Rode Kruis reikt brevetten uit na EHBO-cursus

“Hopelijk moeten jullie de opgedane kennis nooit gebruiken.” Zo opende Nicole Vandecasteele, voorzitter van de Rode Kruis-Brugge, de brevetuitreiking van de EHBO-cursus. Daarna kregen de 15 geslaagden hun diploma. Dat waren Baert Peggy, Bui Minh-Phuc, Clément Van Daele, Daems Matthias, De Boom Xenia, De Coninck Tine, De Ruytere Michael, Deschuyteneer Rhune, Huys Marie, Lahti Laura, Toye Marion, Tysmans Gregory, Vanhoucke Lotte, Vanwalleghem Nadine en Wijs Dirk. De deelnemers leerden wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verstikking, breuken, ontwrichtingen, vergiftigingen, een hartaanval en een beroerte, en reanimeren. Info: www.rodekruis.be/afdeling/brugge. (SVK/gf)

The post Rode Kruis reikt brevetten uit na EHBO-cursus is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderzoek naar dood van Rejane (73) schetst vernietigend beeld van huisdokter Didier Soete: “Gruwelijk, maar kunnen nu eindelijk rouwen”

Te weinig en te laat. Een recent rapport van het RIZIV schetst, na vijf jaar onderzoek, een vernietigend beeld van Didier Soete. De huisdokter, en lokaal politicus uit grensgemeente Komen-Waasten, zou vanwege nalatigheden de dood van Rejane Bucquoye (73) op het geweten hebben. De familie reageert opgelucht: “Na een jarenlange strijd kunnen we eindelijk rouwen!”
The post Onderzoek naar

Lees meer »

Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert overleden op 75-jarige leeftijd

De Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) is woensdagavond op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

“Ik ken het jongetje goed, want we spelen vaak samen”: buurt reageert geschokt op familiedrama in Borgerhout

“Plots hoorde ik mijn vriendje ‘Papa! Papa!’ roepen.” Een 9-jarig onderbuurtje is één van de schijnbaar weinig getuigen van het familiedrama dat zich zondagochtend afspeelde in Borgerhout. Hij hoorde hoe de vader en moeder van het gezin in het appartement boven hem felle ruzie maakten. Het zou gaan om een gezin dat oorspronkelijk uit Yemen komt en nog maar een

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

Bisschop ontzet priester en pastoraal coördinator uit functie na aanslepend conflict: “Onmogelijk om nog te functioneren”

Priester Romuald Atingbèton en pastoraal coördinator Ann De Vuyst mogen niet meer werken in de Damiaanparochie in Erpe-Mere. Dat heeft bisschop Lode Van Hecke van het bisdom Gent beslist. De beslissing kwam er na aanslepende onenigheid tussen de priester en de coördinator. Deken Hans Vandenholen uit Aalst zal, in afwachting van een definitieve oplossing, instaan voor de parochiale werking.

Lees meer »

“Velen dachten dat mijn seizoen over was, maar ik wist dat het niet zo was”: Courtois kijkt uit naar CL-finale

In amper drie matchen zich al in de pole gezet voorbij concurrent Lunin richting Champions League-finale, die over tien dagen in Wembley plaatsvindt. Je moet het Thibaut Courtois (32) nageven: straf, nadat hij in augustus de kruisband van de linkerknie scheurde en in maart even herviel in een blessure aan de andere knie. “Ik heb toen geweend hoor, vorige zomer.

Lees meer »

Ondanks eerste zege moet Shanaya Esther Schollaert passen voor Ronde van Vlaanderen

Geen Ronde van Vlaanderen voor Shanaya Esther Schollaert (16) zondag. De voorbije wedstrijden leek ze te hyperventileren zodat onderzoeken zich opdringen. Nochtans won de eerstejaarsjuniore op Hemelvaartsdag in Marcinelle de afwachtingswedstrijd van het Circuit de Wallonie.
The post Ondanks eerste zege moet Shanaya Esther Schollaert passen voor Ronde van Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Binnenkijken bij kunstenaar Tarci

Kunstenaar Tarci De Witte stelde tijdens Atelier in Beeld zijn atelier op den Appelboom open voor het publiek.
The post Binnenkijken bij kunstenaar Tarci appeared first on KW.be.

Lees meer »

Regenboogkleuren en Palestijnse vlaggen op Brusselse pride

Duizenden mensen zijn door de straten van de hoofdstad getrokken voor de Brussels Pride, de jaarlijkse hoogdag voor de queer-gemeenschap in België. De pride is een feest en protest ineen en heeft dit jaar als thema veiligheid, elke dag, overal. Het was een opvallend politiek geladen editie. Petra De Sutter: “Onze rechten staan onder druk.”

Lees meer »