Zoveelste ongeval aan tijdelijke rotonde in Veurne: bestuurder (87) rijdt wagen perte totale tegen oplegger

De tijdelijke rotonde met asverschuiving in de Sint-Idesbaldusstraat in Veurne heeft dinsdagochtend een zoveelste ongeval geëist. Een 87-jarige man misrekende zich aan die asverschuiving en merkte een vrachtwagen op de rotonde niet op. Hij raakte lichtgewond, maar zijn voertuig is perte totale.

Het ongeval dinsdagochtend gebeurde in de ochtendduisternis om 7.20 uur en gebeurde net als vele voorgaande ongevallen ter hoogte van de tijdelijke rotonde van de Sint-Idesbaldusstraat met de Koksijdestraat in Veurne. Een 87-jarige man misrekende zich in zijn Citroën compleet aan de verkeerssituatie en de asverschuiving op de rotonde. “De man uit De Panne merkte een vrachtwagen die zich al op de rotonde bevond te laat op en reed in op de zijkant van de oplegger”, zegt commissaris Jorik Debruyne van politiezone Spoorkin. “De man raakte lichtgewond, maar zijn wagen is perte totale.”

Een ziekenwagen kwam ter plaatse om de man te verzorgen. Door de klap werd de auto van de bejaarde man nog achteruit gekatapulteerd en kwam zo op het verkeerseiland terecht dat net voor de rotonde ligt. Dat liep schade op. De brandweer plaatste de nodige signalisatie en ruimde de motorvloeistoffen op.

Zoveelste ongeval

Het gaat om het zoveelste ongeval op die plaats. Op 11 oktober 2021 werd daar een nieuwe tijdelijke rotonde in gebruik genomen dat dient als verkeerscorridor tijdens de ingrijpende werken in de Pannestraat (N35), die in 2024 aflopen. Maar veel bestuurders misrekenen zich aan de asverschuiving aan die rotonde en het regende dan ook ongevallen. Wagens gingen zelfs over de kop.

Na zeven ongevallen in enkele weken tijd greep het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in en plaatste een bijkomende verlichtingspaal en een verkeerseiland met oranje palen, reflectoren en wegsignalisatie. Alhoewel het aantal ongevallen sindsdien minderde blijven veel bestuurders de situatie verkeerd inschatten. (JH)

The post Zoveelste ongeval aan tijdelijke rotonde in Veurne: bestuurder (87) rijdt wagen perte totale tegen oplegger is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Asbestophaling aan huis 3 jaar verlengd voor Limburg en Diest

Limburgers en Diestenaars kunnen nog 3 jaar langer goedkoop asbestafval thuis laten ophalen. Het project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter werd 4 jaar geleden opgestart om komaf te maken met asbestvervuiling. De Vlaamse regering heeft beslist om het project verder te zetten en investeert 2,25 miljoen euro.

Lees meer »

“Er hing overal rook en de voordeur was opengeblazen”: aanslag met explosief in nieuwe woonwijk in Deurne

In de Vuurwerkstraat, een nieuwe woonwijk aan Eksterlaar in Deurne, hebben onbekende daders in de nacht van maandag op dinsdag een aanslag gepleegd. Het explosief dat ze lieten afgaan, joeg de buurt flink de stuipen op het lijf en beschadigde de voordeur van één van de woningen. Niemand raakte gewond, maar er wordt wel een mogelijke link met het drugsmilieu

Lees meer »

Twee verdachten aangehouden voor reeks inbraken in Deinze

De onderzoeksrechter heeft 2 verdachten aangehouden voor verschillende inbraken in het centrum van Deinze. Vorige vrijdag betrapte de politie ze tijdens een inbraakpoging. Ze vluchtten weg, maar werden even later in de buurt opgepakt. Na onderzoek konden ze gelinkt worden aan 3 andere inbraken in Deinze.

Lees meer »

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

Lees meer »

De Hogestraat in Hooglede heeft nieuw fietspad en rotonde

In de Hogestraat werd een nieuw fietspad en een gloednieuwe rotonde aangelegd. Die werkzaamheden kaderen in functie van de aanleg van het nieuw recyclagepark. “Op die manier krijgen we een duidelijke en veilige ontsluiting van het recyclagepark op de voormalige site van de steenbakkerij”, verduidelijkt burgemeester Frederik Demeyere (CD&V). Het nieuwe fietspad werd officieel ingefietst
The post De Hogestraat

Lees meer »

Na zomerse temperaturen, komt onweer

Na een zonnig weekend volgt een eerder wisselvallige week. Zondagnamiddag blijft het nog wel vrij zonnig met in eerste instantie hoge wolkensluiers. Geleidelijk ontwikkelen zich echter stapelwolken die aan het einde van de namiddag kunnen uitgroeien tot (onweers)buien, vooral langs de Franse grens.

Lees meer »