Vandaag nog regen en kans op onweer, vanaf morgen zonnig en zomers warm: “Maandag en dinsdag worden topdagen”

Vandaag wordt een zwaarbewolkte en natte dag met vooral in de namiddag buien over de zuidoostelijke landshelft. Daarbij kan veel regen vallen en is ook onweer mogelijk. “Maar daarna flakkert het weer opnieuw op met enkele zonnige en zomers warme dagen”, voorspelt onze weerman Frank Duboccage. 

Meer krantenkoppen in België

Tweede Belgische opgave, Tim Merlier die een sprint verliest en een eerste toptijd: dit hebt u al gemist in de eerste tijdrit van de Ronde van Frankrijk

Woensdag werken de renners de eerste tijdrit van deze Ronde van Frankrijk af. De topfavoriet is Remco Evenepoel. De kopman van Soudal Quick-Step gaat om 16u44 van start en vindt een parcours op zijn maat. Hij zal proberen om tijd terug te pakken op concurrenten Vingegaard en Pogacar. Ontdek hier wat u al hebt gemist in de tijdrit.

Lees meer »

Bjorn neemt Vanden Borre Kitchen in Roeselare over: “Je keuken is een eyecatcher in huis”

Begin mei nam Bjorn Struyve Vanden Borre Kitchen in de Brugsesteenweg 508 over. Als interieurvormgever heeft hij een sterke expertise om volledig op maat uit te werken. Bovendien kent hij de flow door en door met zijn ervaring als plaatser. Bjorn wil graag het klantenbereik uitbreiden, die zowel voor particulier als B2B-partners aantrekkelijk is
The post Bjorn neemt Vanden

Lees meer »

De opmerkelijke migratiedeal tussen Frankrijk en VK: voor elke illegale migrant die Britten terugsturen, nemen ze er een uit Europa op

Een bootje nemen naar het Verenigd Koninkrijk leidt voortaan tot “mislukking, opsluiting en terugkeer”. Dat zei Brits premier Keir Starmer donderdag, met Emmanuel Macron aan zijn zij. In hun nieuwe migratiedeal experimenteren ze met een “one-for-one”-principe: voor elke migrant die het VK terugstuurt, neemt het er een uit Europa op.

Lees meer »

“Fier op de topproducten die ik altijd heb gebruikt”: Rudy Pattyn (72) van ’t Keukentje en La Boule de Glace slaat definitief culinaire pagina om

Nadat hij enkele jaren geleden ’t Keukentje had overgelaten, heeft Rudy Pattyn ook zijn ijssalon La Boule de Glace overgelaten. Het culinaire testament was al geschreven in een boek, nu neemt de grootmeester definitief afscheid van het culinaire podium.
The post “Fier op de topproducten die ik altijd heb gebruikt”: Rudy Pattyn (72) van ’t Keukentje en La Boule

Lees meer »

Europafeesten lokken tienduizenden bezoekers: “Tonnen ambiance, een goede verkoop en veel pintjes getapt”

De 66ste editie van de Europafeesten was het voorbije weekend een schot in de roos. Tienduizenden toeschouwers vonden verspreid over drie dagen opnieuw massaal hun weg naar het centrum. De regen die zondag bij momenten met bakken uit de lucht viel was nog even spelbreker, maar dat kon de pret finaal niet drukken.
The post Europafeesten lokken tienduizenden bezoekers:

Lees meer »