Geestige gewoonte

Vraag me niet waarom, maar de kinderen en ik, wij openen graag de brievenbus. Niet dat daar vaak grote schatten in zitten – wij doen niet aan webwinkelen – maar toch, het is bij ons thuis een dingetje. Een ingeburgerd gebruik. Een geestige gewoonte.

Even stoppen aan de voordeur, de houten klep openwrikken en kijken wat de post schaft. Genieten van de kleine dingen, zo kan je het misschien ook noemen.

Soms doen we het om ter eerst. Soms drie keer per dag. Soms vergeten we het een weekje… Maar nu doen we het het liefst. Want naast reclame, rekeningen, kranten en boekjes, behoren er dezer dagen ook kerstkaartjes tot de buit. Handgeschreven bewijzen dat we het nog kunnen, in de pen kruipen.

Een ongeschreven wet wil dat de kinderen elk om beurt een enveloppe mogen openen. De jongste scheurt ze met groot geweld, de oudste gaat iets voorzichtiger te werk. Dat laatste kunnen de meeste kaartjes wel meer appreciëren, maar soit.

Er zijn meer dan genoeg meningen geweest dit jaar

Meestal is de geadresseerde het gezin, maar deze week zat er ook een kerstkaartje voor mij in de bus. Voor mij alleen. En toch werd die brief wild opengescheurd – het was dan ook zíjn beurt.

Het kaartje was zowaar van iemand van jullie. Van een lezer die onze geliefde bus wist te vinden. Naast de nieuwjaarswensen in schoonschrift, stond er ook een woord van dank. Voor ‘de leuke stukjes’, hier op pagina 2.

En dat doet me wel plezier, eerlijk gezegd… Want mijn moeder wist laatst dat ik precies ‘streng’ geworden was, op pagina 2. Zo wat kwaad ook, soms. Of ik hier vroeger niet meer over de gewone dingen in het leven schreef?

Het zou zo maar eens kunnen, dat ik na 138 weken meer opinies schrijf dan columns, maar voor dit jaar vind ik dat er meer dan genoeg meningen zijn geweest. De wereld kan wel even zonder.

Daarom sluit ik 2023 ‘gewoon’ af met oprechte wensen: dikke merci, beste lezers. Zonder jullie geen krant en al zeker geen pagina 2. Fijne feesten en het allerbeste voor 2024. Tot volgend jaar!

The post Geestige gewoonte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Politici zijn – ondanks alles – net mensen, ook Meryame Kitir”

Meryame Kitir is uit Vooruit gestapt. Het ultieme sluitstuk van haar politieke carrière. Een afscheid dat in fases verliep. Ze trok zich al eerder terug als lijsttrekker, ze stapte zelfs uit de gemeenteraad van Genk. Maar nu knipt ze ook de allerlaatste banden door. Gedaan. Afgelopen. Schluss. Niemand zou dat een paar jaar geleden hebben voorspeld. Kitir is het type

Lees meer »

“126.000 euro vergoeding na één mandaat. Spreek dan maar eens tegen dat politici zakkenvullers zijn”

Vraag mensen lukraak wat ze van politici vinden en je hoort geregeld “dat het allemaal zakkenvullers” zijn. Probeer dat maar eens tegen te spreken met de lijst van uittredingsvergoedingen in de hand. Professor Stijn Baert (UGent) herinnert ons daar trouwens elke zondag aan op X. Goed voor duizend likes, maar niet van politici. De vergoedingen zijn geen geheim, maar nu

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia eind 2024 voor het eerst samen op het grote scherm in nieuwe film ‘K3 en het lied van de zeemeermin’

Hanne Verbruggen (30), Marthe De Pillecyn (27), en Julia Boschman (21) schitteren vanaf 18 december 2024 in een nieuwe K3-film, die de titel ‘K3 en het lied van de zeemeermin’ krijgt. Dat heeft Studio 100 zonet aangekondigd. Het is al de achte K3-film, maar het is ook de eerste keer zijn dat Hanne, Marthe en Julia samen te zien zullen

Lees meer »

Hartpatiënten lopen mee op eerste AZ Oostende Run: “We moeten niet in onze zetel blijven zitten”

Tweehonderd mensen zullen op zaterdag 20 april namens het fusieziekenhuis deelnemen aan de eerste AZ Oostende Run tussen beide campussen. Er is een tijdsopname voor de wedstrijd die deel uitmaakt van het Movement Running Criterium.
The post Hartpatiënten lopen mee op eerste AZ Oostende Run: “We moeten niet in onze zetel blijven zitten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn; hij begon zijn carrière met potten en pannen in Dubai

De 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) is donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heef hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten

Lees meer »

Gezicht van Jessica (44) ziet bont en blauw nadat ze tandimplantaten laat plaatsen: “Ik zie eruit als een monster”

De 44-jarige Jessica Macko uit Texas sukkelt al jaren met tandproblemen en onderging begin deze maand daarom een intense operatie om haar gebit te vervangen door een all-on-4, een vals gebit dat op vier implantaten rust. Hoewel ze wist dat er na de ingreep blauwe plekken zouden verschijnen, had Macko niet verwacht dat ze er volledig bont en blauw uit

Lees meer »