Laten we voor de Spelen in Parijs toch een slagje om de arm houden

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Oom van prinses Catherine haalt uit naar prins Harry: “Hij heeft mijn nichtje onder de bus gegooid”

Gary Goldsmith (58), de oom van prinses Catherine (42), is niet te spreken over prins Harry (39). Dat blijkt uit een interview met ‘The Sun’. Daarin neemt de kandidaat uit ‘Celebrity Big Brother’ het op voor zijn nichtje en noemt hij de biografie van de hertog van Sussex “een boek vol verzinsels”. “Catherine zou nooit racistische opmerkingen maken over Archie.”

Lees meer »

Een tocht van 450 kilometer bij -44 graden: Vlaming Chris (43) finisht vannacht als enige overblijver in de zwaarste race ter wereld

Expeditie Groenland is in vergelijking een walk in the park. Als enige overgebleven deelnemer moet Chris Seynaeve (43) uit Izegem vannacht de finish halen van de 6633 Arctic Ultra, een voetexpeditie in Canada. De kans dat Chris dat doet op roze Crocs is reëel. “Het meest opmerkelijke: zeven jaar geleden rookte hij nog een pakje per dag, maar als gevolg

Lees meer »

Raf (63) blaast geen Last Post meer door val, nu vernielt brand zijn huis: “Oud-brandweercollega’s gaven nochtans beste van zichzelf”

In zijn dertig jaar bij de brandweer bleef kapitein op rust Raf Decombel gespaard van brand in eigen huis, tot afgelopen donderdagochtend. Een nieuwe tegenslag voor de klaroener, die geen Last Post meer blaast door een recente val. “Maar ze zijn me nog niet kwijt.”
The post Raf (63) blaast geen Last Post meer door val, nu vernielt brand zijn

Lees meer »

Veertien procent leerlingen verlaat secundair onderwijs zonder diploma

In het schooljaar 2021-2022 verliet 14,1 procent van de leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. Dat blijkt uit de administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Het gaat om schoolverlaters zonder kwalificatie met een beroepsfinaliteit of met een finaliteit van doorstroom naar het hoger onderwijs.

Lees meer »

Pakjesbedrijf GLS vrijgesproken in zaak over ‘wurgcontracten’, onderaannemers krijgen boetes

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een aantal onderaannemers van pakjesbedrijf GLS vrijdag veroordeeld tot boetes, meestal deels met uitstel, voor sociaalrechtelijke inbreuken tegenover hun werknemers. Dat die inbreuken het gevolg waren van de ‘wurgcontracten’ die ze met GLS hadden afgesloten, vond de rechtbank niet aangetoond. GLS en zijn bestuurders werden dan ook vrijgesproken.

Lees meer »

Chris (43) slaagt erin om als eerste Belg ooit de zwaarste ultramarathon ter wereld in het ijzige noorden van Canada te voltooien

De 43-jarige Chris Seynaeve (43) uit Izegem is er in geslaagd om als eerste Belg de beruchte 6633 Arctic Ultra in Canada, de zwaarste ultramarathon ter wereld, te voltooien. Hij deed dat in de nacht van vrijdag op zaterdag. Seynaeve deed in totaal zes dagen, zes uur en acht minuten over 450 kilometer in wat nog het best kan worden

Lees meer »