Arne Santy naar Tarteletto-Isorex

Geleidelijke groei! Arne Santy (22) kiest voor deze weg. Na twee seizoenen Dovy Keukens-FCC stapt hij volgend jaar over naar Tarteletto-Isorex. Voor het eerst gaat hij op continentaal niveau koersen. Een nieuwe uitdaging!

Eliterenner zonder contract Arne Santy zit aan drie zeges in het regionale circuit plus een aantal mooie uitslagen op interclubniveau. Hij haalde zowel in de Grote Prijs van Affligem als in Brussel-Zepperen de derde podiumplaats. Resultaten die Peter Bauwens, manager van Tarteletto-Isorex, niet ontgingen.

Aanbod

“Op een bepaald moment kreeg ik een e-mail van Peter Bauwens met de vraag of ik interesse had”, vertelt Santy. “Uiteraard had ik belangstelling. We gingen vlug rond de tafel zitten en kwamen tot een akkoord. Ik investeer nog een jaar in mijn carrière. Mijn ouders geven mij deze kans.”

Santy timmert rustig aan de weg naar boven. “Bij die geleidelijke groei spelen enkele factoren een rol”, verduidelijkt hij. “Mijn studies liggen achter de rug en ik ben meer met het vak wielrennen bezig. Als tweede- en derdejaarsbelofte koerste ik voor het Oost-Vlaamse VDM-Trawobo. Moet eerlijk bekennen dat ik me bij die ploeg nooit honderd procent thuis voelde. Met hangende pootjes polste ik eind 2021 bij Jochen Deweer of ik naar Dovy Keukens-FCC mocht komen. Ooit wimpelde ik een voorstel af omdat ik de Road Series wou rijden.”

Nu of nooit

Uiteraard was Santy welkom bij het team van voorzitter Frans Delameilleure. Z’n carrière kreeg een nieuw elan. “Zowel mentaal als fysiek helpen ze je bij Dovy Keukens-FCC vooruit”, benadrukt hij. Die drie zeges en ereplaatsen in interclubs zijn ook voor mij een aangename verrassing. Al heb ik er dit jaar wel alles voor gedaan. Omdat ik besefte dat het nu of nooit was.”

De leerkracht lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie kijkt uit naar z’n eerste jaar bij de continentale taartjesploeg. Dit najaar zal hij nog profkermiskoersen (Izegem, Desselgem, Vichte) afwerken. “Om mij een beetje in te werken”, lacht Santy. (HF)

The post Arne Santy naar Tarteletto-Isorex is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren

Jeugdhuis De Caravanne opende afgelopen zaterdag voor de laatste keer de deuren. Bij gebrek aan vrijwilligers gaat de pleisterplaats van heel wat Deerlijkse jongeren voorgoed dicht. Er werd in stijl afscheid genomen met ‘The last dance’.
The post Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na incident met Joost Klein, de geldmachine achter het Songfestival: “Ons land hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Inbrekers stelen peperdure handtassen en juwelen uit villa van chirurg: “Ze moeten op sociale media gezien hebben dat we weg waren”

Dieven hebben zaterdagnacht ingebroken in de rijwoning van de plastische chirurg Philippe Brewaeys in Antwerpen. Ze manipuleerden het alarmsysteem en geraakten via het dak binnen. De buit: juwelen en designer handtassen. Wellicht zagen de daders op sociale media dat het koppel op reis was. “Ik stop ermee. Ook mensen met slechte bedoelingen kijken mee”, zegt de doktersvrouw.

Lees meer »

Britse prinses Kate lanceert nieuw project (maar geen sprake van terugkeer naar openbaarheid): “Nog altijd ruimte en privacy nodig om te herstellen”

De Britse prinses Kate is de drijvende kracht achter een nieuw rapport dat bedrijven oproept om gezinsvriendelijker te werken. Dat melden Britse media. Volgens bronnen in het koninklijk paleis mag die bekendmaking echter niet geïnterpreteerd worden als een terugkeer van de prinses in de openbaarheid: Kate herstelt nog steeds van haar behandeling voor kanker.

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »

Niels Reynvoet en Kris D’alleine winnen nu ook de Sezoensrally

Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) en copiloot Kris D’alleine uit Reninge hebben uiteindelijk zaterdag de Sezoensrally gewonnen. Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) eindigde als tweede op 3.6 seconden. Reynvoet eindigde aanvankelijk als tweede, maar de leider in het BRC vocht zijn tijd van KP 10 met succes aan bij de sportcommissie van de RACB.
The post Niels Reynvoet en

Lees meer »