Dansstudio uit Beringen als eerste Belgische dansclub geselecteerd om op te treden in Disneyland Parijs

Dansstudio You Can Dance is als eerste Belgische dansschool geselecteerd om op te treden in Disneyland Parijs. 99 danseressen tussen 8 en 30 jaar zijn uitgekozen om de dansstudio te vertegenwoordigen. Maandagmiddag repeteerden ze voor een laatste keer. 

Meer krantenkoppen in België

Ouders die hun kinderen leren rijden? Zij hebben er genoeg van: “Opeens ging de poort dicht. Daar stonden we dan, twee uur lang”

Er is weinig zó zenuwslopend als samen met een meerderjarige tiener, die de gevoeligheden van het verkeer niet kent, achter het stuur kruipen. Toch leren veel ouders hun kind autorijden. Vanaf vandaag moet zo’n begeleider — opnieuw — een verplichte vorming volgen. Dat rijles geven niet altijd op wieltjes loopt, getuigen vier ouders die vertellen over hun ‘gruwelijkste’ rijervaring met

Lees meer »

“Elk kind verdient een vrolijke verjaardag”: gemeente Kuurne lanceert verjaardagsbox voor gezinnen in armoede

Wist je dat kinderen die in armoede leven vaak over het hoofd worden gezien op hun verjaardag? Sinds maandag 4 maart wil de gemeente Kuurne daar voor eens en altijd komaf mee maken. Het Sociaal Huis Kuurne wil deze speciale dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. In samenwerking met de gemeentelijke sociale diensten lanceert de gemeente Kuurne nu de verjaardagsbox

Lees meer »

Databank om bestuurders zonder rijbewijs uit verkeer te halen werkt nog altijd niet naar behoren

De politie beschikt nog altijd niet over de meest recente data over automobilisten van wie het rijbewijs is ingetrokken. Dat klaagt de christelijke politievakbond aan naar aanleiding van het ongeval van afgelopen weekend in Gent, waarbij een dronken bestuurder twee wielertoeristen doodreed. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) zegt dat er door de betrokken overheidsdiensten aan gewerkt wordt.

Lees meer »

Na vier jaar nog eens quizzen in Spiere-Helkijn met comedian Bert Kruismans

Op zaterdag 20 april organiseert de cultuurdienst van Spiere-Helkijn in de cafetaria van Sporthal Michelsberg een quiz met comedian Bert Kruismans. “Het was vier jaar geleden dan we nog eens een quiz organiseerden. Toen kon die op heel veel belangstelling rekenen. Ook nu hopen we op heel wat geïnteresseerden,” aldus Justine van de Vrijetijdsdienst van de faciliteitengemeente.
The post Na

Lees meer »

Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes

Eind 2023 stonden er maar liefst 234 vacatures open bij de 19 West-Vlaamse politiezones. Meer specifiek zijn ze op zoek naar 192 aspirant-inspecteurs en 42 aspirant-hoofdinspecteurs. Dat blijkt uit cijfers die provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) opvroeg bij gouverneur Carl Decaluwé.
The post Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitbraak van norovirus dwingt woonzorgcentrum in Antwerpen tot quarantaine

Bewoners van woonzorgcentrum Regatta op Linkeroever in Antwerpen zijn in quarantaine vanwege een uitbraak van het norovirus, een zeer besmettelijke vorm van buikgriep waarbij al ongeveer dertig mensen besmet zijn geraakt. Het centrum adviseert bezoeken uit te stellen, maar indien nodig moeten bezoekers een mondmasker dragen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Lees meer »

Elke werknemer krijgt vijf gratis opleidingsdagen per jaar, maar helft van de bedrijven is daar niet klaar voor: wat is er aan de hand?

Eind deze maand moeten bijna alle Belgische bedrijven hun werknemers vijf dagen opleiding per jaar kunnen aanbieden. Maar slechts de helft van de bedrijven heeft momenteel zo’n plan. Federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gunt hen nu een langere overgangsperiode, zo bevestigt hij aan HLN. Maar hoe kun je van die vijf gratis opleidingsdagen genieten? En kun je die

Lees meer »

LIVE GAZA. Biden hoopt op staakt-het-vuren voor ramadan

Volgens Hamas zijn zeven gijzelaars die werden vastgehouden in de Gazastrook omgekomen bij Israëlische bombardementen op het Palestijns gebied. Verder kondigde onze premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag aan dat België doorgaat met de betaling van zijn bijdrage aan de financiering van UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Herbekijk hier integraal de topper in eerste amateur tussen Hoogstraten en Lokeren Temse, die eindigde op gelijkspel

De topper in eerste amateur tussen Hoogstraten en Lokeren Temse kreeg gisteravond geen winnaar. In de eerste helft was het wachten op echt doelgevaar. Beide ploegen staken één keer het neus aan het venster, maar kwamen niet tot scoren. In de tweede helft krikten beide teams hun niveau op. Vlak na rust verzilverde Hoogstraten een vrije trap. De bal werd

Lees meer »

KWB Maldegem klaar voor bierproefavond

Liefhebbers van het betere gerstenat houden zaterdagavond 16 maart maar beter vrij in hun agenda, want dan organiseert KWB Maldegem een heuse bierproefavond.
The post KWB Maldegem klaar voor bierproefavond appeared first on KW.be.

Lees meer »