De getrouwheidspremie voor je spaarrekening zou verdwijnen: “Niet meer nodig voor banken”

De getrouwheidspremie die geldt voor een spaarrekening is niet meer van deze tijd. Tot die conclusie komt de financiële toezichthouder FSMA. Staatssecretaris voor Consumentenzaken Alexia Bertrand (Open VLD) lijkt gewonnen voor een hervorming, maar die zal wellicht niet meer voor deze legislatuur zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Kelly Clarkson in de clinch met producer van ‘American Idol’ nadat ze weigerde om make-up te dragen

“Eén van de producers was absoluut geen fan van mij.” In een aflevering van de ‘Smartless’-podcast heeft Kelly Clarkson (41) onthuld dat ze zich tijdens ‘American Idol’ niet bepaald populair gemaakt heeft. De zangeres weigerde namelijk om make-up te dragen gedurende een aflevering. “Ik moest het podium niet op, dus in mijn ogen was het nergens voor nodig.”

Lees meer »

Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Trump heeft de uitspraak inmiddels “ongrondwettelijk” genoemd en aangekondigd in beroep te gaan.

Lees meer »

LIVE. Oekraïne zegt Russisch oorlogsschip tot zinken te hebben gebracht – “Rusland infiltreerde in EU met Servische agent”

De Russische inlichtingendiensten hebben vorig jaar EU-instellingen geïnfiltreerd via een veronderstelde Servische agent. Dat schrijft de nieuwssite ‘Politico’ dinsdag. Oekraïne zegt dan weer een Russisch oorlogsschip tot zinken te hebben gebracht. Het Verenigd Koninkrijk dringt er ondertussen bij Duitsland op aan om de Taurus-raketten alsnog aan Oekraïne te leveren. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.

Lees meer »

Toerisme versus natuur: twee inwoners van Barbuda mogen overheid aanklagen voor illegale aanleg van vliegveld

Inwoners van het Caraïbische eiland Barbuda hebben het recht om de aanleg van een landingsbaan aan te vechten. Dat heeft de zogenoemde Privy Council van het Verenigd Koninkrijk beslist. De overheid begon in 2017 aan de bouw van het vliegveld, zonder de bevolking daarvan op de hoogte te stellen. De twee willen de Barbudaanse natuur beschermen en grootschalige bouwprojecten weren.

Lees meer »

Gender reveal kent hilarisch einde wanneer mama helemaal onder kleurstof zit

De West-Vlaamse Eva en Davy uit Houthulst hebben zich tijdens hun gender reveal een deuk gelachen. Het koppel moest een voetbal kapot trappen om het geslacht van hun toekomstige baby te weten te komen, maar dat liep hilarisch mis. Eva kwam helemaal onder de kleurstof te zitten. Maar zo wisten ze dus wel heel duidelijk dat hun kindje een jongetje

Lees meer »

LIVE. Begrafenis Navalny in Moskou

Aleksej Navalny wordt vandaag in Moskou begraven. De ordediensten zijn massaal aanwezig, want de uitvaart mag van het Kremlin geen massamanifestatie worden. Volg de gebeurtenissen hier live.

Lees meer »

Nooit eerder vertoonde beelden in ‘Ik vraag het aan’: zo klonk de 12-jarige Maksim Stojanac

In het VRT-programma ‘Ik vraag het aan’ blikt Maksim Stojanac (26) terug op het prille begin van zijn carrière. Het nummer ‘Hallelujah’ brengt hem terug naar het moment waarop de wereld voor het eerst zijn zangtalent hoorde. In de aflevering zingt niet Maksim het nummer, maar wel Portland-zanger Jente Pironet (32). Een grote verrassing, want Jente onderbrak zijn carrière enkele

Lees meer »

Bijzonder Nood- en Interventieplan in opmaak voor munitiestortplaats Paardenmarkt

Eind vorig jaar is een werkgroep gestart met de opmaak van een Bijzonder Nood- en Interventieplan voor de munitiestortplaats Paardenmarkt in de Noordzee ter hoogte van Knokke-Heist. Dat blijkt uit een antwoord van gouverneur Carl Decaluwé aan provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).
The post Bijzonder Nood- en Interventieplan in opmaak voor munitiestortplaats Paardenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »