Opnieuw sensibiliseringsacties in de Burgemeester Felix de Bethunelaan: “We zijn de dupe van fouten in de planning. Ons geduld is op”

Op dinsdagochtend 17 oktober werden opnieuw sensibiliseringsacties georganiseerd door de drie scholen (Sint-Paulusschool, De Kleine Kunstgalerij en Athena Campus Pottelberg) en de bewoners van de Burgemeester Felix de Bethunelaan. “We hebben genoeg van de onveilige verkeerssituatie, het zware werfverkeer en beperkte mobiliteit”, zegt Bart Derolez (62), lid van het buurtcomité.

“Iedere keer als wij contact zoeken met verantwoordelijken en met het stadsbestuur krijgen wij het antwoord dat we geduld moeten hebben” – Bart Derolez

Het verkeer in de Burgemeester Felix de Bethunelaan ligt al meer dan een jaar in de knoop. Zowel de buurtbewoners, de omliggende scholen en de honderden voorbijgangers die hier tot een half uur in de file staan, ergeren zich stillaan blauw. Maar het einde is nog niet in zicht. “Iedere keer als wij contact zoeken met verantwoordelijken en met het stadsbestuur krijgen wij het antwoord dat we geduld moeten hebben. Maar daar hebben we nu schoon genoeg van. Het komt ons voor dat het hier niet langer gaat om onvoorziene vertragingen van de werken aan de tunnel (Panorama), maar dat er bij de planning veel fouten zijn gemaakt. Daar voelen wij ons de dupe van”, vertelt Bart. Hij woont tegenover Athena Campus Pottelberg.

“Wij komen in onze straat zelf nauwelijks nog vooruit en we merken dat veel auto’s en fietsers weinig respect tonen voor de schoolomgeving en de zebrapaden” – Bart Derolez

Buurtbewoners ergeren zich aan het zware werfverkeer. © MD

“Eerder contact met de schepen en zijn medewerkers heeft niets uitgehaald. Ook niet toen we wezen op de gevaarlijke situatie voor honderden scholieren die hier dagelijks voorbijkomen. Ook niet toen wij hen attent maakten op het zware werfverkeer tijdens de momenten waarop de school begint en uitgaat. En ook niet toen er enkele zware verkeersongevallen plaatsvonden. Ons geduld is op”, gaat Bart verder.

“We zijn redelijk en snappen dat stadsvernieuwing en werken gepaard gaan met overlast en vertraging, maar wij krijgen te weinig duidelijke communicatie en dat zorgt voor frustraties” – Bart Derolez

“Wij zijn misnoegd omdat alle verkeer door onze straat wordt geduwd, terwijl andere straten precies op dat moment verkeersluw worden gemaakt. Wij komen in onze straat zelf nauwelijks nog vooruit en we merken dat veel auto’s en fietsers weinig respect tonen voor de schoolomgeving en de zebrapaden. Het zware werfverkeer op de drukke uren is een bedreiging voor de veiligheid en wij vinden ook ‘s nachts amper rust”, aldus Bart.

“We zijn redelijk en snappen dat stadsvernieuwing en werken gepaard gaan met overlast en vertraging, maar wij krijgen te weinig duidelijke communicatie en dat zorgt voor frustraties. De bewoners worden niet au sérieux genomen door het stadsbestuur en wij zijn angstig voor wat de toekomst ons zal brengen.”

Opnieuw actie aan zebrapad Sint-Paulusschool

Ook ter hoogte van de Sint-Paulusschool werd opnieuw actie gevoerd voor een meer verkeersveilige situatie. De politie en belleman Stephan Vandemaele waren ter plaatse om de actie te steunen en voorbijgaand verkeer te wijzen op inbreuken. “We willen de aandacht van fietsers en automobilisten vestigen op de gevaren voor onze overstekende kinderen. Deze actie werd georganiseerd door het oudercomité en past in een sensibiliseringsweek die door een aantal buurtscholen wordt ondersteund”, vertelt zorgcoördinator Veerle Naert van de Sint-Paulusschool).

“We zien nog te veel bestuurders snel doorrijden om dan vervolgens stil te staan op het zebrapad. Dat is gevaarlijk want kinderen moeten dan vaak tussen de wagens door slalommen” – mama Liesbeth

Liesbeth Desmet (40), mama van Maurice en Castor, was aanwezig op de actie. “Het is belangrijk dat mensen zich meer bewust worden over de gevaarlijke verkeerssituatie. We zien nog te veel bestuurders snel doorrijden om dan vervolgens stil te staan op het zebrapad. Dat is gevaarlijk want kinderen moeten dan vaak tussen de wagens door slalommen. We hopen met dergelijke sensibiliseringsacties mensen wakker te schudden. Met de steun van de andere omliggende scholen, buurtbewoners en zelfs de politie hopen we op een grotere bewustwording. Daarnaast is de actie ook een goede gelegenheid om aan kinderen het belang van fluo aan te tonen. Ik denk dat fietsers en automobilisten haast niet om ons heen konden kijken.”

Liesbeth Desmet met bordje in de hand ‘STOP HIER’ © MD

The post Opnieuw sensibiliseringsacties in de Burgemeester Felix de Bethunelaan: “We zijn de dupe van fouten in de planning. Ons geduld is op” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bestuur van provinciale afdeling van Tuinhier voor gezellig etentje bijeen

In aanwezigheid van provinciaal voorzitter Dirk De fauw (vooral bekend als burgemeester van Brugge) en provinciaal secretaris David Ghesquière (uit Torhout) kwam het bestuur van de West-Vlaamse koepel van Tuinhier samen voor zijn jaarlijkse receptie en etentje. Ook de partners waren uitgenodigd.
The post Bestuur van provinciale afdeling van Tuinhier voor gezellig etentje bijeen appeared first on KW.be.

Lees meer »

34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.
The post 34-jarige bestuurder van trike zwaargewond na ongeval in Reningelst appeared first on

Lees meer »

Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen

Team Belgium liet woensdag via X (het vroegere Twitter) weten dat Emma Meesseman samen met ruiter Jérôme Guéry de vlag van ons land zal dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. Die vindt plaats nu vrijdag.
The post Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper zal vlag van België dragen tijdens openingsceremonie van de Olympische Spelen appeared first

Lees meer »

“Kledij en haardracht kunnen verschil maken tussen wel of geen medaille”: waarom Nafi Thiam nog beter zou presteren als ze een kapje zou dragen

Marginal gains. Kleine winsten. In het wielrennen is de speurtocht naar technologische innovaties al dagelijkse kost, maar dat is lang niet in alle sporten zo. Neem nu de atletiek. Ja, nieuwe loopschoenen en superspikes bleken wel een heuse revolutie te ontketenen, maar toch valt er in veel disciplines nog winst te halen, zo blijkt uit een studie van professor aerodynamica

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden stapt uit presidentsrace

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Gewapende personen doden minstens achttien mensen in Nigeria

In Nigeria hebben gewapende personen minstens achttien mensen gedood. Ze gingen in het dorp Mbacher, in de staat Benue, van huis tot huis en dwongen de bewoners met hen mee te gaan, om hen vervolgens dood te schieten, zo heeft een plaatselijke verantwoordelijke gezegd. Hij gaf “lokale terroristen” de schuld van het bloedbad. Een politiewoordvoerder bevestigde het incident en zei

Lees meer »

André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer

André Dewaele, al jarenlang van dichtbij betrokken bij tal van culturele verenigingen, is de laureaat van de vierde Deerlijkse Deureduwer. De award werd uitgereikt tijdens een druk bijgewoond ‘t Zomert aan het Gaverkasteel.
The post André Dewaele is de nieuwe Deerlijkse Deureduwer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »

Noodweer eist al minstens 20 doden in China

In China zijn als gevolg van hevige stortregens minstens twintig mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist. Grote delen van het noorden en het centrale deel van het land worden sinds dinsdag geteisterd door hevige regen en overstromingen, die voor heel wat schade en slachtoffers zorgen.

Lees meer »

Parijs opent de Olympische Spelen met ongezien straf maar kletsnat spektakelstuk, Céline Dion verdrijft vanop de Eiffeltoren de wolken

President Emmanuel Macron wou zijn grandioze openingsceremonie dwars door Parijs, hij heeft ze gekregen. Na maanden van spanning en draconische veiligheidsmaatregelen presenteerde de lichtstad zich in een straf spektakelstuk aan de wereld. Incidenten bleven uit, al zorgde de regen voor een domper. De Belgische atleten werden kletsnat op hun B-boot, maar uiteindelijk verdreef Céline Dion de wolken.

Lees meer »

Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op de snelheidsproeven”

Amaryllis Vandekerckhove, Lies en Femke Stappers en Nina Florizoone van Rope Skipping Oostende reisden vorige week naar het Europees kampioenschap in Eger in Hongarije. In het speedonderdeel 4×30 seconden werden ze beloond met een bronzen medaille voor hun 335 speedsteps in de single rope speed relay.
The post Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op

Lees meer »