Man ter dood veroordeeld voor moord op bekende Iraanse regisseur en zijn vrouw

Een man is in Iran ter dood veroordeeld voor de moord op filmregisseur Dariush Mehrjui en zijn echtgenote, scenarioschrijver Wahideh Mohammadifar.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier generaties op een rij, van Veronica tot Helena

Veronica Verougstraete (86) uit Meulebeke is de trotse stammoeder van een vrouwelijk viergeslacht. Op de foto zien we haar samen met haar dochter Carina Verholle(63) uit Meulebeke, kleindochter Shana Wyckstandt uit Oostrozebeke en haar achterkleindochter Helena Haerinck, zij werd geboren op 1 februari 2024. (KeMa/foto KeMa)
The post Vier generaties op een rij, van Veronica tot Helena appeared first on

Lees meer »

“104 doden bij Israëlische aanval op wachtrij voor humanitaire hulp in Gaza”

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond.

Lees meer »

20.000 mannen leven zich uit op Antwerps fetisj festival Darklands

Evenementenhal Waagnatie langs de Schelde in Antwerpen staat deze week in het teken van fetisjen tijdens Darklands. Van over de hele wereld komen mannen er hun fetisj ten volle beleven. Dat kan bijvoorbeeld een voorliefde voor leder, sm of rubber zijn. Maar er lopen ook mannen verkleed als puppy of baby rond. "Hier kan iedereen vooral zichzelf zijn en iedereen

Lees meer »

Risicogroepen lieten zich in 2023 minder vaak vaccineren tegen griep

Personen ouder dan 65 jaar, chronisch zieken en zwangere vrouwen hebben zich in 2023 minder vaak laten inenten tegen de griep dan de voorbije jaren. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Ondanks het feit dat apothekers sinds oktober 2023 ook het griepvaccin mogen toedienen, blijft de griepvaccinatiegraad daardoor ruim onder het aanbevolen niveau van 75 procent.

Lees meer »

Gelekte documenten onthullen criteria Russisch leger voor nucleaire aanval: “Drempel voor inzet van tactische kernwapens ligt lager dan verwacht”

De Russische drempel voor de inzet van tactische kernwapens ligt lager dan het land ooit publiekelijk heeft toegegeven. Dat blijkt uit geheime militaire documenten die de Britse zakenkrant de ‘Financial Times’ heeft ingezien. Experts die de documenten bekeken en controleerden, bevestigen de echtheid ervan. Dit zijn de criteria voor een Russische nucleaire aanval.

Lees meer »

De Droomfabriek bezorgt landbouwkoppel Hendrik en Regine uit Keiem droomvakantie: “Een zalig avontuur”

Op zaterdag 2 maart werd de droom van de familie David uit Keiem waargemaakt in De Droomfabriek op VRT1. De familie David baat in Keiem ‘t Kakelend Kippenmuseum uit, een kijk-, zorg- en kinderboerderij met dierenpark en cafetaria.
The post De Droomfabriek bezorgt landbouwkoppel Hendrik en Regine uit Keiem droomvakantie: “Een zalig avontuur” appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Door een gebrek aan zwembaden en dure vervoerskosten, zijn er steeds minder zwemlessen met de klas.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duck Fest 2024 in Oudenburg wordt op zondag 5 mei ook een festival met bekende artiesten, zoals Aaron Blommaert, Pauline, De Ketnetband…

Op zondag 5 mei wordt Duck Fest 2024 gehouden op het Evenementenplein Abdij Oudenburg in Oudenburg. Duck Fest 2024 is een evenement, georganiseerd door Rotary Gistel vzw ten voordele van het Kinder Kansen Fonds. Dit jaar organiseert de organisatie Duck Race, een eendenrace in combinatie met een festival voor jong en oud. Dit organiseren ze al sinds 2018.
The post

Lees meer »