Jonge boeren gaan toegangswegen naar Antwerpse haven bezetten – Stadsbestuur: “Gijzelen van hele economie is niet aanvaardbaar”

Een delegatie van jonge landbouwers bevestigt vanavond dat ze de toegangswegen naar de Antwerpse haven morgen zullen bezetten. Dat doen ze naar eigen zeggen om zich net als de haven te laten erkennen als essentiële sector. Het Antwerpse stadsbestuur is not amused en heeft alvast aan twee ministers gevraagd om overtreders te identificeren. 

Meer krantenkoppen in België

Matteo Simoni “vliegt” over Limburg en doet mega-bommetje voor promospot van Visit Limburg

Acteur Matteo Simoni (36) is opnieuw het gezicht van een reclamecampagne van ‘zijn’ Limburg. Voor Visit Limburg “vliegt” hij van het ene uitzicht naar het andere in de provincie. “Er is maar één plek waar alles nog intenser is, waar je gemakkelijker ontspant en waar de mensen altijd vriendelijk zijn”, roept Simoni vanuit de lucht. Daarna springt hij in het

Lees meer »

Kiwanis Bachten de Kupe La Joconde strikt niemand minder dan Clouseau voor exclusief benefietconcert in Oostende

Op 19 november viert Kiwanis Bachten de Kupe La Joconde haar vijfde verjaardag. De serviceclub met 18 dames uit groot-Alveringem, Veurne en de kust zet zich in voor kansarme kinderen uit eigen regio. De vereniging verkoopt hiervoor opnieuw aperoboxen, maar kijkt ook uit naar een exclusieve samenwerking met Clouseau, op zaterdag 16 maart in Oostende.
The post Kiwanis Bachten de

Lees meer »

KIJK. Eerste jetsuitrace in Dubai: “Totale chaos, op een geweldige manier”

In Dubai vond woensdag de allereerste jetsuitrace plaats. Tijdens deze eerste editie van Jet Suit Race Series, georganiseerd door de ‘Dubai Sports Council’ en de fabrikanten van de jetsuits ‘Gravity Industries’, raceten acht piloten over een parcours van één kilometer, voorzien van twaalf opblaasbare obstakels. Hoewel het evenement een beetje chaotisch verliep en er zelfs iemand in het water tuimelde,

Lees meer »

Na diagnoses van borst- en huidkanker ontvangt Sarah Ferguson eindelijk goed nieuws

Sarah Ferguson (64) – de voormalige echtgenote van prins Andrew – heeft eindelijk goed nieuws ontvangen. Ze onderging in januari een operatie voor huidkanker en de ziekte lijkt zich sindsdien niet meer te verspreiden. Ferguson kreeg het de afgelopen jaren al hard te verduren op gezondheidsvlak. Afgelopen juli kreeg ze de diagnose borstkanker, die ze inmiddels ook al overwonnen heeft.

Lees meer »

Lobbyisten van Amazon mogen het Europees Parlement niet meer binnen

Lobbyisten die voor het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon werken, verliezen hun vrije toegang tot het Europees Parlement. De parlementsleden zijn het beu dat de lobbyisten de deur van het halfrond platlopen, terwijl het bedrijf geen verantwoording wil afleggen voor de werkomstandigheden van zijn werknemers.

Lees meer »

Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes

Eind 2023 stonden er maar liefst 234 vacatures open bij de 19 West-Vlaamse politiezones. Meer specifiek zijn ze op zoek naar 192 aspirant-inspecteurs en 42 aspirant-hoofdinspecteurs. Dat blijkt uit cijfers die provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) opvroeg bij gouverneur Carl Decaluwé.
The post Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Week van de Vrijwilliger: Jeffrey helpt al meer dan 8 jaar in De Zonnewijzer

Van 2 tot en met 10 maart vieren we de Week van de Vrijwilliger. “Tijdens deze week willen we alle vrijwilligers bedanken voor hun onmisbare inzet. De stad heeft meer 1.000 vrijwilligers. Mensen zoals Jef zijn onbetaalbaar en een grote hulp voor Kortrijk”, zegt Wouter Allijns, schepen van Vrijwilligers.
The post Week van de Vrijwilliger: Jeffrey helpt al meer dan

Lees meer »