Opnieuw sensibiliseringsacties in de Burgemeester Felix de Bethunelaan: “We zijn de dupe van fouten in de planning. Ons geduld is op”

Op dinsdagochtend 17 oktober werden opnieuw sensibiliseringsacties georganiseerd door de drie scholen (Sint-Paulusschool, De Kleine Kunstgalerij en Athena Campus Pottelberg) en de bewoners van de Burgemeester Felix de Bethunelaan. “We hebben genoeg van de onveilige verkeerssituatie, het zware werfverkeer en beperkte mobiliteit”, zegt Bart Derolez (62), lid van het buurtcomité.

“Iedere keer als wij contact zoeken met verantwoordelijken en met het stadsbestuur krijgen wij het antwoord dat we geduld moeten hebben” – Bart Derolez

Het verkeer in de Burgemeester Felix de Bethunelaan ligt al meer dan een jaar in de knoop. Zowel de buurtbewoners, de omliggende scholen en de honderden voorbijgangers die hier tot een half uur in de file staan, ergeren zich stillaan blauw. Maar het einde is nog niet in zicht. “Iedere keer als wij contact zoeken met verantwoordelijken en met het stadsbestuur krijgen wij het antwoord dat we geduld moeten hebben. Maar daar hebben we nu schoon genoeg van. Het komt ons voor dat het hier niet langer gaat om onvoorziene vertragingen van de werken aan de tunnel (Panorama), maar dat er bij de planning veel fouten zijn gemaakt. Daar voelen wij ons de dupe van”, vertelt Bart. Hij woont tegenover Athena Campus Pottelberg.

“Wij komen in onze straat zelf nauwelijks nog vooruit en we merken dat veel auto’s en fietsers weinig respect tonen voor de schoolomgeving en de zebrapaden” – Bart Derolez

Buurtbewoners ergeren zich aan het zware werfverkeer. © MD

“Eerder contact met de schepen en zijn medewerkers heeft niets uitgehaald. Ook niet toen we wezen op de gevaarlijke situatie voor honderden scholieren die hier dagelijks voorbijkomen. Ook niet toen wij hen attent maakten op het zware werfverkeer tijdens de momenten waarop de school begint en uitgaat. En ook niet toen er enkele zware verkeersongevallen plaatsvonden. Ons geduld is op”, gaat Bart verder.

“We zijn redelijk en snappen dat stadsvernieuwing en werken gepaard gaan met overlast en vertraging, maar wij krijgen te weinig duidelijke communicatie en dat zorgt voor frustraties” – Bart Derolez

“Wij zijn misnoegd omdat alle verkeer door onze straat wordt geduwd, terwijl andere straten precies op dat moment verkeersluw worden gemaakt. Wij komen in onze straat zelf nauwelijks nog vooruit en we merken dat veel auto’s en fietsers weinig respect tonen voor de schoolomgeving en de zebrapaden. Het zware werfverkeer op de drukke uren is een bedreiging voor de veiligheid en wij vinden ook ‘s nachts amper rust”, aldus Bart.

“We zijn redelijk en snappen dat stadsvernieuwing en werken gepaard gaan met overlast en vertraging, maar wij krijgen te weinig duidelijke communicatie en dat zorgt voor frustraties. De bewoners worden niet au sérieux genomen door het stadsbestuur en wij zijn angstig voor wat de toekomst ons zal brengen.”

Opnieuw actie aan zebrapad Sint-Paulusschool

Ook ter hoogte van de Sint-Paulusschool werd opnieuw actie gevoerd voor een meer verkeersveilige situatie. De politie en belleman Stephan Vandemaele waren ter plaatse om de actie te steunen en voorbijgaand verkeer te wijzen op inbreuken. “We willen de aandacht van fietsers en automobilisten vestigen op de gevaren voor onze overstekende kinderen. Deze actie werd georganiseerd door het oudercomité en past in een sensibiliseringsweek die door een aantal buurtscholen wordt ondersteund”, vertelt zorgcoördinator Veerle Naert van de Sint-Paulusschool).

“We zien nog te veel bestuurders snel doorrijden om dan vervolgens stil te staan op het zebrapad. Dat is gevaarlijk want kinderen moeten dan vaak tussen de wagens door slalommen” – mama Liesbeth

Liesbeth Desmet (40), mama van Maurice en Castor, was aanwezig op de actie. “Het is belangrijk dat mensen zich meer bewust worden over de gevaarlijke verkeerssituatie. We zien nog te veel bestuurders snel doorrijden om dan vervolgens stil te staan op het zebrapad. Dat is gevaarlijk want kinderen moeten dan vaak tussen de wagens door slalommen. We hopen met dergelijke sensibiliseringsacties mensen wakker te schudden. Met de steun van de andere omliggende scholen, buurtbewoners en zelfs de politie hopen we op een grotere bewustwording. Daarnaast is de actie ook een goede gelegenheid om aan kinderen het belang van fluo aan te tonen. Ik denk dat fietsers en automobilisten haast niet om ons heen konden kijken.”

Liesbeth Desmet met bordje in de hand ‘STOP HIER’ © MD

The post Opnieuw sensibiliseringsacties in de Burgemeester Felix de Bethunelaan: “We zijn de dupe van fouten in de planning. Ons geduld is op” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Luc Denecker en Erna Sinnaeve

Luc Denecker (71) en Erna Sinnaeve (71) gaven elkaar 50 geleden op 3 mei 1974 het jawoord in de kerk van Ichtegem. Hun gouden huwelijk werd gevierd in intieme kring in gezelschap van hun dochter Evelien, samen met haar man Kevin Maelbrancke en hun zoon Benny samen met zijn vrouw Daisy Meyers. Ook de vier
The post Goud voor

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Sinksen verwelkomt derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk weide: “Het wordt een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen”

Joran Vanhoenacker (34) keert tijdens Sinksen terug naar Kortrijk Weide met zijn concept FUN K-Town, een gratis minifestival met twee podia en 50 dj’s. “Stap binnen in de magie van FUN K-Town, waar we ons derde jaar vieren met nog meer passie en energie dan ooit tevoren. Het wordt een ervaring die al je zintuigen prikkelt.”
The post Sinksen

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »