Israël bevrijdt twee gijzelaars in opmaat naar omstreden offensief

14:33 De zenuwen staan strak gespannen nu Israël dreigt met een offensief in Rafah, de zuidelijke grensstad die uitgroeide tot een toevluchtsoord voor 1,5 miljoen Gazanen. ‘De enige manier om die vluchtelin… 

Meer krantenkoppen in België

Vakbonden starten petitie tegen besparingen op externe schoonmaak in Gentse scholen 

In Gent zijn de vakbonden en middenveldorganisaties een petitie gestart tegen de besparingen bij externe poetsfirma’s in stadsscholen. Het stadsbestuur voerde die dit schooljaar in. Volgens de bonden komen er klachten over vuile leslokalen en toiletten. Schoonmakers kaartten het probleem al aan in oktober, de stad beloofde bijsturingen. De actievoerders vinden dat die nog te weinig voelbaar zijn.

Lees meer »

Wat gebeurt er als je stopt met Ozempic? “Na een jaar weeg je opnieuw evenveel, al kan je dat vermijden”

Geneesmiddelen als Ozempic en Saxenda blijven razend populair. Maar wie ermee stopt, ervaart een koude douche. Al na één jaar weeg je weer net zo veel als toen je begonnen met de medicatie, toont een nieuwe studie uit Kopenhagen. Professor endocrinologie Roman Vangoitsenhoven (UZ Leuven) legt uit hoe dat komt en vooral hoe je dat vermijdt. “Je moet de biologie

Lees meer »

Risicogroepen te weinig gevaccineerd tegen griep

Chronisch zieken en 65-plussers kunnen ernstiger ziek worden van griep. Toch laat met moeite de helft zich ertegen vaccineren, blijkt uit een analyse van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Dat is ver onder de aanbevolen 75 procent, en minder dan in coronajaar 2020.

Lees meer »

“Blijf gefocust op start seizoen”: Horner reageert kort nadat anonieme bron vermeend WhatsApp-gesprek met jongedame lekt

Een nieuwe wending in de zaak Christian Horner zorgt voor ongeziene chaos bij Red Bull: een anonieme bron lekte een hele hoop WhatsApp-berichten die de Red Bull-teambaas naar de jongedame die hem beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag zou hebben gestuurd. Horner zelf kwam intussen met een (kort) statement. “Ik reageer niet op anonieme speculaties.”

Lees meer »

Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe fusiegemeente

Tielt en Meulebeke hebben vier mogelijke nieuwe baselines bekendgemaakt voor de nieuwe fusiegemeente. Het gaat om ‘Tielt, beresterk’, ‘Tielt, een berefijne stad’, ‘Tielt, een bereleuke stad en ‘Tielt, beregoed op de hoogte.’ Inwoners kunnen in de loop van maart zelf stemmen op hun favoriet.
The post Van ‘Tielt, beresterk tot ‘Tielt, beregoed op de hoogte’: mogelijke baseslines bekendgemaakt voor nieuwe

Lees meer »

Charlotte De Bruyne speelt na “Het smelt” haar eerste hoofdrol in zondagavondfictie in politiereeks “Juliet”

Op VRT1 start vanavond "Juliet", een nieuwe politiereeks met Charlotte De Bruyne in de hoofdrol. De Bruyne speelt een politie-inspecteur die misdaden moet oplossen in De Haan, maar tegelijk ook heel wat familiale problemen heeft. Opnieuw een mijlpaal in de acteercarrière van De Bruyne, die recent nog te zien was in de film "Het smelt". Deze 4 projecten brachten haar

Lees meer »

“Vastgebonden in de lucht hangen? Als ik ‘stop’ zeg, lossen ze wel”: dit is fetisjfestival Darklands in de Waagnatie

Van een markt met BDSM-speeltjes tot schaarsgeklede puppy’s: de veertiende editie van Darklands in de Waagnatie in Antwerpen heeft dagelijks maar liefst 6.000 liefhebbers gelokt. Het zesdaagse fetisjfestival kwam ooit nog in het nieuws vanwege enkele gevallen van apenpokken, maar dat houdt de bezoekers allesbehalve tegen. Wie zijn die mensen, die zich in latex en leder hullen? Wij kregen de

Lees meer »