Extra taalondersteuning voor 15 procent van kinderen in derde kleuterklas

Zowat 11 procent van de kinderen in de kleuterklas heeft extra taalondersteuning nodig om straks naar de lagere school te gaan. Ongeveer 4 procent heeft zelfs intensieve begeleiding nodig voor Nederlands. Dat maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Inkijk in de slotkilometer van de Strade, waar Van Aert ooit “beschamend” moment kende: “Ploegmaten gierden toen ik de deur van de bus opende”

De mooiste finish van het jaar, meent Tiesj Benoot. Een oorlogsfilm met ‘happy ending’ volgens Pieter Serry. Dankzij de aankomst op Piazza del Campo maakt de Strade Bianche furore. Wat er net voor dat prachtige plein in Siena ligt, is minstens even spraakmakend: een knoert van een slotklim. “Het is naar boven kruipen en elke steen onder je wiel voorbij

Lees meer »

“Ben écht content om terug te zijn”

Koen Devos wordt vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van de A-ploeg van Rembert Torhout Heren in Nationale 1 van de volleybalcompetitie. Het betekent voor de 52-jarige sportleraar zo’n beetje thuiskomen, want hoewel hij niet in Torhout woont, heeft hij er schoolgelopen en is hij er lang in de clubs VKt en Rembert actief geweest. Ooit, begin jaren 1990, speelde

Lees meer »

Populaire kledingketen Monki stopt met aanbod voor grote maten: “Was die body positivity dan toch maar platte commercie?”

De Zweedse kledingketen Monki rolde ooit met een reclamecampagne de rode loper uit voor vrouwen met een maatje meer, maar haalt nu de grote maten weer uit de rekken. Officieel omdat er weinig interesse is, al geloven modekenners dat niet. Is plussize misschien ‘uit de mode’? “Dit zal weer tot extra eetstoornissen leiden”, waarschuwt Finne Smets, styliste met een maatje

Lees meer »

Een energiecontract afsluiten en uw rijbewijs of identiteitskaart afhalen: kan het straks ook in uw postkantoor?

Haalt u straks uw nieuwe identiteitskaart of rijbewijs in het postkantoor? Of misschien sluit u er wel uw volgend energiecontract af? Bpost-CEO Chris Peeters komt na vier maanden aan het roer met een opvallend plan om het postbedrijf toekomstbestendig te maken. Waarom is dat nodig? En welke rollen ziet hij allemaal weggelegd voor het postkantoor? “We moeten breed nadenken over

Lees meer »

Verdachte tegen kinderen van Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries: “Ik heb jullie vader niet vermoord”

“Als ik had geweten wat die dag zou gebeuren, was ik niet gegaan. Ik heb niemand vermoord en ik heb niemand vermoord zien worden.” Dat zei Kamil E. woensdag in de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam in zijn laatste woord tijdens de strafzaak over de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. Tegen diens kinderen zei hij: “ik

Lees meer »