Vurige coach in Vurige Stede: Ivan Leko en Standard, de perfecte match?

Ivan Leko (45) wordt de nieuwe trainer van Standard. Voor de Kroaat ligt in Luik een contract voor 2,5 jaar klaar. Leko was meteen de topkandidaat om Carl Hoefkens op te volgen. Zijn uitdaging is groot, maar de Rouches zijn overtuigd dat hij de ideale man voor de club is. 

Meer krantenkoppen in België

ONS RAPPORT. “Hij was offensief een non-factor”: liefst vijf buizen bij Anderlecht, verschillende uitblinkers in het Brugse kamp

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen in één match dan in de hele play-offs.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

Kogel door de kerk: rechts kabinet voor Nederland

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechts kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Over de premierkandidaat is voorlopig nog geen duidelijkheid.

Lees meer »

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

De boeken van de week: winnaar van Librisprijs, verzwegen oorlogsverhaal uit Limburg en scherpe anti-cancelroman

Rob van Essen wint voor de tweede keer de Libris Literatuur Prijs, dit keer met ‘Ik kom hier nog op terug’. Journalist Timmie van Diepen verloor vijf voorouders bij een vergeldingsactie op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Greet Van Thienen probeert het fenomeen ’tijd’ te vatten in een essay. En de Amerikaanse Lionel Shriver hekelt een doorgeslagen cancelcultuur in

Lees meer »

Palestijnse en Syrische Ieperlingen herdenken Nakba, terwijl oorlog volop woedt in Gaza

Op de Ieperse Grote Markt vond woensdag een herdenking plaats van de Nakba, de vorming van de staat Israël waardoor bijna een miljoen Palestijnen moesten vluchten. Ondertussen blijft de oorlog in Gaza hét gespreksonderwerp onder de Arabische Ieperlingen. “De beelden bekijken is moeilijk, maar ik moet. Ik zou zo graag horen dat de oorlog gestopt is”, zegt Khaled Suleyman.

Lees meer »

Leerlingen Ginsteschool vullen vijf zakken met zwerfvuil

Ondanks het barslechte herfstweer een tijdje terug, trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Vrije Basisschool De Ginste onder begeleiding van enkele vrijwilligers van de mina-raad op pad om het centrum en aanpalende straten weer zwerfvuil te maken. “De kinderen waren zeer moedig en ondanks de geregelde regen- en hagelbuien bleven ze de
The post Leerlingen Ginsteschool

Lees meer »