Dit zijn de kandidaat-Kraks van Lichtervelde: bekijk het hier

De Krant van West-Vlaanderen gaat opnieuw op zoek naar de Krak van elke gemeente. Maak hier kennis met de kandidaten in Lichtervelde.

Stem Patrick Vermeulen tot Krak van Lichtervelde

(foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt

Patrick Vermeulen (62) en zijn vrouw Martine Goegebeur (62) wonen in de Beverenstraat. Hij is gepensioneerd. Patrick staat elke weekdag ’s ochtends aan het zebrapad in de Statiestraat om de schoolkinderen te helpen oversteken. “Dat doe ik al zes jaar, maar daarnaast ga ik op ziekenbezoek, vooral bij alleenstaanden en werk ik als vrijwilliger in het woonzorgcentrum waar ik wandel met de mensen uit de afdeling dementie. Bij het Rode Kruis ben ik al 42 jaar vrijwilliger.”

“Ik doe dat vrijwilligerswerk graag en zeg altijd: als je vrijwilligerswerk doet, moet je het graag doen. Anders moet je er niet aan beginnen.”

Stem Katrien Vanheule tot Krak van Lichtervelde

(foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt

Katrien Vanheule (46) en haar partner Jan Kinds (49) wonen in de Hoogstraat. Katrien heeft twee zonen, Matthijs (16) en Bastiaan (14). Katrien is tandarts. In september ging ze mee met de vzw Together we’re strong naar Oeganda om daar medische zorg te verlenen. “Dit avontuur was tegelijkertijd prachtig, maar ook heel intens en ontluisterend. Het belang van goede zorg is zeer groot en zou geen luxe mogen zijn.” Een team van zes tandartsen dienden rudimentaire zorg toe en verwijderden heel veel tanden. “De dankbaarheid van de bevolking is zeer groot, waardoor je heel veel voldoening haalt uit wat je doet, al is het een druppel op een hete plaat, we brengen hoop.”

Stem Lore Vanbesien tot Krak van Lichtervelde

(foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt

Lore Vanbesien (39) woont samen met haar partner Dieter Van Iseghem (44) in de Essestraat. Lore heeft twee kinderen, Cyriel (9) en Maurice (7), en twee pluskinderen Lukas (15) en Lowie (10). Lore treedt graag op de voorgrond als entertainer, zo speelt ze mee in het theatercafé Guido, beroepshalve is ze kleuterjuf.

“Mensen samenbrengen om plezier te beleven, vind ik heel leuk en geeft me een kick. Als ik iets tot stand wil brengen, gooi ik alles in de strijd.” Ik hoop nog veel dingen te realiseren en heb alvast heel wat wilde ideetjes waar ik keihard voor zal werken om ze erdoor te krijgen.”

Stem Stefanie Syoen tot Krak van Lichtervelde

(foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt

Stefanie Syoen (36) woont samen met haar echtgenoot Tom Broucke (36) en hun twee kindjes Vic (9) en Nona (7) in de Molenlaan. Stefanie is voorzitter van de harmonie De Burgersgilde. “Ik trek mij binnen vzw De Burgersgilde al enkele jaren de bestuurstaken aan, maar dat doe ik zeker niet alleen”, benadrukt Stefanie. “Ik vind het leuk om met ons bestuur uitdagingen aan te gaan, maar kan evenveel plezier beleven aan de organisatie van een gewoon voorjaarsconcert.”

“Ik kan hier meteen een heel team aan vrijwilligers binnen onze vereniging opsommen die de titel van Krak minstens even hard verdienen!”

Stem Christof Bossu tot Krak van Lichtervelde

(foto Kurt) © Kurt Desplenter Foto Kurt

Christof Bossu (43) woont in de Gaaipersstraat en is samen met Ilse Herpoelaert. Hij is plusouder van Laura en René. Op professioneel gebied voert Christof pleisterwerken uit. Hij is lid van de supportersclub van KFCL, waar hij bij elke activiteit klaarstaat om te helpen. Dit jaar ging hij mee als begeleider naar Rock voor Specials in Evergem en kroop hij een hele namiddag in een olifantenpak voor de Jumborun. “Ik ben wel wat verwonderd over deze nominatie en ik voel mij vereerd, het is fijn als rasechte Lichterveldenaar om genomineerd te worden voor Krak van de gemeente. Of ik het verdien om Krak te worden? Dat laat ik over aan het publiek.”

The post Dit zijn de kandidaat-Kraks van Lichtervelde: bekijk het hier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bruid laat per ongeluk iets te veel zien tijdens eerste dans: “Ik was een beetje te dronken voor die salto”

De Canadese Amanda Scheller gaat enkele blunders op haar trouwfeest nooit meer vergeten. De pasgetrouwde vrouw had iets te veel gedronken toen ze aan haar eerste dans begon. Met als gevolg dat ze meermaals de passen miste en haar evenwicht verloor. Ook toen ze haar bruidsboeket wilde gooien, ging het mis. Maar de gênantste blunder gebeurde alvast op het einde

Lees meer »

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Verheye en vriendin Manon hebben kinderwens: “Ik denk dat het vaderschap mij veel rust zou geven”

“Wij vormen een sterk koppel. Ik heb het volste vertrouwen in ons”, vertelt ‘Nonkels’-acteur Rik Verheye (37) openhartig in ‘Story’, over zijn relatie met stewardess Manon. En Manon kan blijkbaar zijn personage Willy Persyn moeiteloos imiteren. Dat Rik bijzonder populair is, is soms wel een uitdaging. “Mijn vriendin heeft me nooit voor mij alleen, ik ben collectief bezit.”

Lees meer »

“Op de weg kan er plots een cheetah opduiken”: zonen van Kathleen Aerts over hun spannende leven in Zuid-Afrika

“Sorry, maar we luisteren niet naar K3, wel naar Eminem.” Jay (10) en Lewis (13) stonden al op het podium van ‘Tien om te zien’ te rappen aan de zijde van mama Kathleen Aerts (45), maar ze ambiëren geen zangcarrière. De jongste wil profvoetballer worden, de oudste wil Droom Guesthouse en de reisbureaus van zijn ouders overnemen. De jongens onthullen

Lees meer »

Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in Lotto Park voor duel met RSC Anderlecht

Er zullen zondag geen 1.000, maar slechts 850 supporters van Club Brugge toegelaten worden in het stadion van RSC Anderlecht. Het duel, dat mogelijk beslissend kan zijn voor de titel in de Jupiler Pro League, wordt beschouwd als een wedstrijd met “zeer hoog risico”, zo meldt de Brusselse politiezone Zuid donderdag.
The post Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in

Lees meer »

Britse High Court buigt zich vandaag over uitlevering Julian Assange

Het High Court in Londen buigt zich maandag over een mogelijk laatste poging van Wikileaks-oprichter Julian Assange om zijn uitlevering naar de Verenigde Staten te blokkeren. Met de procedure hoopt hij een herziening te verkrijgen van de beslissing van toenmalig Brits minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in 2022 instemde met zijn uitlevering.

Lees meer »