Bashir Abdi geschokt door overlijden Kiptum: “Hij was een inspiratie voor alle lopers”

Ook bij Bashir Abdi (35), onze beste Belgische marathonloper, sloeg het overlijden van Kelvin Kiptum in als een bom. “Even dacht ik dat het 1 april was”, vertelt hij bij VTM NIEUWS. Abdi kende Kiptum persoonlijk en was erbij toen de Keniaan in Chicago zijn wereldrecord liep. “Hij deed ons dromen om nog sneller te lopen.” 

Meer krantenkoppen in België

Van Tigchelt verdedigt gerecht na zaak Acid: “Als er klassenjustitie is, moeten we dat in kaart brengen”

Vicepremier en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft donderdag tijdens een gastcollege aan de Karel de Grote Hogeschool het gerecht verdedigd in zaken als die rond Reuzegom en influencer Acid. Van Tigchelt gaf er aan “niet te weten” of er zoiets bestaat als klassenjustitie. “Maar als dat gevoel leeft, wil ik het in kaart laten brengen”, zei

Lees meer »

? “Remco Evenepoel zal Parijs-Nice winnen”

In een nieuwe aflevering van onze wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ blikken host Stijn Vlaeminck, HLN-analist Michel Wuyts en Greg Van Avermaet terug op de Strade Bianche. De prestaties van Tadej Pogacar en Lotte Kopecky maakten indruk. Ook de resultaten van de renners van Lotto Dstny blijven niet onopgemerkt. Vanzelfsprekend wordt er ook tijd gemaakt om het over Parijs-Nice te hebben.

Lees meer »

LIVEBLOG STRADE BIANCHE. Nu al koers: stevig tempo zorgt voor scheurtjes in peloton – Pogacar: “Iedereen kijkt naar mij, maar strijd ligt open”

Vandaag staat met de Strade Bianche alweer een mooie klassieker op het programma. Tadej Pogacar trapt op de Toscaanse grindwegen z’n seizoen op gang en is meteen dé topfavoriet. Wint de Sloveen voor de tweede keer in Siena? En wat doet landgenoot Tim Wellens, die tot nu toe aan een sterk seizoen bezig is? Volg al het nieuws rond de

Lees meer »

Rouwden blijven toestromen bij graf Navalny: beelden tonen rij van halve kilometer, graf volledig bedolven onder bloemen

Er blijven mensen toestromen om een laatste groet te brengen aan het graf van de overleden Poetin-criticus Aleksej Navalny (47) in Moskou. Beelden tonen hoe de rij wachtenden gisteren een uur voor sluitingstijd van de Borisov-begraafplaats meer dan 500 meter lang was. Het graf zelf is niet meer zichtbaar door de enorme berg bloemen die er intussen op ligt.

Lees meer »

Open VLD en Vooruit trekken in Menen samen naar de kiezer

Opvallend nieuws in de Menense politiek, want Open VLD en Vooruit zullen met één lijst naar de verkiezingen in oktober gaan. Als ‘Voor 8930’ willen ze hun goeie samenwerking van tijdens de huidige legislatuur in de verf zetten. Een lijsttrekker is er nog niet.
The post Open VLD en Vooruit trekken in Menen samen naar de kiezer appeared first on

Lees meer »

Minder vechtpartijen en rellen: waarom het op de koers vaak gezelliger is dan bij het voetbal

Het wielerseizoen is zonder opstootjes van start gegaan, maar in het voetbal blijven supporters zich van hun minder fraaie kant tonen. Een aantal misnoegde Club Brugge-supporters zocht woensdag na de 2-0 nederlaag tegen Union de confrontatie op met spelers en politie. Sportpsycholoog Filip Boen (KU Leuven) verklaart waarom voetbalsupporters vaak grotere heethoofden zijn dan koersfanaten.

Lees meer »

“Twee mensen moesten me niet, zij hebben hun slag thuisgehaald”: Martine Prenen zit nog met veel vragen ontslag als tv-gezicht

Martine Prenen heeft iets te vieren. Het voormalige tv-gezicht is net zestig geworden, en blikt daarom in ‘Primo’ terug op haar leven. Van het perfectionisme dat ze van haar moeder meekreeg, tot de dochter die ze op haar negentiende kreeg en haar ontslag als televisiepresentatrice. Een vertrek dat voor haar nog steeds niet helemaal uitgeklaard is. “Ik heb mezelf helemaal

Lees meer »

Nu begeleider weer les moet volgen: zo ‘gruwelijk’ beleven ouders de rijles met hun kind. “Beveiligingsfirma moest ons bevrijden”

Er is weinig zó zenuwslopend als samen met een meerderjarige tiener, die de gevoeligheden van het verkeer niet kent, achter het stuur kruipen. Toch leren veel ouders hun kind autorijden. Vanaf vandaag moet zo’n begeleider — opnieuw — een verplichte vorming volgen. Dat rijles geven niet altijd op wieltjes loopt, getuigen vier ouders die vertellen over hun ‘gruwelijkste’ rijervaring met

Lees meer »

T2 van Jong Male (2A) Kenneth Dhondt droomt nu al van de titel

Jong Male hunkert naar de titel. Op bezoek bij Woudsport Houthulst A kregen de kampioensdromen een fikse dreun. De jongens van coach Stijn Desmet verloren met 3-0 en zien hun dichtste belager naderen tot op twee punten.
The post T2 van Jong Male (2A) Kenneth Dhondt droomt nu al van de titel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Crew kon niet stoppen met lachen”: seksscène tussen Kate Winslet en Matthias Schoenaerts in ‘The regime’ liep grondig fout

Kate Winslet (45) speelt in de nieuwe serie ‘The Regime’ verschillende expliciete seksscènes met haar tegenspeler, niemand minder dan de Vlaamse Matthias Schoenaerts (47). In een interview met ‘The New York Post’ onthult de actrice wat er achter de schermen afspeelde tijdens die scènes. “De crew moest op een gegeven moment naar buiten gaan. Ze konden niet meer stoppen met

Lees meer »