Amélie (5) verliest strijd tegen ongeneeslijke kinderkanker: “Toen ik haar vroeg of ze bang was om te sterven, zei ze van niet”

Negen maanden tot twee jaar, gaven de dokters haar nog. Het werden uiteindelijk acht maanden. Amélie heeft vrijdag de ongelijke strijd verloren tegen de ongeneeslijke kinderkanker DIPG type 4. Haar ouders David en Ellen Lelievre-Van Caenegem blijven met broertje Auris (2) verweesd achter in Zottegem.

 

Meer krantenkoppen in België

Meulebeeksesteenweg en Tieltstraat (N399) krijgen trajectcontrole

Op zeven plaatsen in West-Vlaanderen installeert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) binnenkort nieuwe trajectcontroles. Ook in de Meulebeeksesteenweg, tussen Tielt en Meulebeke, komt een trajectcontrole. Daar staan nu ook al ANPR-camera’s, al dienen die niet voor trajectcontroles.
The post Meulebeeksesteenweg en Tieltstraat (N399) krijgen trajectcontrole appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee rijstroken versperd na ongeval op E40 in Beernem

Donderdagmiddag even voor 14 uur gebeurde op de E 40 in de richting van het binnenland een zwaar ongeval ter hoogte van Beernem. Daarbij raakten drie voertuigen betrokken en werden twee slachtoffers naar het ziekenhuis overgebracht.
The post Twee rijstroken versperd na ongeval op E40 in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een exclusieve blik achter de muren van de Antwerpse vrouwengevangenis: “We zien hier verslaafden weer mens worden”

Naast diefstal zijn drugsgerelateerde feiten de grootste misdrijven waarvoor vrouwen in de gevangenis belanden. Ook binnen de muren gaat het handeltje door en is drugs een van de hardnekkigste problemen. “Meer dan de helft van de gedetineerden belandt opnieuw in de gevangenis, voornamelijk omdat ze niet van de alcohol en de drugs kunnen afblijven.”

Lees meer »

Waarom geblokkeerd Russisch geld niet zomaar naar Oekraïne kan: dit is Euroclear, de Belgische geldreus middenin het debat

Het is niet zonder risico om geblokkeerd Russisch geld te gebruiken om Oekraïne te steunen. Dat blijkt uit navraag bij het Belgische bedrijf Euroclear waar sinds de start van de oorlog al zo’n 190 miljard euro Russisch geld geblokkeerd staat. Nu al lopen er meer dan 100 juridische procedures tegen het bedrijf, vooral van Russen die toegang willen tot hun

Lees meer »

“Oude tradities komen dit carnavalsweekend terug”: Poperinge maakt zich klaar voor het Keikoppencarnaval

De verkleedkostuums mogen weer bovengehaald worden, want van donderdag 7 tot en met zondag 10 maart staat een nieuw Keikoppencarnavalsweekend op de agenda in Poperinge. De bekende Kindercarnavalstoet, het Masjer’n en de Keikoppencarnavalstoet zijn weer van de partij, maar enkele oude tradities worden weer opgevist.
The post “Oude tradities komen dit carnavalsweekend terug”: Poperinge maakt zich klaar voor het Keikoppencarnaval

Lees meer »

Fanny stopt met Videoclub wegens ziekte, maar heeft met boezemvriendin ideale opvolgster gevonden

Nadat begin vorige week acute leukemie bij haar werd vastgesteld, besloot Fanny Viaene donderdag na ruim 23 jaar de deuren van krantenwinkel Videoclub langs de Kleppestraat te sluiten. Fanny vond met Stephanie Reinhart inmiddels een nieuwe uitbaatster voor haar zaak. “Mijn beste vriendin, de perfecte opvolgster, al had ik natuurlijk gehoopt om nog vele jaren zelf de winkel open te

Lees meer »

Johan en Marie-Rose zetten na 40 jaar punt achter ijzerwarenwinkel

Het zal wennen worden in Ardooie wanneer Johan Vandeputte (64) en Marie-Rose Bossuyt (65) straks hun zaak in de Stationsstraat stopzetten. Vier decennia waren ze voor vele dorpsgenoten het vertrouwde gezicht van ijzerwarenwinkel Boudewijn.
The post Johan en Marie-Rose zetten na 40 jaar punt achter ijzerwarenwinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »