INTERVIEW. Topmannen Jumbo geven toe: intrede in Vlaanderen liep niet zoals verwacht: “Smaken tussen Nederlanders en Vlamingen verschillen”

Ook na vier jaar in Vlaanderen blijven we Jumbo toch vooral met Wout van Aert en co associëren. Waarom geraakt die Nederlandse supermarkt die pretendeert vernieuwend te zijn hier toch zo moeizaam van grond? CEO Ton van Veen (53) en Belgisch directeur Peter Isaac (56) hadden zich de intrede op de Belgische markt best anders voorgesteld, zo geven ze grif toe. “Dat we voor meer dan honderd winkels gingen, hadden we misschien beter niet geroepen.” De nieuwe CEO scherpte meteen de strategie van Jumbo aan: “Smaken tussen Nederlanders en Vlamingen verschillen.” Een exclusief interview.

Meer krantenkoppen in België

Vier schoten afgevuurd op Slovaakse premier Fico, eentje raakte hem in de buik: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Zware rellen in Nieuw-Caledonië door wetswijziging Frans stemrecht: al drie doden en honderden gewonden

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen celstraf en internering

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand, die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. “Er bestaat een gevaar dat de man — eventueel in samenhang met andere factoren — opnieuw dergelijke feiten zou plegen.”
The post Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen

Lees meer »

Nieuws van faillissement KV Oostende slaat in als bom bij supporters: “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met syndroom van Down moet uitleggen”

Dat voorlopig bewindvoerder van KV Oostende, Werner Van Oosterwijck, op 3 juni het faillissement van voetbalclub KV Oostende zal aanvragen, slaat in als een bom bij de vele supporters. “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met het syndroom van Down moet uitleggen”, zegt Steve Norgan (52). Op zondag 2 juni organiseert supporter Milà Provoost een mars en

Lees meer »

REPORTAGE: Heel Europa kijkt naar Ninove, maar vooral naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Dit weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Video: tuinhuis vat vuur in Sint-Michiels

Zondagavond even over 19 uur is brand uitgebroken in een tuinhuis van een woonhuis in de Galbertuslaan in Sint-Michiels, Brugge.
The post Video: tuinhuis vat vuur in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten dode opgeschreven”

De jonge dwergvinvis die maandagmorgen in Oostende aangespoeld is, is volgens de autopsie door dierenartsen van de faculteit geneeskunde gestorven aan uitputting, onderkoeling en ondervoeding. “Onze vermoedens worden daarmee bevestigd”, zegt Jan Haelters van het Instituut voor Natuurwetenschappen.
The post Dwergvinvis die aanspoelde in Oostende kwam om door onderkoeling en verhongering: “Eens ze de moeder kwijtraken, zijn ze ten

Lees meer »

Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg

De houten ezel, gemaakt door Jason Vandekerckhove ter ere van het 900-jarig bestaan van Kuurne, kreeg woensdagnamiddag een prominente plaats op de rotonde die de Brugsesteenweg met de Rijksweg verbindt.
The post Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »