Boeren plannen nieuwe actie voor dinsdag: toegangswegen naar Antwerpse haven zouden worden afgesloten

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Gouden huwelijksgeluk voor Mohamed en Claudine

Op zaterdag 22 februari was het precies 50 jaar geleden dat Mohamed Khotta en Claudine Verstraete in het huwelijksbootje stapten. Op zaterdagavond 3 februari vierden ze hun gouden jubileum in De Zes Bochten. Burgemeester Jan Morbee en schepen Bert De Brabandere feliciteerden het echtpaar namens het gemeentebestuur. Het koppel heeft drie kinderen, Samia, Djamila en
The post Gouden huwelijksgeluk voor

Lees meer »

Federale Gerechtelijke Politie rolt netwerk van fraude met tankkaarten op

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft op 27 februari een netwerk dat zich bezighield met tankkaartfraude opgerold. Bij zes huiszoekingen in Oost-Vlaanderen werden vijf verdachten gearresteerd. De onderzoeksrechter besliste om drie van hen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Voorlopig wordt de fraude op minstens 162.500 euro begroot.

Lees meer »

Geri Halliwell en F1-teambaas Christian Horner tonen zich verliefder dan ooit, maar overleeft hun huwelijk de Whatsapp-storm?

Het huwelijk van ex-Spice Girl Geri Halliwell en Christian Horner – baas van het Formule 1-team van Red Bull – staat op losse schroeven. Nadat grensoverschrijdende berichten werden uitgelekt tussen haar man en een van z’n medewerksters lijkt de finish in zicht voor een liefdesverhaal dat, tot voor kort, geruislozer klonk dan de gemiddelde racebaan. Of niet? Nu ze tegen

Lees meer »

Ze was zelf even wereldnieuws, maar nu gaat Bo Van Spilbeeck (65) met pensioen

VTM NIEUWS neemt opnieuw afscheid van een coryfee. Journaliste Bo Van Spilbeeck is begin deze maand 65 geworden en gaat met pensioen. Donderdag is haar laatste werkdag en neemt ze afscheid van de redactie. Vanavond tijdens de nieuwsuitzending van 19 uur blikken de collega’s terug op haar carrière, die teruggaat tot de begindagen van het VTM NIEUWS in 1989.

Lees meer »

Vooruit Oostende dient klacht in bij gouverneur voor “onbehoorlijk bestuur”, stadsbestuur weerlegt de beweringen

“Extra leningen voor het ziekenhuis, een overschatting van de inkomsten en een borgstelling van 25 miljoen euro voor de vernieuwing van het Kursaal bezwaren de begroting van de stad Oostende zo erg, dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur”, zegt de Vooruit-oppositie die klacht indiende bij de gouverneur. Het stadsbestuur weerlegt.
The post Vooruit Oostende dient klacht in bij gouverneur

Lees meer »

EU-verbod op wegwerpverpakkingen: geen hotelshampoo, mayonaisezakjes of folie rond je broodje meer

De onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten hebben maandagavond een akkoord bereikt over het reduceren van verpakkingsafval. Zo moeten meer verpakkingen recycleerbaar worden en worden bepaalde wegwerpverpakkingen zoals die van verse groenten en fruit verboden tegen 2030, meldt het Parlement. Het doel is om het verpakkingsafval in de EU tegen 2040 met minstens 15 procent te reduceren in

Lees meer »

Kortrijkse oud-bakker Walter Debacker overleden

De gepensioneerde bakker Walter Debacker uit de Burgemeester Gillonlaan in Kortrijk is dinsdag begraven. Hij is op 20 februari – een week voor zijn 83ste verjaardag – in het AZ Groeninge overleden nadat hij thuis ten val was gekomen. In maart 2021 werd Walter op de fiets door een wagen omvergereden en sindsdien is hij nooit meer helemaal de oude

Lees meer »

Een exclusieve blik achter de muren van de Antwerpse vrouwengevangenis: “We zien hier verslaafden weer mens worden”

Naast diefstal zijn drugsgerelateerde feiten de grootste misdrijven waarvoor vrouwen in de gevangenis belanden. Ook binnen de muren gaat het handeltje door en is drugs een van de hardnekkigste problemen. “Meer dan de helft van de gedetineerden belandt opnieuw in de gevangenis, voornamelijk omdat ze niet van de alcohol en de drugs kunnen afblijven.”

Lees meer »

Antwerps schepen Jinnih Beels (Vooruit) hoopt dat partijgenoot Tom Meeuws zich verontschuldigt voor racistische uitspraken

Antwerps schepen Jinnih Beels (Vooruit) hoopt dat Tom Meeuws zich verontschuldigt voor de omstreden uitspraken die hij heeft gedaan. Beels reageerde vanavond voor het eerst op het ontslag van haar partijgenoot als schepen in Antwerpen. In "Terzake" gaf ze ook duidelijk aan dat ze het moe is om zich te moeten verdedigen nadat ze de afgelopen weken in een storm

Lees meer »

“Een Alechinsky voor 6.600 euro! Normaal betaal je het dubbele”: kunstliefhebbers doen koopjes op openbare verkoop kunstcollectie Luc Martens

“Van Luc Martens? Serieus? Dat wist ik totaal niet.” Niet alle bezoekers aan de zoals op de website van veilinghuis Gerhanko aangekondigde ‘uitzonderlijke openbare verkoop van kunstwerken en beelden’ in Kortrijk, bleken niet te weten dat de koopwaar afkomstig was van ex-minister Luc Martens. “En dat laat mij eigenlijk koud, het is mij om de kunst te doen.”
The post

Lees meer »

Nieuw boek van Patrick (64) graaft dieper in op Raad van Vlaanderen tijdens WO I: “Een delicaat onderwerp”

De Raad van Vlaanderen pleitte tijdens de Eerste Wereldoorlog voor vernederlandsing en een onafhankelijk Vlaanderen, het leverde het merendeel van de leden de doodstraf op. In een nieuw boek gaat Patrick Libbrecht (64) uit Gullegem dieper in op die leden.
The post Nieuw boek van Patrick (64) graaft dieper in op Raad van Vlaanderen tijdens WO I: “Een delicaat onderwerp”

Lees meer »

Kate Winslet over de seksscènes met Matthias Schoenaerts in ‘The Regime’: “De crew moest er hard om lachen”

Kate Winslet (45) speelt in de nieuwe serie ‘The Regime’ verschillende expliciete seksscènes met haar tegenspeler, niemand minder dan de Vlaamse Matthias Schoenaerts (47). In een interview met ‘The New York Post’ onthult de actrice wat er achter de schermen afspeelde tijdens die scènes. “De crew moest op een gegeven moment naar buiten gaan. Ze konden niet meer stoppen met

Lees meer »