Jonge boeren gaan toegangswegen naar Antwerpse haven bezetten – Stadsbestuur: “Gijzelen van hele economie is niet aanvaardbaar”

Een delegatie van jonge landbouwers bevestigt vanavond dat ze de toegangswegen naar de Antwerpse haven morgen zullen bezetten. Dat doen ze naar eigen zeggen om zich net als de haven te laten erkennen als essentiële sector. Het Antwerpse stadsbestuur is not amused en heeft alvast aan twee ministers gevraagd om overtreders te identificeren. 

Meer krantenkoppen in België

Soms worden adoptiekinderen teruggestuurd

De voorbije tien jaar is een tiental buitenlandse adoptiekinderen geweigerd net voor of na aankomst in hun adoptiegezin. Drie kinderen uit Portugal werden teruggestuurd, eentje verbleef eerst nog in een ander, Nederlands gezin.

Lees meer »

Vandalen vernielen Karmelietessenklooster in Leopoldsburg

In Leopoldsburg hebben vandalen heel wat vernielingen aangebracht in het leegstaande Karmelietessenklooster. Tientallen glas-in-lood-ramen werden ingegooid, deuren werden ingebeukt en er werd een balustrade omgegooid. Het klooster zou binnenkort worden verbouwd voor een woonproject. Een tijdje geleden werden er al hekken geplaatst om indringers buiten te houden, maar dat bleek onvoldoende.

Lees meer »

Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis

Ook in Houthulst kan men voortaan gebruik maken van een deelwagen. “De eerste deelwagen is er een op benzine”, vertelt burgemeester Jeroen Vandromme. “In januari komt er nog een tweede. Die zal elektrisch zijn.”
The post Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis appeared first on KW.be.

Lees meer »