Knokse ex-schepen stelt Vlaams gewest in gebreke wegens “zwaarwichtige fouten” bij audit

Voormalig schepen van Knokke-Heist Kris Demeyere, die eind augustus ontslag nam nadat hij verschillende keren in opspraak was gekomen voor belangenvermenging rond vastgoedprojecten, stelt het Vlaams gewest in gebreke. Hij doet dat naar aanleiding van het onderzoek van Audit Vlaanderen op basis waarvan de kustgemeente onder verscherpt toezicht werd geplaatst, maar dat volgens Demeyere “zwaarwichtige fouten” bevat.

Demeyere reageerde eerder al op de berichtgeving in de media en stelde ontgoocheld te zijn over de suggestieve wijze waarop Audit Vlaanderen zijn onderzoek heeft gevoerd. Volgens mediaberichten zou hij via zijn autogarage een constructie hebben opgezet om zich via de gemeente te verrijken, maar zelf ontkent Demeyere dat ten stelligste. Nu laat hij via zijn advocaat weten een ingebrekestelling te hebben verstuurd naar het Vlaams gewest “voor de zware schade die het gevolg is van talrijke ernstige fouten die Audit Vlaanderen heeft begaan”.

In zijn mededeling van woensdagavond beschuldigt Demeyere de auditoren van vooringenomenheid en uitsluitend een onderzoek à charge te hebben gevoerd. “Audit Vlaanderen verhoorde niet eens vier andere bevoegde schepenen”, zegt de advocaat. Verder heet het dat het verslag geen enkel bewijs bevat en dat “onjuistheden en onvolledigheden doelgericht geïntegreerd” werden.

Dat het vertrouwelijke auditverslag überhaupt werd verspreid, noemt hij stuitend, de berichtgeving lasterlijk. “Door hun deontologie te overtreden en onzorgvuldig te hebben gehandeld bij de uitoefening van hun taken, brengen de auditoren een ontoelaatbare impact en schade toe ten aanzien van de heer Demeyere, zijn gezin, zijn bedrijf en zijn werknemers.” Demeyere wil dat voogdijminister Bart Somers binnen de veertien dagen reageert.

Naar aanleiding van het rapport van Audit Vlaanderen naar mogelijke belangenvermenging kondigde deze week ook burgemeester Piet De Groote zijn ontslag aan.

The post Knokse ex-schepen stelt Vlaams gewest in gebreke wegens “zwaarwichtige fouten” bij audit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bakker Huybrecht opent opnieuw de deuren in Wevelgem

“Ik kom helemaal van Marke en ben zo blij dat de bakkerij weer open is. Het beste brood van de streek!” De klant voor mij is maar wat gelukkig dat bakkerij Huybrecht terug van weggeweest is, nadat ze in december 2022 wegens gezondheidsredenen van de uitbaters de deuren moest sluiten. Op zondag, maandag en woensdag is de winkel weer open.

Lees meer »

Harelbeke zoekt uitbater voor het café van CC Het Spoor

Vanaf 1 oktober dit jaar komt het Cultuurcafé van cultureel centrum Het Spoor vrij. De stad Harelbeke gaat dus op zoek naar een enthousiaste uitbater. Inschrijven kan tot en met 23 juni om 11 uur.
The post Harelbeke zoekt uitbater voor het café van CC Het Spoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ebrahim Raisi (63), de ‘slager van Teheran’ die getipt werd als mogelijke opvolger van opperste leider Khamenei

Ebrahim Raisi (63), de Iraanse president die zondag om het leven kwam bij een helikopterongeluk, werd beschouwd als een aartsconservatieve hardliner. Hij was een vertrouweling van ayatollah Ali Khamenei – de geestelijke leider van Iran – en werd gezien als een van diens mogelijke opvolgers. Vanwege zijn grote aandeel bij executies werd hij ook de ‘slager van Teheran’ genoemd.

Lees meer »

KIJK. Relatie nooit officieel bevestigd, maar Bradley Cooper deelt innige kus met Gigi Hadid op concert van Taylor Swift

Model Gigi Hadid (29) ging in Parijs naar het optreden kijken van haar goede vriendin Taylor Swift. Voor de gelegenheid nam ze acteur Bradley Cooper (49) mee. De twee genoten duidelijk van concert en van elkaars gezelschap. Bradley en Gigi werden voor het eerst samen gespot in oktober 2023, maar hebben hun relatie tot nu toe nog niet officieel bevestigd.

Lees meer »

Internationaal verdrag goedgekeurd om AI in de hand te houden

De 46 landen van de Raad van Europa hebben, samen met een aantal partnerlanden zoals Japan en Mexico, een internationaal verdrag aangenomen over het gebruik van artificiële intelligentie (AI). Daarbij moet er respect voor de mensenrechten, de rechtstaat en de wettelijke standaarden van de democratie verzekerd worden.

Lees meer »

“Ik ben pas écht zeker als ik terug op set sta”: actrice Isabelle Van Hecke nog voorzichtig over derde seizoen van ‘Nonkels’

De West-Vlaamse broers Persyn zijn opnieuw heel populair in de Vlaamse huiskamers. Na een succesvol eerste seizoen is het tweede seizoen van ‘Nonkels’ nu al de best bekeken reeks van het jaar op Streamz. Ook op Play4 is de reeks een grote favoriet van de kijker. Reporter Jarne heeft actrice Isabelle Van Hecke (46) te gast, zij vertolkt de rol

Lees meer »