Zes doden bij crash van klein vliegtuigje in Canada

Zes mensen zijn dinsdag om het leven gekomen in het noorden van Canada toen een klein vliegtuigje neerstortte. Aan boord zaten werknemers van een diamantmijn. Dat zei een bron dichtbij het onderzoek. Een persoon overleefde de crash.

 

Meer krantenkoppen in België

Loslopend paard sterft na aanrijding

Een loslopend paard uit een kudde van vijf die in Lede ontsnapt was, overleefde een zware klap met een personenwagen niet. Het ongeluk gebeurde zaterdag om 23.30 uur op de Europaweg (N42) in de buurt van Napoleon Games Casino Zottegem.

Lees meer »

Wellness- en saunacenter Reposa heropent deuren na brand: “Toen ik mijn ogen sloot, zag ik dezelfde film steeds weer”

Reposa is opnieuw open. Iets minder dan vier maanden nadat een brand bij de jacuzzi het toen pas vernieuwde saunacenter gedeeltelijk verwoestte, ontving Reposa in de Magerbossen 21 in Ruddervoorde op maandag 13 mei weer de eerste gasten. “De eerste dag dat er kon gereserveerd worden, liepen al een tachtigtal aanvragen binnen.”
The post Wellness- en saunacenter Reposa heropent

Lees meer »

De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland

Basisschool De Kleine Prins uit Menen is al een tijdje bezig met een project rond internationalisering en in dat kader is deze school een Europese Erasmus+-school geworden.
The post De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de streek”

Sander en Sue Ellen zijn in café ’t Fonteintje aan hun laatste maanden bezig, maar daarna verkassen ze naar De Nieuwe Muide. Het jonge koppel combineert het horecaleven met een fulltime job. “We werken graag en ik heb weinig slaap nodig”, verduidelijkt Sander.
The post Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de

Lees meer »

Deze interieurarchitecte maakt jouw huisdier nóg blijer: West-Vlaamse verovert de wereld met duurzame voederbowls

Toen haar geliefde hond Louise aan de gevolgen van kanker overleed, sloeg Madice Behaegel aan het denken. De Kortrijkse wilde duurzame en comfortabele voederbowls ontwikkelen en zette zich aan de tekentafel. Drie jaar later is Pino uitgegroeid tot een veelbelovende start-up en gaan er maandelijks een goeie duizend creaties over de toonbank. Tot in de Verenigde Staten en Dubai in

Lees meer »

“Hij is meer geschrokken van paniek in België dan van val”: koning Albert onwel geworden op vakantie in Zuid-Frankrijk

Koning Albert (89) is aan het bekomen, nadat hij op vakantie in Zuid-Frankrijk onwel is geworden en lelijk ten val is gekomen. Hij heeft niet zozeer last van fysieke ongemakken, het valt al bij al mee. De gepensioneerde vorst is vooral geschrokken van de paniekreacties die het nieuws heeft veroorzaakt in België. “Hij begrijpt de heisa niet, hij is nooit

Lees meer »

Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen”

Meer dan honderd studenten, docenten en personeelsleden kamperen op Campus UFO van de UGent als protestactie. Ook enkele West-Vlamingen protesteren er tegen het geweld in de Gazastrook.
The post Ook West-Vlaamse studenten bezetten Universiteit Gent: “Hier kan je een van de druppels zijn die de emmer doet overlopen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eurostar gaat tot vijftig nieuwe treinen bestellen

De uitbater van hogesnelheidstreinen Eurostar gaat zijn vloot grondig vernieuwen en uitbreiden. Er zullen tot vijftig nieuwe treinen besteld worden, zo heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het verwacht de eerste nieuwe treinen in 2030 in dienst te kunnen nemen.

Lees meer »