Christophe (54) sterft na een kwalijke valpartij: “In Waasten kon hij genieten van de rust”

Een ongelukkige valpartij, een fractie van een seconde met dramatische gevolgen. Christophe Turquois (54) kwam eerder deze week om het leven nadat hij struikelde en ten val kwam. De man was een graag gezien figuur in Waasten en was erg actief in het verenigingsleven.

Brandweer, ziekenwagens en de politie. De Rijselstraat van Waasten werd afgelopen donderdag gevuld met een indrukwekkende hoeveelheid hulpdiensten, die zich allen naar de woning van Christophe Turquois begaven. Korte tijd later werd duidelijk dat Christophe overleden was, waarop een ware geruchtenmolen zich op gang trok. “Maar laat ons meteen duidelijk zijn: van kwaad opzet is geen sprake”, verduidelijkte procureur Bariseau van het parket van Doornik. “Volgens onze eerste vaststellingen struikelde de man, kwam hij ter hoogte van de trap ten val waarop hij dodelijk gewond raakte. Niemand werd van zijn vrijheid beroofd en dit werd als een accidenteel overlijden geklasseerd. We leven mee met de familie van het slachtoffer.”

Dat het overlijden van de man zoveel emotie teweeg bracht, toont aan dat hij een graag geziene man was. “Hij kwam hier een 4-tal jaren geleden wonen”, klonk het bij zijn vrienden. “Hij stond aan het hoofd van een aantal ondernemingen in het Franse Rijsel. Hier in Waasten kon hij genieten van rust, wat daarom niet wil zeggen dat hij zichzelf opsloot. In geen tijd bouwde hij een vriendenkring uit en we konden altijd bij hem terecht. Weinig mensen die zo snel de sfeer van de ‘Mountches’ begrepen als hij. Zijn ondernemingen hadden succes en moest zich financieel dan ook geen zorgen maken. Hij woonde in een statige woning en had een voorliefde voor mooie wagens. Toch liep hij nooit naast zijn schoenen en dronk hij graag een pint in één van de cafés van Waasten. ‘Mijn rijkdom? Dat is de vriendschap!’ Het was voor Christophe bijna een mantra geworden, hij was gewoon één van ons. Het verlies van Christophe zal een leegte nalaten, eentje die niet zal kunnen worden ingevuld.”

The post Christophe (54) sterft na een kwalijke valpartij: “In Waasten kon hij genieten van de rust” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ever-Lynn uit Rumbeke brengt eerste eigen geschreven nummer uit

Eveline Termote (21), alias Ever-Lynn, uit Rumbeke, heeft onlangs haar eerste eigen geschreven single ‘Jij en ik’ voorgesteld in een goed gevulde zaal ‘Den Tap’ in Lendelede. Dit gebeurde nadat ze enkele weken geleden een podiumplaats behaalde tijdens de zangwedstrijd van Kamping Kitsch Club, wat haar een optreden opleverde in de Slager Tente van het festival.
The post Ever-Lynn uit

Lees meer »

Baby K. was één dag oud en werd bijna alleen begraven: “De verlatenheid wanneer niemand naar het kerkhof komt behalve wij, die kruipt diep in je”

Zonder de dichters van ‘De Eenzame Uitvaart’ was op 2 april in Antwerpen een baby’tje van één dag oud in eenzaamheid begraven. Omdat er geen familie naar het kerkhof kwam om afscheid te nemen, nam dichter Max Greyson (36) die taak op zich. Hij schreef voor K. het gedicht ‘Niet Klein’. Meisje K. is het derde Antwerpse borelingetje in één

Lees meer »

“Meer kennis betekent minder honden in het asiel”: Dierenasiel Poezewoef en hondentherapeut Honden in Nesten organiseren cursus hondentaal

Dierenasiel Poezewoef in Poperinge en hondengedragstherapeut Annelies Nollet bij Honden in Nesten in Beselare zijn ervan overtuigd dat als jij je hond begrijpt en je hond jou begrijpt, er heel veel problemen voorkomen kunnen worden. organiseren binnenkort samen een cursus ‘hondentaal’. Daarom organiseren ze samen een cursus hondentaal.
The post “Meer kennis betekent minder honden in het asiel”: Dierenasiel Poezewoef

Lees meer »

Iraanse Revolutionaire Garde kaapt containerschip in Straat van Hormuz

Er is een groot containerschip gekaapt in de Straat van Hormuz, bij Iran. Dat meldt het Amerikaanse persagentschap AP en het wordt bevestigd door het Iraanse staatspersagentschap IRNA. Het gaat om de MSC Aries, een schip dat eigendom is van de Israëlische miljardair Eyal Ofer. Het schip is in beslag genomen door de Iraanse Revolutionaire Garde meldt IRNA. De actie

Lees meer »

Ziekenhuizen kunnen 4.000 overlijdens per jaar vermijden

Als de 25 slechtst presterende Belgische ziekenhuizen het even goed zouden doen als het mediane ziekenhuis op vlak van mortaliteit, kunnen jaarlijks 4.083 overlijdens vermeden worden. Dat blijkt uit een grootschalige studie van het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid.

Lees meer »

Vincent Mispelaere stoomt mensen klaar voor kunststofindustrie:“Met PlastIQ willen we in twee jaar 750 Oekraïners opleiden”

Vorig jaar heeft PlastIQ 250 Oekraïners klaargestoomd voor de kunststofindustrie, en in 2024 komen er nog eens 500 bij. In de sector komen ze woorden tekort om het Kortrijkse opleidingscentrum te prijzen. De man die daarvoor veel pluimen op zijn hoed mag steken, is CEO Vincent Mispelaere (51). “Zonder nieuwkomers valt onze welvaart terug.”
The post Vincent Mispelaere stoomt mensen

Lees meer »

Leerlingen in zorgopleiding niet klaar voor arbeidsmarkt, vindt drie kwart van de leerkrachten: “Gevaar voor de zorg”

Leerlingen zijn na het zesde jaar gezondheidszorg in het secundair onderwijs niet klaar voor de arbeidsmarkt, vindt drie kwart van de leerkrachten. Dat wijst een bevraging van de Belgische federatie voor zorgkundigen (BEFEZO) uit, meldt VRT NWS. Terwijl zorgkundigen steeds meer taken moeten uitvoeren, zou de kwaliteit erop achteruitgaan. BEFEZO trekt nu aan de alarmbel.

Lees meer »