‘Nu ik geen hormonen meer neem, zijn al mijn menopauzeklachten terug’

Verhelpt een hormoonbehandeling de klachten van vrouwen in de (peri)menopauze? Niet absoluut, zeiden twee artsen dinsdag in De Standaard. ‘Het helpt veel minder dan vrouwen denken’. Vier vrouwen spreken dat uit eigen ervaring tegen: ‘Het is een wereld van verschil’.

Meer krantenkoppen in België

Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Ward Onderbeke is een stille, doodbrave jongen. Eens op het terrein scoort hij meermaals met de ogen dicht. Hoeveel rozen in zijn hele carrière? Hij heeft er geen idee van. Zijn mooiste moment? Er waren er zoveel, maar ook mindere. Zulke antwoorden typeren de goalgetter: hij relativeert zowel tegenslagen als euforie.
The post Ward hangt voetbalschoenen aan de haak

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 10.000 mensen worden geëvacueerd nabij Charkiv – Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na duw en zware val vriendinnetje op 18de verjaardag: “Wettige zelfverdediging”

Een 23-jarige jongeman uit Roeselare is ruim vier jaar nadat zijn ex-vriendin op het verjaardagsfeest voor haar 18de verjaardag ongelukkig ten val kwam na een duw vrijgesproken. Voor de jongeman betekent dat (voorlopig) dat hij niet moet opdraaien voor enkele duizenden euro schadevergoeding. De rechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.
The post Ex-vriend uit Roeselare vrijgesproken na

Lees meer »

Waarom de Russen het front in Oekraïne uitrekken

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »

Acht jongens, dezelfde leeftijd, dezelfde kleren. Maar alleen de zwarte mogen niet binnen volgens test ‘Ze zeggen dat’

Als je een nachtje wil feesten in een club, heb je maar beter een lichte huidskleur. In een praktijktest van het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ proberen vier witte en vier zwarte jongens zes bekende clubs binnen te geraken. Verborgen camera’s tonen hoe dat voor de ene groep beduidend makkelijker is dan voor de andere. “We moesten zogezegd reserveren, maar dat

Lees meer »

Albert (69) en Marlies (79) krijgen al derde keer water in huis na overstroming: “Het ging zo snel. In een kwartier stond het water al kniehoog”

Zijn vrouw, de polissen, een mand vol eten en drinken, twee familie-albums en de fles cognac die hij diezelfde avond nog voor zijn verjaardag had gekregen: dat bracht Albert Plusquin (69) – en in die volgorde – boven in veiligheid, nadat zijn huis in Moelingen aan een razendsnel tempo onder water liep. Over prioriteiten bij overstromingen moet Albert niet meer

Lees meer »

Nieuwe album van Billie Eilish morgen uit, maar vanavond al bij Studio Brussel: “Typisch Billie en toch vernieuwend”

De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft een nieuw album klaar dat om middernacht wereldwijd uitkomt: ‘Hit me hard and soft’. Studio Brussel laat het album in première vanavond al horen aan de Belgische fans. Eilish heeft haar 10 nieuwe nummers zelf ook al exclusief voorgesteld tijdens een luisterparty in New York. MNM-presentatrice Cato Peeters was erbij. "Billie werd uitzinnig onthaald,

Lees meer »