14 mannen
The post Tien jaar

Lees meer »