Actieweek in Vlaamse gevangenissen van start door toegenomen agressie tegen personeel: donderdag 24 urenstaking in Brugse gevangis

In de Vlaamse gevangenissen gaat zondagavond een actieweek van start. De vakbonden zijn misnoegd over de toegenomen agressie tegen het gevangenispersoneel.

De gevangenissen van Gent en Oudenaarde bijten de spits af. Daar wordt zondag vanaf 22 uur gestaakt tot maandag 22 uur.

Van Oost-Vlaanderen trekken de acties vervolgens naar Antwerpen. Daar starten maandagavond 24 urenstakingen in Merksplas en Turnhout. Een dag later is het de beurt aan de gevangenis van Antwerpen.

Vanaf woensdag 22 uur tot donderdag 22 uur leggen werknemers van de gevangenis in Brugge vervolgens het werk neer. Tot slot wordt er donderdagavond en vrijdag gestaakt in Hasselt.

Afgelopen donderdag vond nog een overleg plaats tussen de vakbonden, het gevangeniswezen en het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD), maar dat leverde niets op. In de week van 12 februari gaan de gesprekken verder.

Volgens Robby De Kaey van ACOD Overheidsdiensten is het agressieprobleem in de gevangenissen terug te brengen tot de overbevolking van de gevangenissen enerzijds en geïnterneerden (daders die ontoerekeningsvatbaar werden verklaard) die wegens plaatsgebrek bij zorginstellingen in de gevangenis terechtkomen anderzijds.

The post Actieweek in Vlaamse gevangenissen van start door toegenomen agressie tegen personeel: donderdag 24 urenstaking in Brugse gevangis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sportieve workshops voor het goede doel in oude kazernesite in Sijsele

Op zaterdag 18 mei organiseren vier studentes uit de Brugse regio op de oude kazernesite in Sijsele het evenement ‘Bond & Beyond Experience’. Bedrijven en vriendengroepen kunnen er een dag vol sportieve workshops, games en een afterparty beleven ten voordele van Think Pink, de nationale borstkankercampagne.
The post Sportieve workshops voor het goede doel in oude kazernesite in Sijsele

Lees meer »

Joost Klein nog wel aanwezig in Malmö: zanger gespot in hotel

Journalisten van de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ hebben Joost Klein gespot in zijn hotel in Malmö. De zanger werd onderworpen aan enkele vragen over het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd naar het incident van donderdagavond, maar een reactie wilde hij niet geven. “Een fijne dag verder”, klonk enkel het vanuit de lift.

Lees meer »

Eerste evenement Roslar is groot succes: “Goed gestart, dit smaakt naar meer”

Het eventcollectief Roslar organiseerde afgelopen weekend met Klub Lokal een eerste evenement. Op vrijdag- en zaterdagavond palmden muzikanten en dj’s de tuin van café Romen in, op zaterdag was er een marktje waar jonge, plaatselijke makers hun creaties toonden aan het grote publiek. “We zijn erg goed gestart”, aldus een tevreden Stan Priem van de organisatie.
The post Eerste

Lees meer »

Gemeentelijke kinderkrant PleZand bestaat 15 jaar

PleZand, de gemeentelijke kinderkrant van Koksijde, blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit en dat wordt uitgebreid gevierd. Het PleZand-team ging samen met schepen van Communicatie Stéphanie Anseeuw langs alle Koksijdse scholen om de kinderkrant te promoten. Ook deze keer brachten ze een heleboel plezierige verrassingen mee. Elke leerling kreeg het gloednieuwe verhalenboek, een
The post Gemeentelijke kinderkrant

Lees meer »

Marc Degryse is duidelijk: “Union moet vanavond winnen op Club Brugge wil het nog kampioen worden”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

Socialisten op kop in peiling bij verkiezingen in Catalonië

De socialistische partij van de Spaanse premier Pedro Sánchez lijkt de regionale verkiezingen in Catalonië gewonnen te hebben, zo blijkt uit een peiling die zondag is gepubliceerd na het sluiten van de stemlokalen. Ook de separatistische partijen zouden samen een meerderheid behalen.

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: advocaat legt uit welke straf ze riskeren

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »