NSVD Handzame pakt uit met Matteo Vanneste: “Ik hoopte eigenlijk op een plaats bij de beloften”

NSVD Handzame (3A) promoveerde vorig seizoen pas in extremis naar derde provinciale. Met grotendeels dezelfde kern wil coach Kurt Deseintebein het behoud verzekeren in een hogere reeks. Een van de weinige aanwinsten van de groen-witten is de 17-jarige Matteo Vanneste uit Esen.

“Ik speelde vorig seizoen bij de gewestelijke U17 van KSV Diksmuide, maar ik zag niet onmiddellijk speelkansen bij de beloften en daarom besloot ik om de overstap te maken naar NSVD Handzame. Ik speelde bij de jeugd van WS Zarren nog samen met enkele jongens die daar nu voetballen en dat maakte het gemakkelijker om voor Handzame te kiezen”, vertelt de laatstejaarsstudent van het VTI in Diksmuide. Op de vraag of hij verwachtte om snel een vaste stek te veroveren in het fanionelftal, antwoordt Matteo ontwapenend eerlijk. “Ik hoopte eigenlijk op een plaats bij de beloften om op dat niveau ervaring op te doen voor later. Ik kreeg in de voorbereiding echter vrij snel de kans om in enkele wedstrijden mijn kunnen te tonen. Ik voelde onmiddellijk dat de coach in mij geloofde en dat is heel belangrijk voor een jonge speler. Ik speelde zo goed als alle wedstrijden sinds de start van de competitie en dat is ook voor mij een complete verrassing.”

Troef

Matteo Vanneste is een bescheiden, maar verstandige jongen die enerzijds heel goed weet wat hij kan, maar anderzijds ook bewust is van zijn werkpunten. “Ik ben rustig aan de bal en slaag er meestal in goed uit te voetballen. Ik ben ook vrij groot van gestalte (1m96, red.) en dat is voor een verdediger toch wel een troef. Mijn grootste werkpunt is mijn kopspel en ik moet ook fysiek nog wat sterker worden. Ik zal hard blijven werken om mijn plaats te behouden en zie wel waar ik uitkom. Ik ben heel goed opgevangen in deze club en wil hen iets teruggeven door elke week mijn uiterste best te doen.” (PDC)

Zaterdag 14 oktober om 19.30 uur: VKW Vleteren – NSVD Handzame.

The post NSVD Handzame pakt uit met Matteo Vanneste: “Ik hoopte eigenlijk op een plaats bij de beloften” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tomorrowland in Boom krijgt mobiel labo om inbeslaggenomen drugs te testen

Op het dancefestival Tomorrowland in Boom zal dit jaar een mobiel laboratorium staan om drugs te testen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan onze redactie. Het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) zal de drugs na inbeslagname meteen onderzoeken. Daardoor kan er snel gewaarschuwd worden voor gevaarlijke drugs.

Lees meer »

Britse prinses Kate lanceert nieuw project: “Nog altijd ruimte en privacy nodig om te herstellen”

De Britse prinses Kate is de drijvende kracht achter een nieuw rapport dat bedrijven oproept om gezinsvriendelijker te werken. Dat melden Britse media. Volgens bronnen in het koninklijk paleis mag die bekendmaking echter niet geïnterpreteerd worden als een terugkeer van de prinses in de openbaarheid: Kate herstelt nog steeds van haar behandeling voor kanker.

Lees meer »

PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.
The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet”

Na het sportieve behoud zette assistent-coach Kurt Bataille (KV Oostende) op het podium in de feestzaal van de DIAZ Arena de toon voor enkele meezingers. Een maand later vernam hij het faillissement van zijn geliefde club.
The post Kurt Bataille triest om faillissement KV Oostende: “Aan dat scenario dachten we de laatste maand toch niet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Trump dreigt met juridische stappen tegen Cannes-film over hem: “Deze kwaadaardige laster mag het daglicht nooit zien”

Het campagneteam van Donald Trump gaat juridische stappen ondernemen tegen de makers van de film ‘The Apprentice’, die deze week in Cannes in première is gegaan. Dat meldt het vakblad ‘Variety’. De film van regisseur Ali Abbassi laat zien hoe een jonge Trump naam maakt als vastgoedontwikkelaar en zich ontwikkelt tot een meedogenloze zakenman. In de film zit onder meer

Lees meer »

Directeur SMAK in Gent onder vuur na klachten over toxisch leiderschap

In Gent ligt Philippe Van Cauteren, de directeur van het museum SMAK onder vuur, na klachten over toxisch leiderschap. Uit een extern onderzoek bij alle werknemers blijkt dat er onder andere problemen zijn met de werkdruk, de werkomstandigheden en de werksfeer. Volgende week wordt het rapport aan de raad van bestuur voorgelegd. Van Cauteren blijft voorlopig wel op post als

Lees meer »

Deze week in ‘Familie’: felle confrontatie tussen Benny en Lars en Zjef verklapt bijna dat Hanne zwanger is

Mathias herstelt thuis van zijn beroerte. Benny en Samira zijn toevallig samen met Lars en Stefanie op ziekenbezoek. Het draait uit op een rechtstreekse confrontatie, want Benny kan nog steeds niet verkroppen dat zijn dochter een relatie is begonnen met haar baas en zijn voormalig beste vriend. En Hanne is boos omdat Zjef het moeilijk heeft om geheim te houden

Lees meer »